O πρώην άσος της ΑΕΛ που "σκότωσε" τον Παναθηναϊκό

Όσοι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έπαιξαν στη νικηφόρα (2-1) αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό αξίζουν πολλά μπράβο. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ από έναν ποιοτικότερο αντίπαλο και κατάφεραν να τον νικήσουν σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Ειδική αναφορά θα γίνει στον Πατρίκ Βουό. Ο στράικερ από την Ακτή Ελεφαντοστού πήρε το πέναλτι με το οποίο ο Χαντί ισοφάρισε σε 1-1.
Λίγο πριν από το τέλος της αναμέτρησης με έξοχη ατομική ενέργεια και καταπληκτική μπαλιά βρήκε τον Όγκμποε, ο οποίος έκανε το 2-1. Παρεμπιπτόντως, είναι φοβερό ότι και οι δύο κάλλιστα θα μπορούσαν να μην αγωνιστούν κόντρα στο "τριφύλλι". Ο Βουό προερχόταν από αγωνιστική απραξία ενός μήνα λόγω τραυματισμού. Ο Όγκμποε μπήκε στην αποστολή την τελευταία στιγμή, επειδή ο Ράντι ένιωσε ενοχλήσεις.
 
ΔΥΝΑΤΟΣ, ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΕΡΟ
 
Βουό μπορεί να εξελιχθεί στον ηγέτη αυτής της ομάδας, που κύριο στόχο έχει την άνοδο στη Super League. Ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά του δεν υπάρχει σε αρκετές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Κύριο προσόν του η δύναμη. Βάζει εξαιρετικά το σώμα του και προστατεύει τη μπάλα, δεν τη χάνει εύκολα, έχει καλή τεχνική κατάρτιση και έφεση στο σκοράρισμα. Έχει παίξει εφέτος σε πέντε παιχνίδια και έχει βάλει δύο γκολ. Ένα με τον Κισσαμικό στο πρωτάθλημα και ένα με τον Αχαρναϊκό στο Κύπελλο. Ο τραυματισμός του μετά τον αγώνα με τον Κισσαμικό τον πήγε πίσω. Απέδειξε με τον Παναθηναϊκό πως όταν είναι υγιής, αυτός μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια του ενέργεια. Είναι αξιοσημείωτο πως οι συμπαίκτες του επιδιώκουν να τον τροφοδοτούν, γιατί ξέρουν ότι έχει την ποιότητα να εκτελέσει και να μοιράσει ασίστ.
 
ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
 
Και να φανταστεί κανείς ότι το καλοκαίρι η μεταγραφή του λίγο έλειψε να τιναχθεί στον "αέρα". Μέλη του προπονητικού επιτελείου εξέφρασαν αντίθετες φωνές ως προς την απόκτησή του. Ο άνθρωπος που το πήρε πάνω του ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Γιάννης Πολεμαρχάκης. Πείστηκε για την αξία του και κίνησε τις διαδικασίες να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο. Ο εκπρόσωπος του Ιβοριανού, Στέλιος Βραδέλης, ήταν αυτός που εισηγήθηκε να υπογράψει ο Βουό για ένα χρόνο και όχι για περισσότερα. "Αν δεν σας πείσει, τον Δεκέμβριο λύνουμε το συμβόλαιό του", είπε στη διοίκηση. Τώρα συζητείται το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόωρη ανανέωση.
 
ΕΤΣΙ ΠΕΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ
 
Στο άκουσμα της προοπτικής να παίξει στη δεύτερη κατηγορία της Ελλάδας ο Αφρικανός δεν ενθουσιάστηκε. Είχε ακούσει για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας και φυσικά δεν είχε σχηματίσει καλή άποψη. Πήρε τηλέφωνο τον κολλητό του και άλλοτε συμπαίκτη του στην ΑΕ Λεμεσού, Εντουίν Ουόν, ο οποίος αγωνίζεται τώρα στον Λεβαδειακό. "Φίλε, αξίζει να πας στον ΟΦΗ. Είναι ομάδα με δυναμική. Έχει κόσμο και πάει για άνοδο. Δεν θα το μετανιώσεις". Ο Βουό μπήκε στο διαδίκτυο, είδε βίντεο με την εξαιρετική ατμόσφαιρα που επικρατεί στα εντός έδρας παιχνίδια και πείστηκε. Όταν κατέβηκε στο Ηράκλειο και είχε τις τελικές επαφές με τον πρόεδρο, του είπε: "Εγώ για αυτόν τον κόσμο θα τα δώσω όλα. Πιστεύω στην άνοδο και για αυτό ήρθα".
 
