Σεμπά, Τσόρι και μπόμπιρες για... Όσκαρ

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League τον 9ο της βαθμολογίας Παναιτωλικό που δεν είχε πάρει ποτέ κατά το παρελθόν αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη. Στόχος των «ερυθρόλευκων» σε αυτό το ματς φυσικά ήταν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τη διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό αλλά παράλληλα και να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις μπροστά στο κοινό τους μετά το 0-0 με την Κέρκυρα δυο αγωνιστικές πριν.  
 
Το ματς πάντως δεν ξεκίνησε με αυτό τον τρόπο για την ομάδα του Μπέντο, αφού για ακόμη μια φορά φέτος τα αμυντικά της προβλήματα φάνηκαν από νωρίς απέναντι στην ταχύτατη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Αγρινίου. Πρώτη καλή φάση ωστόσο ήταν υπέρ των γηπεδούχων, με μια κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς στα χέρια του Κυριακίδη έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη.
 
Ο Παναιτωλικός βρήκε και αυτός όμως γρήγορα τις δικές του -και μάλιστα κλασικές- ευκαιρίες στο ματς. Πρώτη αυτή του 9ου λεπτού με την κεφαλιά του Μύγα άουτ έπειτα από κόρνερ του Ρόσα, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ρόσα κάνει μια εντυπωσιακή ντρίμπλα πάνω στον Ντα Κόστα στη μεσαία γραμμή, φεύγει μόνος απέναντι από τον Λεάλι όμως αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Ιταλό. Κλασική φετινή φάση για τον... Ολυμπιακό, με την άμυνά του να παίζει ψηλά και να εκτίθεται στην γρήγορη κόντρα...
 
Σε αυτές δύο φάσεις της ομάδας του Ματζουράκη, ο Ολυμπιακός «απάντησε» με δύο δικές του στα επόμενα λεπτά. Στο 11' ο Ντε Λα Μπέγια δοκίμασε ένα εντυπωσιακό σουτ μετά από σέντρα του Πάρντο που όμως πέρασε πολύ άουτ, ενώ στο 15' ο Καρντόσο έχει την πρώτη από τις αρκετές στη συνέχεια χαμένες κλασικές ευκαιρίες του, όταν αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση μετά από πάσα του Φιγκέιρας.
 
Παρά τις φάσεις που βρήκε, ο Ολυμπιακός πάντως είχε αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, με τον Παναιτωλικό να αμύνεται αποτελεσματικά και να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα. Σε μια από αυτές τις φάσεις, στο 43', ο Παναιτωλικός έφτασε για δεύτερη φορά πολύ κοντά στο 0-1. Μετά από τραγικό λάθος του Φορτύνη στη μεσαία γραμμή, ο Μάρκος Πάουλο τσίμπησε τη μπάλα ανάμεσα στα στόπερ και βγήκε τετ-α-τετ προ του Λεάλι όμως και αυτός αστόχησε! Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους πρωταθλητές να έχουν και αυτοί από την πλευρά τους μια κλασική ευκαιρία, με το δοκάρι του Καρντόσο μετά από σέντρα του Πάρντο και κεφαλιά-γύρισμα του Σεμπά.
 
Πολύ καλύτερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο από πλευράς ρυθμού, με τον Παναιτωλικό να «παγώνει» πρώτος το Καραϊσκάκη με το 0-1 στην πρώτη του ευκαιρία στην επανάληψη. Ήταν η φάση του 53' όταν μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ρόσα, ο Κούσας -ρέκορντμαν συμμετοχών του Παναιτωλικού- σκόραρε με κοντινή κεφαλιά εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο σταθερά απελπιστικά κακός Βιάνα που είχε αναλάβει το μαρκάρισμά του βρέθηκε εκτός τόπου και χρόνου...
 
Ο Ολυμπιακός πέρασε στη συνέχεια ένα αγχωτικό δεκάλεπτο, με αρκετές αποδοκιμασίες από την εξέδρα, όπως στη φάση της αλλαγής του Πάρντο με τον Μανθάτη. Την ίδια ώρα, οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν ήδη με 4-4-2 αφού ο Φορτούνης είχε δώσει τη θέση του στον Ανδρούτσο. Αυτό το 0-1 μάλλον ξύπνησε για τα καλά τους παίκτες του Μπέντο, οι αλλαγές του Πορτογάλου βοήθησαν στο να φρεσκαριστεί η ομάδα του κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης, στο 61ο λεπτό. Ήταν ένα κλασικό φετινό γκολ για τον Ολυμπιακό, με ένα «τρίγωνο» πασών στην αντεπίθεση, με τον Ανδρούτσο να κάνει τη διαγώνια πάσα για τον Καρντόσο αυτός να γυρνάει με τη μία στον Σεμπά προς το δεύτερο δοκάρι και τον Βραζιλιάνο να γράφει από κοντά το 1-1.
 
Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στους «ερυθρόλευκους» που... μυρίστηκαν αίμα και πίεσαν όσο μπορούσαν την άμυνα του Παναιτωλικού που πλέον είχε μπει όλος μέσα στην περιοχή του. Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι και το τέλος του αγώνα, οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες και τελικά έφτασαν σε δύο ακόμη όμορφα γκολ για να πάρουν τη νίκη.
 
Πρώτη φάση μετά το 1-1 ήταν η κεφαλιά άουτ του Καρντόσο στο 64', στο 70' ο Κυριακίδης μπλόκαρε το σουτ του Μαρτίνς εκτός περιοχής, ενώ ο Παναιτωλικός από την πλευρά του είχε δύο καλές στιγμές με Μάρκος Πάουλο και Φάρλεϊ στο δίλεπτο 71-72. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μπέντο έριξε στο ματς τον Τσόρι και κάπου εκεί... έγειρε οριστικά η πλάστιγγα!
 
Στο 77' το καλό σουτ του Αργεντίνου μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Σεμπά κόντραρε και απομακρύνθηκε, ενώ στην κόντρα ο Κλέσιο ήταν αυτός που έχασε την ευκαιρία για την ομάδα του σουτάροντας άουτ. Στο σημείο αυτό το ματς είχε γίνει... ροντέο. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν από τον Ολυμπιακό, με τον Καρντόσο να σουτάρει άουτ στο 78' μετά από έξοχη κάθετη του Τσόρι και ένα λεπτό μετά το πλασέ τον Παραγουανό να σουτάρει πάνω στο κεφάλι του Χαντάκια μετά από γύρισμα του Σεμπά. Στο 81' ο Μανθάτης σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και κόρνερ μετά από κόντρα σε πόδι αμυντικού.
 
Τελικά, στο 83', ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που ουσιαστικά καθάρισε το ματς με την ίδια φάση που έκανε το 1-1 αλλά και με πάρα πολλά άλλα φετινά του γκολ. Αυτή τη φορά, η διαγώνια μπαλιά ήταν του Μιλιβόγεβιτς, ο Φιγκέιρας έκανε το απευθείας γύρισμα προς το πίσω δοκάρι και ο Καρντόσο αυτός που ήταν εκεί για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά μάλιστα, οι γηπεδούχοι βρήκαν και τρίτο γκολ στην κόντρα, με το δυνατό σουτ του Φιγκέιρας μετά από γύρισμα του Τσόρι. Το ματς τελείωσε με τον Καρντόσο να χάνει ένα ακόμη τετ-α-τετ στο 93' και τον Ολυμπιακό να παίρνει μια πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ειδικά όπως κύλησε το συγκεκριμένο ματς...
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών
ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ: Κάν’ το όπως με την Ντινάμο
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός: Με ένα όνειρο τρελό στην Πόλη (του)!
Λήξη συναγερμού-Η UEFA ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη