Με σκόρερ τον Μανθάτη, 1-0 ο Ολυμπιακός την Σπάρτη

Για την 3η και τελευταία αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, η Σπάρτη φιλοξένησε τον Ολυμπιακό, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τη νίκη - πρόκριση και τους Πειραιώτες να κινδυνεύουν μονάχα σε περίπτωση ήττας με... 6 γκολ διαφορά.
 
Για τον Πάουλο Μπέντο αυτή ήταν μια ακόμη ευκαιρία να δώσει ανάσες σε βασικούς του ποδοσφαιριστές και παράλληλα χρόνο σε όσους δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή σε αυτό το πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
 
Ιντέγε (σφίξιμο στον προσαγωγό), Φιγκέιρας (ελαφριά κάκωση γονάτου), Ελιουνούσι (τενοντίδια στον αχίλλειο, απόρροια κόπωσης), Ρομαό (διάστρεμμα στην δεξιά ποδοκνημική), Ελαμπντελαουί (στάδιο αποκατάστασης), Ζντιέλαρ (στάδιο αποκατάστασης), Καπίνο (στάδιο αποκατάστασης) και οι Φορτούνης, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς για να πάρουν ανάσες, έμειναν εκτός αποστολής. Όπως και οι Μανιάτης, Σιόβας, που δεν βρίσκονται στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού.
 
Οι παραγκωνισμένοι Ντομίνγκες και Μαρίν βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα, ενώ στον Ανδρούτσο (21 γκολ πέρσι με την Κ-20, 9 φέτος μέχρι στιγμής) ανατέθηκε ο ρόλος του κεντρικού επιθετικού.
 
Για τους γηπεδούχους, ο Σωτήρης Αντωνίου προτίμησε να χρησιμοποιήσει κυρίως βασικούς ποδοσφαιριστές, κάνοντας λίγες αλλαγές στο αρχικό σχήμα της Σπάρτης.
 
Ματς χωρίς ρυθμό και με πολλά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν αυτό του πρώτου ημιχρόνου ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ασύνδετος και χωρίς να βγάζει ενέργεια ο Ολυμπιακός, που διατηρούσε μια ανούσια κατοχή της μπάλας.
 
Συχνά ο Μπέντο έβαζε τις φωνές από τον πάγκο, ωστόσο σε ελάχιστες περιπτώσεις οι παίκτες του ανέβαζαν στροφές θυμίζοντας τη διαφορά κατηγορίας και φυσικά δυναμικής που έχουν από τους γηπεδούχους.
 
Την ίδια στιγμή η Σπάρτη στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο -τηρουμένων των αναλογιών- και αφού κατάφερε να ασφαλίζει επαρκώς τους χώρους που οδηγούσαν στην περιοχή του Μελίσσα, είχε και και 2-3 απειλητικές επισκέψεις στα καρέ του Χουτεσιώτη, δίχως να δημιουργήσει κάποια σπουδαία ευκαιρία είναι η αλήθεια.
πό πλευράς φάσεων, λίγα πράγματα στο πρώτο 45λεπτο που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα. Στο 6ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη στιγμή του, όταν από κεφαλιά του Ρέτσου, ο Μελίσσας απομάκρυνε... πάνω στον Τσόρι, η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και κατέληξε άουτ.
 
Οι προσπάθειες των Ηλιόπουλου, Παπαχρήστου εκτός περιοχής δεν ανησύχησαν τον Χουτεσιώτη, ενώ στο 38' ο Μελίσσας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Ντε λα Μπέγια.
 
ΛΥΣΗ ΜΕ ΜΑΝΘΑΤΗ
 
Βελτιωμένος ελαφρώς στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, έψαχνε με μεγαλύτερη διάθεση το γκολ, ενώ δεν επέτρεπε επικίνδυνες επισκέψεις στην εστία του.
 
Ο Μπέντο έβγαλε από το ματς τον Μαρίν στο 57', βάζοντας στη θέση του τον Μανθάτη και τρία λεπτά αργότερα ο Διαμαντόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι σε ανατροπή του Ανδρούτσου από τον Γιαννίτση (δεν βρήκε μπάλα ο αμυντικός της Σπάρτης).
 
Στο 64' ο Ανδρούτσος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του Πάρντο, κάτι που όμως έκανε ο Μανθάτης στο 66'. Γύρισμα του Κολομβιανού στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Έλληνας εξτρέμ με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Μελίσσα δίνοντας το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
 
Τίποτε το φοβερό δε συνέβη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι της αναμέτρησης και το ματς κρίθηκε από το τέρμα του Μανθάτη, με τους Πειραιώτες να ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, κάνοντας το "3 στα 3". Μαζί με τους "ερυθρόλευκους", στον επόμενο γύρο πέρασε και ο Πλατανιάς.
 
Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου:
 
1. Ολυμπιακός 9 (8-0)
2. Πλατανιάς 6 (3-4)
3. Σπάρτη 3 (4-2)
4. Χανιά 0 (1-10)

Δειτε Επισης

Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μάϊου ο τελικός κυπέλλου-Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»
Ζήτησε συγνώμη για την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Σογιουντσού-«Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Ο Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ στο κόλπο και η Τούμπα θα κρίνει το όνειρο!
Χάθηκε η ευκαιρία να τους τελειώσει, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός δεν μασάει από έδρες και αντιπάλους
Βαθμολογία UEFA: Ψαλίδισε τη διαφορά από τη 15η θέση αλλά παραμένει μακριά η Ελλάδα
Συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ μετά από επεισόδια με την αστυνομία έξω από το γήπεδο της Μπριζ
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Φενέρμπαχτσε 3-2 και πάει στην Πόλη με προβάδισμα πρόκρισης
Ανένδοτη η αστυνομία και η Μπριζ για έξτρα εισιτήρια στον ΠΑΟΚ