Εκνεύρισαν τον Κουτσοκούμνη λέγοντας τον «ανίκανο»

Αυτή η κουβέντα τα είχε όλα! Από τις αναφορές του Κουτσοκούμνη για παρεμβατικότητα της Πολιτείας με Νόμους της, το χρονοδιάγραμμα για εκλογές μέχρι τον Μαϊο μέχρι και αποδοχή σε πρόταση για μία μικρή ομάδα εκπροσώπησης όλων των Ενώσεων και τάσεων του ποδοσφαίρου. Παραδοχή για κάκιστη κατάσταση στα οικονομικά της ΕΠΟ, υπόσχεση για ενίσχυση μέσω FIFA / UEFA προς τις Ενώσεις και... σύγκρουση με τον Τζώρτζογλου από την ΕΠΣ Ηρακλείου, που τον αμφισβήτησε ανοιχτά, αφήνοντας αιχμές για διαφθορά λόγω Κύπρου!
 
Μετά το πέρας της διαδικασίας της Γ.Σ. ο κ. Κουτσοκούμνης τόνισε προς τις Ενώσεις στην συνάντηση που είχε προγραμματιστεί:
 
"Δύο λόγια θα πω μόνο και ας βγουν από ερωτήσεις περισσότερες λεπτομέρειες εάν κρίνετε κάτι αδιευκρίνιστο. Να ευχαριστήσω την ΕΠΟ για την διαδικασία και εσάς για την τάξη που τηρήσατε. Λέγομαι Κωστάκης Κουτσοκούμνης και είμαι μέλος των Εθνικών Επιτροπών της FIFA και με αποστέλλουν σε διάφορες Επιτροπές και σε διάφορες χώρες που έχουν προβλήματα. Έτυχε και έλαχε να με επιλέξουν για την Ελλάδα. Ο κ. Ζόραν Λάκοβιτς είναι πρώην ΓΓ της Ομοσπονδίας της Σερβίας. Επίσης στέλεχος στο τμήμα Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA. Επίσης για να απαντήσει στις όποιες απαντήσεις χρειαστούν.
 
Δεν είναι σύνηθες να βρισκόμαστε σε μία τέτοια κατάσταση αλλά επειδή διαβάζουμε διάφορα στον Τύπο έχουν παρερμηνευθεί πολλά. Υπάρχουν παρερμηνείες για τον ρόλο μας εδώ και παρεξηγήσεις. Υπήρχαν διάφορες περιπτώσεις το 2016 που θα μπορούσε να μας φέρει εδώ. Το σημείο που έφερε την κάθοδό μας εδώ ήταν η απόφαση του Διαιτητικού σε θέμα που η FIFA κρίνει πως είναι αποκλειστικής της αρμοδιότητας και υπαιτιότητας. Ο Νόμος παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο και δημιουργεί πρόβλημα. Κυριότερο θέμα αφορούσε στην κείμενη νομοθεσία. Συγκεκριμένα το άρθρο του Νόμου που επεμβαίνει κατάφωρα στον τρόπο που επιλέγονται εκλέκτορες. Πιθανώς να υπάρχουν και άλλα θέματα που παραβιάζουν το καταστατικό της FIFA στον τρόπο που ο Νόμος Ορφανού που ενεργοποιήθηκε, επεμβαίνει. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με την ΕΠΟ για το θέμα του Κυπέλλου πέρυσι και κάποιοι κανονισμοί ήθελαν συγχρονισμό με FIFA και UEFA. Η άλλη εντολή από την FIFA είναι να δούμε το καταστατικό εάν χρίζει οποιασδήποτε βελτίωσης. Μας έχει δοθεί χρονικό περιθώριο μέχρι 31 Μαϊου.
 
Έχω την άποψη πως τα περισσότερα θα τα προλάβουμε. Έχουμε εντολή μέχρι τότε να έχουμε προκυρήξει εκλογές εκτός εάν μέλος της ΠΔΕ θέλει να κατέβει στις εκλογές, κάτι που σημαίνει πως θα ακολουθηθεί το καταστατικό. Δεν ήρθαμε εδώ για να διαλύσουμε τις Ενώσεις ούτε να καταλύσουμε την Δημοκρατία. Πρώτος είπα πως η Διοικούσα είναι μία ανωμαλία και ως ανωμαλία πρέπει να τελειώσει άμεσα για να πάμε σε δημοκρατικές εκλογές. Η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα ήταν τεταμένη. Συνήθως όταν κάνεις εκλογές σε τέτοιο κλίμα και σε τέτοια ατμόσφαιρα τα πράγματα δεν είναι καλά. Ζητούμε ηρεμία, υπομονή και για να τελειώσει το έργο μας και να σας παραδώσουμε την ΕΠΟ και το ποδόσφαιρο σε μία επιθυμητή κατάσταση. Δεν ήρθαμε να καταλύσουμε Ενώσεις. Προέρχομαι από ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Στο χωριό μου ήμουν μέλος πολύ μικρής ομάδας μέχρι τα 18. Δεν είμαστε εδώ ως μπαμπούλας των Ενώσεων ούτε και να τους αφαιρέσουμε δικαιώματα. Υπάρχουν θέματα που ως ανεξάρτητοι τρίτοι θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με τις Ενώσεις. Θα μας δώσετε χρόνο. Υπάρχουν και θέματα όπως η χρηματοδότηση των Ενώσεων. Να μας τα πείτε τα θέματα που θέλετε να συζητήσουμε. Με κάποια ομάδα και κάποια εκπροσώπηση να τα δούμε μαζί σας τα θέματα αυτά μέχρι τον Μαϊο του 2017 να τα προωθήσουμε". 
 
Ο κ. Λάκιτς επισήμανε: "Θα είμαι πολύ σύντομος. Πριν την θέση μου στην UEFA υπήρξα Γ.Γ. στην Ομοσπονδία της Σερβίας. Καταλαβαίνω πως το θεμέλιο κάθε Ομοσπονδίας είναι οι Ενώσεις και τα σωματεία. Αυτό είναι το θεμέλιο κάθε Ομοσπονδίας στην UEFA. Η UEFA είναι για να παρατηρεί και να βοηθάει την ΠΔΕ της ΕΠΟ για τις καθημερινές της λειτουργίες. Γιατί καταλαβαίνω πως υπάρχουν πολλές και καθημερινές λειτουργίες που πρέπει να γίνονται. Και εγώ και η ομάδα μου θα είμαστε στην διάθεσή σας αλλά και της Ομοσπονδίας και για να διεκπεραιωθεί το έργο της ΠΔΕ".
 
Ο κ. Ζήσης Γρηγορίου από την ΕΠΣ Λάρισας τοποθετήθηκε ως εξής: "Κύριε πρόεδρε και της ΠΔΕ θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: δεν είναι κατανοητό στους πιο πολλούς από εμάς που θεωρούμε το ποδόσφαιρο ενιαίο την λογική που οι FIFA και UEFA όρισε παρατηρητή από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και όχι από τις Ενώσεις. Επίσης απαντήσατε βέβαια αλλά σχεδιάζεται πως η Σούπερ Λίγκα θα αποκτήσει πιο μεγάλο έλεγχο στην Ομοσπονδία. Είδατε πως οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και σύσσωμο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ επίσης ότι ως σώμα θα έπρεπε να γνωρίζουμε τα πεπραγμένα της Διοικούσας Επιτροπής. Δεν γνωρίζουμε το τι πρέπει να πράξει. Το χρονιοδιάγραμμα".
 
Ο κ. Κουτσοκούμνης του τόνισε: "Έχω δώσει χρονοδιάγραμμα. Εάν θέλετε μπορείτε να πάτε και να πιέσετε να αλλάξει τον Νόμο περί εκλογών. Εάν πιέσετε και το κάνετε και αύριο εμείς θα φύγουμε πιο νωρίς. Υπάρχουν Νόμοι που είναι μη ανεκτοί από την FIFA σε σχέση με το καταστατικό της ΕΠΟ. Δεν θέλω διάλογο. Το 4/5 είναι το πιο αυστηρό σε όλη την Ευρώπη για καταστατικό. Συνήθως είναι τα 2/3. Κανένα σώμα και καμία τάξη ψηφοφόρων δεν πρέπει να έχει τα 2/3. Πρέπει να μένει κάτι για να πάμε εκεί. Βεβαίως λείπουν κομμάτια από το ποδόσφαιρο στην Γενική Συνέλευση που έχετε αγνοήσει πχ οι γυναίκες. Δεν υπάρχουν ως Ένωση. Υπάρχει οδηγία από την FIFA και την UEFA".
 
Ο κ. Τρομπούκης από την Ένωση Άρτας πήρε μετά τον λόγο για να πει ότι "υπάρχει μία συζήτηση ανάμεσα σε Πολιτεία και Ομοσπονδία. Εάν οι συζητήσεις δεν ευοδώσουν τι θα γίνει;"
 
"Εάν η Πολιτεία δεν άρει την παρεμβατική της Νομοθεσία. Η πιο σοβαρή παρέμβαση είναι από την Πολιτεία ως προς τις εκλογές της ΕΠΟ. Εάν δεν γίνει αυτό δικαιολογεί πολύ σοβαρά μέτρα από πλευράς FIFA και UEFA. Εάν δεν γίνουν αυτά που πρέπει τότε θα πρέπει να επιλυθούν. Εάν όχι θα πρέπει να δούμε πως θα ενεργήσουμε", απάντησε ο κ. Κουτσοκούμνης.
 
Ο κ. Γραμμένος παρενέβη προτείνοντας "την παρουσία μίας ομάδας τεχνοκρατών και ειδικών για την ΠΔΕ για να την βοηθήσουν για θέματα κανονισμών. Επίσης εάν υπάρχει ένα σχέδιο για την επιβίωση των Ενώσεων".
 
Ο Κύπριος είπε πως θα προτιμούσε να υπάρχει ένα εξουσιοδοτημένο σώμα με 5-6 άτομα που να συναντάται με την ΠΔΕ και να ενημερώνεται για τις κινήσεις και τις επαφές με την Πολιτεία. "Για να βοηθήσουν μέλη των Ενώσεων και ας είναι τεχνοκράτες στους Νόμους όχι γιατί θα ήταν μονόπλευρο. Ο πρόεδρος είναι καθηγητής Πανεπιστημίου. Επίσης έχουμε άλλον έναν. Ο κ. Μπάρτζης είναι άτομο με εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Το οικονομικό θέμα οφείλω να σας πω ότι τα οικονομικά της ΕΠΟ είναι χάλια. Το θέμα του ταξιδιωτικού είναι σκάνδαλο. Πάγωσαν όλοι οι λογαριασμοί της ΕΠΟ που έτσι και αλλιώς αφού πληρώνονταν όλα τα έξοδα στην ΕΠΟ θα ήταν σχεδόν στα ίσια. Στην επιτροπή που θα φτιάξετε και θέλω όλη η Ελλάδα να εκπροσωπείται μπορώ να πω πιο πολλά για την χρηματοδότηση των ΕΠΣ".
 
Ο κ. Τζώρτζογλου από την ΕΠΣ Ηρακλείου είπε: "Δεν καλύφθηκα στο θέμα της χρηματοδότησης. Το προσωπικό της Ένωσης Ηρακλείου έχει ανάγκες λόγω Χριστουγέννων. Επίσης ακούω για τρελά ποσά που δίνονται από τις διεθνείς Ομοσπονδίες. Τώρα πρέπει να πληρώσω πάλι εγώ για τους υπαλλήλους. Πλήρωνα τόσα χρόνια τον Εργοτέλη και τώρα θα κάνω το ίδιο για την ΕΠΣΗ. Η άλλη ερώτηση είναι η εξής. Απ' ότι κατάλαβα θέτουμε πρόβλημα μεταξύ του κατασταστικού της ΕΠΟ και της Πολιτείας. Εμένα δεν μου πάει καλά. Η Επιτροπή που μου επιλέξατε είναι η Πολιτεία. Άρα πως γίνεται αυτό".
 
Ο κ. Κουτσοκούμνης σχολίασε: "Άλλη ερώτηση. Δεν θέλω να χρωματίσουμε με χρώματα".
 
Τζώρτζογλου: "Δεν βάλατε ένα άτομο από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο".
 
Κουτσοκούμνης: "Προσφέρεστε;"
 
Τζώρτζογλου: "Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να δεχθώ πως ένα άτομο που η διαφθορά ακμάζει στον τόπο του θα μας δώσει την λύση (σ.σ. εννοεί τον Κουτσοκούμνη και την Κύπρο)". Ο κ. Κουτσοκούμνης εκνευρίστηκε και είπε άλλη ερώτηση.
 