Ο ΖΕΡΒΙΝΙΟ ΚΑΙ Ο... ΠΑΓΚΙΤΗΣ ΣΑ
 
Στην Ακτή Ελεφαντοστού ο Βουό θεωρείτο μεγάλο ταλέντο. Συνυπήρξε με την Ζερβινιό στην ολυμπιακή ομάδα της χώρας, ενώ έπαιξε μαζί και με τον Εμανουέλ Κονέ του Απόλλωνα Σμύρνης. Συμμετοχή στην ανδρική ομάδα της χώρας του, ωστόσο, δεν έχει καταγράψει. Ξεκίνησε από τη Sabé Sports της χώρας του και αργότερα μεταπήδησε στην Πορτογαλία, το 2007. Académica, Portimonense, Santa Clara, Covilhã και μετά η μεταγραφή στην ΑΕ Λεμεσού. Είχε καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με την κυπριακή ομάδα. Έκανε τόσο καλές εμφανίσεις, που ο σταρ Ορλάντο Σα έμενε στον πάγκο για να παίζει βασικός ο Βουό.
 
ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
 
Η Ντιναμό Τιφλίδας πρόσφερε εξαιρετικά χρήματα στην ΑΕ Λεμεσού για να τον αποκτήσει. Ο στράικερ του ΟΦΗ δεν ήθελε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γεωργίας. Υποχρεώθηκε. Ο πρόεδρος της κυπριακής ομάδας τον πίεσε να πει "ναι", αφού το ποσό που πρόσφεραν οι Γεωργιανοί ήταν εξαιρετικό. Και το συμβόλαιο, βέβαια, που έδιναν στον παίκτη ήταν δελεαστικό. Οι αντιρρήσεις του Ιβοριανού κάμφθηκαν και υπέγραψε στην ομάδα της Τιφλίδας. Το πέρασμά του από εκεί, ωστόσο, αποδείχθηκε σύντομο λόγω ανωτέρας βίας. Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το παιδάκι του, τον υποχρέωσε να επιστρέψει στην Πορτογαλία και να αφήσει τη Ντιναμό.
 
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΓΕΙ
 
Τον Ιανουάριο του 2015 επέστρεψε στην Πορτογαλία. Ξανά η Santa Clara και πέρυσι η Atlético, ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Σε 30 συμμετοχές έκανε 9 γκολ. Το περασμένο καλοκαίρι εκφράστηκε εκ νέου ενδιαφέρον από ομάδες της Κύπρου, αλλά ήθελε να πάει σε άλλο πρωτάθλημα. Παρότι στο Ηράκλειο δεν υπήρξε πορτογαλικό σχολείο που ήθελε για το αγοράκι του, πείστηκε να υπογράψει στον ΟΦΗ. Και δεν το έχει μετανιώσει καθόλου. Είναι ενθουσιασμένος με την ομάδα και με τον κόσμο.
 
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΣΠΙΤΟΓΑΤΟΣ
 
Ο Πατρίκ Βουό λατρεύει την οικογένειά του. Πώς και πώς περιμένει να τη δει τις εορτές. Παρότι του αρέσει το Ηράκλειο, είναι... σπιτόγατος. Σπάνια βγαίνει έξω να κυκλοφορήσει. Θα προτιμήσει να μείνει στο σπίτι του και να μιλήσει με τις ώρες με τη σύζυγό του και το παιδάκι του, μέσω skype. Του αρέσει το play station και στην ελεύθερη ώρα του θα παίξει με τους συμπαίκτες του. Με τον Ίμπαν Ράντι είναι γείτονες και κάνουν πολύ παρέα. Όπως και με τον Χαλίφα Σουλέ.


Υ.Γ. Ο ΟΦΗ κατέκτησε το βράδυ της Τετάρτης (30/10) μια από τις σπουδαιότερες νίκες των τελευταίων ετών. Φυσικά και δεν θα πάρει το Κύπελλο η ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Ακόμα και να μην καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού, μικρή σημασία θα έχει ο αποκλεισμός. Η επικράτηση επί του Παναθηναϊκού αποτελεί "ντόπα". Για τους παίκτες, για τους οπαδούς, για τη διοίκηση, για τον σύλλογο. Οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται την ποιότητά τους και το βάρος της φανέλας. Όταν ξέρουν ότι μπορούν να "γυρίσουν" παιχνίδια όπως αυτά με τον Παναθηναϊκό, θα δουν διαφορετικά τα παιχνίδια στη Football League.


"Ντόπα" για τους οπαδούς, που σε αυτά τα δύσκολα χρόνια βλέπουν ότι αξίζει να σταθούν στο πλευρό αυτής της ομάδας που τα τελευταία χρόνια τόσα έχει περάσει. Αλλά και τόνωση ηθικού για μια διοίκηση που πορεύεται μόνη της, ανεξάρτητη, που έχει βάλει χρήματα και που θα συνεχίσει να το κάνει. Αυτή η προσπάθεια είναι κρίμα να πάει χαμένη. Όλα τα λεφτά είναι για τον ΟΦΗ η άνοδος στη Super League. Μόνο αυτό μετράει. Η ανατροπή επί του Παναθηναϊκού, απλά μπορεί και πρέπει να δώσει την απαιτούμενη ώθηση για τον τελικό στόχο.
 
ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας