Σαν σήμερα: Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν... τυφώνας από το Λονδίνο! (pics, vid)

Στις 30 Νοεμβρίου του 2011 ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια επική νίκη μέσα στην έδρα της Τότεναμ με 2-1 και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Europa League.
Το ξεκίνημα στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα του κάθε ΠΑΟΚτσή! Στο 13ο λεπτό του αγώνα ο φωτεινός πίνακας έδειχνε ήδη 0-2!
Το... πρώτο αίμα χύθηκε στο 6ο λεπτό, όταν ο Γεωργιάδης από αριστερά έβγαλε συστημένη σέντρα για τον αφύλακτο Σαλπιγγίδη που με καρφωτή κεφαλιά -χωρίς καν να πηδήξει- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.
Επτά λεπτά αργότερα, ο Πάμπλο Γκαρσία με μία πάσα-μαχαιριά στην πλάτη της άμυνας των «πετεινών» βρήκε στα αριστερά τον Γεωργιάδη, εκείνος με τη μία έκανε την παράλληλη συρτή σέντρα για τον Αθανασιάδη που με προβολή έκανε το 0-2 και τρέλανε τους ΠΑΟΚτσήδες που βρέθηκαν στο Λονδίνο.
Φυσικά η... τρέλα χτύπησε κόκκινο σε όλους τους φιλάθλους του «Δικέφαλου του Βορρά», αλλά η παρακάτω φωτογραφία απεικονίζει ακριβώς τι έπαθαν όσοι βρέθηκαν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.
Η Τότεναμ μπήκε στο παιχνίδι με τη βοήθεια του... χασάπη (σ.σ. στο επάγγελμα) Ολλανδού διαιτητή, Μπας Νίχαους, ο οποίος ανακάλυψε πέναλτι και αποβολή σε ανύπαρκτο χέρι του Σταφυλίδη πάνω στη γραμμή.
Ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-2 σε ένα κομβικό σημείο, με τον ΠΑΟΚ να αναγκάζεται από το πουθενά να αγωνιστεί με 10 παίκτες για περισσότερα από 50 λεπτά!
Στο 2ο ημίχρονο η Τότεναμ πίεσε, μπήκε αλλαγή και ο Μπέιλ -ναι ο Γκάρεθ Μπέιλ- αλλά ούτε έτσι δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα να δει τους Έλληνες να φεύγουν νικητές για 2η φορά από αγγλικό έδαφος.
Στην τελευταία αγωνιστική η Τότεναμ μπορεί να έριξε 4άρα στη Σάμροκ Ρόβερς, αλλά η ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Ρούμπιν (1-1) στην Τούμπα, έστειλε τους Θεσσαλονικείς και τους Ρώσους στους «32» του Europa League.
Εκεί ο ΠΑΟΚ, παρότι έφερε 0-0 στο Ούντινε με την Ουντινέζε, αποκλείστηκε καθώς ηττήθηκε στην Τούμπα με 0-3.
Τότεναμ (Ρέντναπ): Γκόμες, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λένον, Μόντριτς, Ρόουζ (63' Μπέιλ), Λίβερμορ, Πιέναρ (67' Γουόκερ), Ντεφόε, Κέιν (72' Φαλκέ)
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας (81' Τσιρίλο), Έττο, Γκαρσία, Λαζάρ (84' Αρίας), Φωτάκης, Γεωργιάδης (62' Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης
 

Tottenham PAOK 1-2 highlights από PAOKBYJIMMY
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

Η ΑΕΚ κατέδειξε στη ΔΕΑΒ ότι ο Αλμέιδα δέχθηκε επίθεση με τη λήξη του αγώνα
Κλαμπ Μπριζ-Φιορεντίνα: Ο Ολυμπιακός μαθαίνει τον αντίπαλό του σε περίπτωση πρόκρισης στον τελικό
Τσιμίκας: Θα έρθουν καλύτερες μέρες
Οι οδηγίες της βρετανικής αστυνομίας προς τους οπαδούς την Άστον Βίλα
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα
Πογέτ: Είμαι ανοιχτός σε όλα, μου άρεσε η δουλειά στην Ελλάδα
Παίζει κανονικά κόντρα στον Ολυμπιακό ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ
Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ένας «μάγος» στο λιμάνι
«Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Αντώνη Παπαδόπουλο»
Έχασε και από την Μπράιτον και πάει πληγωμένη στο Φάληρο η Άστον Βίλα