Ο κ. Κουτσοκούμνης απάντησε στην συνέχεια σε ερωτήσεις των κ.κ. Κιουπτσίδη (Γρεβενών) και Δημητρίου (Αθηνών). "Να διευκρινίσω και κάτι που με έχει ενοχλήσει. Για κάτι που είχα πει. Το ίδιο το ποδόσφαιρο πρέπει να λειτουργεί από το ίδιο το καταστατικό και το οποίο εσείς μέσα από την Γ.Σ. μπορείτε να αλλάξετε όποτε το θεωρείτε σκόπιμο. Εάν ο Α ή ο Γ έχουν κλέψει ή φονεύσει δεν τους προστατεύει κανένα αυτοδιοίκητο".
 
Ο κ. Καρράς από την ΕΠΣ Λακωνίας ρώτησε το εάν έχει μιλήσει ο ίδιος με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για ότι γίνεται και εάν είχε μιλήσει με το προηγούμενο καθεστώς: "Για να δείτε και του λόγου του αληθές μίλησα για τις καταβολές μου. Πρώτα μιλάω για το σύνολο του ποδοσφαίρου με της ΕΠΣ. Δεν έχω μιλήσει με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο οργανωμένα. Με κάποια σωματεία ναι. Θα το πράξω. Πρώτα βλέπουμε εσάς. Αυτό καταδεικνύει την καλή θέληση που έχουμε".
 
"Ο κ. Φράντισεκ όταν ήρθε για την Γ.Σ. δεν ήταν πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατούσε", τονίζει σχετικά με την ερώτηση για FIFA και UEFA.
 
Ο κ. Χατζηαποστόλου κλείνοντας είπε: "Ο Νόμος της Πολιτείας μας έχει κρίνει έκπτωτους και μένα και τον κ. Γκαγκάτση ενώ προβλέπεται τελεσίδικη απόφαση. Το καταστατικό της FIFA μιλάει για τελεσίδικη απόφαση γιατί μας απαγορεύεται η ενασχόληση ενώ δεν υπάρχει τέτοια απόφαση".
 
Ο Κύπριος αξιωματούχος του τόνισε πως δεν έχουν φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο. "Σας λέω πως γενικά το μεγάλο πρόβλημα είναι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στα θέματα ενώπιον της δικαιοσύνης. Το ίδιο έχει γίνει και σε άλλες χώρες. Δεν θέλω να μπω βαθιά μέσα σε αυτό. Θα μιλήσουμε με την Επιτροπή που θα συγκροτήσετε. Όσο για τα χρήματα η ΕΠΟ αδυνατεί. Επειδή είναι Χριστούγεννα θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έρθει μία εισφορά από την FIFA και την UEFA. Δεν θέλω να παραφουσκώσω ποσά. Να το δείτε ως δείγμα καλής θέλησης. Επειδή το αντιλήφθηκα στους διαδρόμους το βασικό θέμα της χρηματοδότησης. Δεν υπόσχομαι τίποτα. Υπόσχομαι κινητικότητα και ενέργειες και από μένα και από τον Ζόραν για την χρηματοδότηση".
 
Ο κ. Λάκιτς συμπλήρωσε πως "επιβεβαιώνω αυτό που είπε ο Κωστάκης. Χθες είχαμε μία κουβέντα και καταλάβαμε πως τα οικονομικά της ΕΠΟ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Καταλαβαίνω πως οι ΕΠΣ θέλουν χρήματα για να τρέξουν τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις. Θα επιδιώξουμε λοιπόν άμεσα να βρεθούν χρήματα. Δεν μπορούμε να πούμε και να επιβεβαιώσουμε το ποσό ούτε και για ακριβή ημερομηνία γιατί τα γραφεία στη Νιόν θα είναι ανοιχτά για ακόμα μία ή δύο ημέρες, όμως θα προσπαθήσω να επισπεύσω την διαδικασία. Μου άρεσε πολύ η ιδέα να προκύψει ένα σώμα από εκπροσώπους των Ενώσεων. Είναι καλό για να υπάρξει μία πιο άμεση και σαφή συζήτηση και επαφή με τις Ενώσεις με μία πιο μικρή και ευέλικτη ομάδα. Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά. Όλοι για το καλό του ποδόσφαιρο και για να βοηθήσουμε".
 
Στο τέλος ο κ. Κουτσοκούμνης είπε να πέσουν ξανά οι τόνοι και να πάνε όλοι στην εκλογική διαδικασία. "Είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι. Όποια προσπάθεια υπονόμευσης θα μας βρει απέναντι".
 
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη