«Θα τραγουδήσω τον ελληνικό εθνικό ύμνο»

Συνέντευξη στην πορτογαλική ιστοσελίδα, "O Jogo", έδωσε ο 28χρονος Πορτογάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ζέκα, αναφερόμενος στην αίτηση για ελληνική υπηκοότητα.
 
Ο Ζοζέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, υποστήριξε ότι πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και περιμένει μέσα στον Ιανουάριο του 2017 να  πάρει την ελληνική υπηκοότητα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την Εθνική Ελλάδας.
 
"Στις 9 Νοεμβρίου υποβλήθηκα σε εξετάσεις, στις οποίες έπρεπε να δείξω ότι μιλούσα ελληνικά και γνώριζα την ιστορία και την πολιτική της χώρας. Όλα πήγαν καλά και μου απάντησαν ότι πέρασα το τεστ. Τώρα, περιμένω το διαβατήριο. Τέλη Γενάρη, θα πρέπει να έχω διαβατήριο για να μπορώ να παίξω, σε περίπτωση που ο ομοσπονδιακός τεχνικός το αποφασίσει, στο επόμενο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ."
 
Ο Ζέκα αποκάλυψε πως η ιδέα για "ελληνοποίηση" γεννήθηκε μετά από μια κουβέντα που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο, στο πλαίσιο της ανανέωσης της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό και υποστήριξε πως θα τραγουδήσει τον ελληνικό εθνικό ύμνο, αν και προς το παρόν γνωρίζει μόνο το ρεφρέν "γιατί είναι μεγάλος". Ξεκαθάρισε ότι εάν κληθεί στην Εθνική Ελλάδας από τον Μίχαελ Σκίμπε κι αναμετρηθεί με την γενέτειρά του, Πορτογαλία, θα κάνει τα πάντα για να την κερδίσει.
 
"Ξεκίνησα μια κουβέντα με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, με αντικείμενο την ανανέωση του συμβολαίου μου. Είπαμε ότι θα έμενα εδώ (σ.σ στην Ελλάδα) πολλά χρόνια και με ρώτησε εάν είχα στο μυαλό μου την ιδέα να αγωνιστώ με την Εθνική Ελλάδας. Του απάντησα ναι, ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα. Ήμουν εδώ πολλά χρόνια, δεν σκέφτηκα να φύγω, αισθάνομαι πολύ καλά στη χώρα. Προέκυψε αυτή η πιθανότητα και σήμερα είναι ένας στόχος που έχω.
 
Γνωρίζω τον ελληνικό εθνικό ύμνο γιατί έπρεπε να τον τραγουδήσω, αλλά μόνο το ρεφρέν. Ο ύμνος είναι πολύ μεγάλος. Εάν όλα πάνε καλά και πάω στην Εθνική, θα είναι η πρώτη φορά που θα τον τραγουδήσω. Εάν παίξω απέναντι στην Πορτογαλία, θα είναι αντίπαλος. Θα είναι διαφορετικό συναίσθημα, ανάμεικτα συναισθήματα για την ακρίβεια, αλλά θα εκπροσωπώ μια χώρα που θα μου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστώ σε Euro ή Μουντιάλ. Ο,τι έχω σήμερα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο είναι χάρη στην Ελλάδα, τον Παναθηναϊκό. Εάν μου δώσουν την ευκαιρία να αγωνιστώ με την Εθνική Ελλάδας, θα έκανα τα πάντα να κερδίσω την Πορτογαλία. Στο μέλλον, θα προσπαθήσω να βγάλω δίπλωμα για προπονητική κι εάν έχω την ευκαιρία, να δουλέψω με τα νέα παιδιά για να μάθω".
 
ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες