Κακοποίησαν το ποδόσφαιρο Λάρισα και Παναθηναϊκός

Στην... κλωτσοπατινάδα της Λάρισας, η ΑΕΛ έμεινε στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό, αποτέλεσμα που δεν ευνοεί κανέναν! Οι Θεσσαλοί παραμένουν σε... τροχιά υποβιβασμού και το «τριφύλλι» είπε ουσιαστικά αντίο πρωτάθλημα με το -9 από τον Ολυμπιακό. Κόκκινη ο Ζέκα στο 82'. 
 
Έτσι ξεκίνησαν
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχασε τελευταία στιγμή τον Ρόμπιντ Λουντ με γαστρεντερίτιδα και από την στιγμή που-λανθασμένα- άφησε εκτός αποστολής τον Κριστιάν Λεντέσμα, αναγκάστηκε να τοποθετήσει στον άξονα της μεσαίας γραμμής τον Νίκο Μαρινάκη και τον Οσμάν Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας. Σε διάταξη 4-4-1-1 ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Κουλιμπαλί και ο Κουτρουμπής με τον Μολέδο στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και «Μάρι» στο κέντρο του άξονα. Βιγιαφάνιες αριστερό χαφ, Μπουμάλ δεξί και ο Εμποκού πίσω από τον Μπεργκ.
 
Στον αντίποδα, ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Ξενοδόχοφ στην εστία των «βυσσινί».  Φάρκας και Γκόλιας το δίδυμο στα μετόπισθεν. Αριστερό μπακ ο Μονιάκης και δεξί ο Ρέντζας. Αναστόπουλος και Φατιόν τα αμυντικά χαφ. Ντέλετιτς, Ντοντό και Ναζλίδης η τριπλέτα πίσω από τον Κάπο.
 
Όχι άλλο κάρβουνο!
ΑΕΛ και Παναθηναϊκός έκαναν διαγωνισμό στο πρώτο μέρος για το ποιος θα κακοποιήσει περισσότερο το ποδόσφαιρο. Στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά το σκηνικό ήταν το εξής: Πολύ «ξύλο», ακόμη περισσότερα νεύρα, αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και δύο ομάδες που με δυσκολία άλλαζαν τρίτη και τέταρτη πάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις της προκοπής. Ενδεικτικό του άθλιου παιχνιδιού, πως το πρώτο σουτ στο παιχνίδι-και αυτό από 35 μέτρα- έγινε στο 34' από τους γηπεδούχους χωρίς να προβληματίσει τον Βλαχοδήμο!
 
Οι «πράσινοι» έχοντας στον άξονα δύο ποδοσφαιριστές που φημίζονται μόνο για τις ανασταλτικές τους αρετές(Ζέκα-Μαρινάκης) δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μπάλα και περίμεναν τα πάντα από τον Εμποκού και τον Βιγιαφάνιες, όπου αμφότεροι ήταν σε κακό βράδυ. Ο Μπεργκ ήταν σαν την... καλαμιά στον κάμπο και η εικόνα του «τριφυλλιού» ήταν αποκαρδιωτική! Η τακτική των «βυσσινί» να οδηγήσουν το παιχνίδι στην δύναμη, έφερε το ματς στα μέτρα τους, καθώς δεν απειλήθηκαν καθόλου από τον ακίνδυνο Παναθηναϊκό, είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο, δεν είχαν την ηρεμία και τις σωστές επιλογές να παράξουν καλές στιγμές.
 
Καλύτερη η ΑΕΛ, «έγκλημα» ο Ζέκα, «ήρωας» ο Ξενοδόχοφ!
Στο δεύτερο μέρος η... κλωτσοπατινάδα συνεχίστηκε αλλά η ΑΕΛ έδειξε να έχει περισσότερη ενέργεια, περισσότερο καθαρό μυαλό στην κυκλοφορία της μπάλας και ήταν ανώτερη του Παναθηναϊκού που έδειχνε ξεκάθαρα σημάδια κούρασης. Η είσοδος του Βλαχοδήμου και του Λέτο στο παιχνίδι έδωσαν κάτι παραπάνω στην δημιουργία των «πρασίνων», ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι με Ντέλετιτς(51') και Ντοντό(53')!
 
Το καλό διάστημα της ΑΕΛ σταμάτησε κάπου στο 70', το «τριφύλλι» είχε μόνο ένα καλό σουτ του Μπεργκ και το παιχνίδι ισορρόπησε ξανά. Μέχρι το 81' όταν ο Ζέκα έκανε την ανοησία του αγώνα, χτύπησε μακριά από την μπάλα τον Αναστασόπουλο και είδε την κόκκινη κάρτα!
 
Από κει και έπειτα το ματς έγινε... ροντέο, οι «βυσσινί» πίεζαν και στο 91' ο Χουλτ έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Φάρκας! Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, στο 92'!
 
Ο Ξενοδόχοφ, όμως, έκανε φανταστική απόκρουση στο σουτ του Λέτο, κράτησε το 0-0 και έδωσε έναν βαθμό «χρυσάφι» στην ομάδα του για την μάχη της παραμονής στην κατηγορία...
  
Πηγή: gazzetta.gr
 

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας