Πέκχαρτ, Ανέστης έφτασαν λίγο πριν την... Αναγέννηση!

Η ΑΕΚ -με νεανικό σχήμα- είχε στα χέρια της τη νίκη στην Καρδίτσα (2-0) με δύο γκολ του Πέκχαρτ και καλές επεμβάσεις του Ανέστη, όμως η Αναγέννηση επέστρεψε και ισοφάρισε 2-2.
Ούσα κάτοχος του τροπαίου, η ΑΕΚ είχε ως στόχο να μην αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης όσον αφορά στην πρόκρισή της από τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Όμως, την ίδια στιγμή οι πολλές απουσίες και το φορτωμένο πρόγραμμα, ανάγκασαν τον Ζοσέ Μοράις να προχωρήσει σε εκτεταμένο... ροτέισον στην ενδεκάδα του, δίνοντας ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς και σε παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής έως τώρα.
Ο Πορτογάλος τεχνικός έφτασε κοντά στο να δει το... ιδανικό σενάριο, καθώς και ξεκούρασε σχεδόν όλους τους βασικούς ποδοσφαιριστές του (πλην Πατίτο, Κολοβέτσιου), και η ομάδα του κατάφερε να αγκαλιάσει τη νίκη, φτάνοντας το 2-0, με πρωταγωνιστές τον Πέκχαρτ που πέτυχε δύο γκολ, αλλά και τον Ανέστη (μέχρι εκείνο το σημείο) με θετικές επεμβάσεις. Ωστόσο, η Αναγέννηση κατάφερε από δύο στημένες φάσεις να... επιστρέψει στο ματς και να φτάσει στο 2-2, με τον τερματοφύλακα της Ένωσης να φέρει ευθύνη στο δεύτερο τέρμα που δέχθηκε.
 
«Κεραυνός» από Πέκχαρτ
Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς δυνατά και στο 4' είχε την πρώτη της καλή στιγμή, όταν από κάθετη του Τσέλιου ο Ζόριτς μπήκε μέσα στην περιοχή, όμως καθυστέρησε και έδωσε τον χρόνο στους αντίπαλους αμυντικούς να τον κόψουν απέναντι από το τέρμα. Στο 15' ο Πατίτο έκανε προσωπική ενέργεια και ωραίο γύρισμα στην περιοχή, ο Πέκχαρτ έβαλε την προβολή στην μπάλα, όμως ο Πρίφτης κατάφερε να μπλοκάρει.
Στο 20' ήταν η σειρά της Αναγέννησης να απειλήσει με ένα διαγώνιο σουτ του Μπλέντι, το οποίο απέκρουσε ο Ανέστης στην κλειστή του γωνία. Η επόμενη άξια αναφοράς φάση ήρθε στο 34', με τον Γαλανόπουλο να κάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Πρίφτη να μπλοκάρει. Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε δύο λεπτά αργότερα: ο Πατίτο έκανε μια προσωπική ενέργεια, πάσαρε στον Πέκχαρτ και αυτός με σουτ στα όρια της περιοχής έκανε το 1-0.
Δύο λεπτά αργότερα οι δύο παίκτες πήγαν να συνεργαστούν ξανά, αλλά η μπαλιά του Πατίτο κόπηκε την τελευταία στιγμή. Η Καρδίτσα προσπάθησε να απειλήσει με δύο στημένα χωρίς επιτυχία και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Πατίτο έξω από την περιοχή, το οποίο δεν βρήκε στόχο.
 
Νέο γκολ και... απαντήσεις!
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Τσέλιος έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Πρίφτη να διώξει στη γωνία του. Όμως, το δεύτερο γκολ δεν άργησε. Στο 47' ο Ζόριτς έκανε μια ωραία σέντρα από δεξιά και ο Πέκχαρτ με το γόνατο από την καρδιά της περιοχής πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά και της ομάδας του.
Στο 58' η Αναγέννηση προσπάθησε να απειλήσει με ένα φιλόδοξο τακουνάκι του Μπιτέλη μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη. Στο 63' η Καρδίτσα έχασε την πρώτη της πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για να μπει ξανά στο ματς, όταν ο Μπιτέλης έκανε εξαιρετική πάσα στον Ξέρρα, εκείνος έκανε το πλασέ απέναντι από τον Ανέστη, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κατάφερε να αποκρούσει εξ επαφής.
Ωστόσο, η προσπάθειες των γηπεδούχων να μειώσουν δικαιώθηκαν στο 68'. Ο Φέτσης εκτέλεσε φάουλ, ο Τζέκος πήρε κεφαλιά ψαράκι μέσα από την καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ και έκανε το 2-1. Στο 76' ο Τζέκος έκανε σουτ αναγκάζοντας τον Ανέστη σε εντυπωσιακή επέμβαση, όμως με την εκτέλεση του κόρνερ ο Μάιγκα με κεφαλιά έκανε το 2-2! Στο 90' ο Τζέκος έχασε ακόμη μια ευκαιρία κάνοντας ένα πλασέ λίγο άουτ, με το ισόπαλο σκορ να μένει μέχρι τέλους.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αν. Καρδίτσας (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος (46' Τσιλούλης), Φέτσης, Μπλέντι, Τζέκος, Μπιτέλης (81' Τσόπελας), Ντιατά (56' Ξέρρας).
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Τσέλιος (79' Αλμέιδα), Πατίτο (86' Αραβίδης), Ζόριτς (67' Ντίντακ), Πέκχαρτ.
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ: Κάν’ το όπως με την Ντινάμο
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Με ένα όνειρο τρελό στην Πόλη (του)!
Λήξη συναγερμού-Η UEFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη
«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα θετικό δείγμα Έλληνα»-Τι δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού αντιντόπινγκ
UEFA για τα επεισόδια στο Μπριζ-ΠΑΟΚ: «Θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα περιστατικά στο Βέλγιο»
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ Έλληνας διεθνής στον αγώνα με τη Γεωργία
Ανακοίνωσε sold out ο ΠΑΟΚ και προειδοποιεί με διά βίου αποκλεισμού όσους μεταπωλούν εισιτήρια
Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μάϊου ο τελικός κυπέλλου-Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»