Με ήρωα τον Μαρίν στις καθυστερήσεις, 2-1 ο Ολυμπιακός τον Αστέρα

Για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Αστέρα στο "Γ. Καραϊσκάκης" θέλοντας να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο νέο έτος, την ίδια στιγμή που οι Αρκάδες έψαχναν βαθμούς για να ξεκολλήσουν από τα χαμηλά της βαθμολογίας.
 
Ο Μπέντο δεν είχε και λίγες σκοτούρες πριν το παιχνίδι. Ντα Κόστα (Κόπα Άφρικα) και Μιλιβόγεβιτς (εξέτισε ποινής 1 αγωνιστικής) δεν ήταν στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού, ο Ιντέγε ανέτοιμος έμεινε στον πάγκο ενώ ο Μποτία ξεκίνησε στο παιχνίδι έστω κι αν προερχόταν από ενοχλήσεις τις προηγούμενες μέρες, όπως και ο Φορτούνης που ταλαιπωρήθηκε από ίωση.
 
Με τους Βιάνα, Καμπιάσο και Καρντόσο επέλεξε να καλύψει τα κενά ο Μπέντο, που διατήρησε τον Λεάλι κάτω από τα γκολπόστ και έδωσε φανέλα βασικού στον Μανθάτη, αφήνοντας εκτός αποστολής τους Ντομίνγκες και Πάρντο.
Από την άλλη, ο Αστέρας δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ήταν στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Σελίν και Μανιά που αποκτήθηκαν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Τόσο ο Ουκρανός στόπερ, όσο και ο Έλληνας στράικερ ξεκίνησαν στην ενδεκάδα των Αρκάδων. Κώτσιρα και Ντούντου άφησε εκτός 18άδας ο Ελευθερόπουλος.
 
Δεύτερη σερί ανατροπή στο Φάληρο
 
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δ. Αττικής)
Βοηθοί: Εμμανουήλ Καλφάκης (ΕΠΣ Χανίων), Ιωάννης Μπετσόγλου (ΕΠΣ Κορινθίας)
 
Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο (64' Ανδρούτσος), Μαρτίνς, Μανθάτης (79' Μαρίν), Φορτούνης, Σεμπά, Καρντόσο (71' Καρντόσο).
Αστέρας (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκόρ, Δημούτσος (79' Ιωαννίδης), Τσουκαλάς, Μάσα, Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς (67' Χαμντανί).
 
Γκολ: 54' Φορτούνης / 27' πεν. Μάσα
Κάρτες: 27' Λεάλι, 44' Σεμπά / 24' Ιγκόρ, 29' Τσιλιανίδης, 49' Τσουκαλάς, 51' Γιαννούλης, 73' Χαμντανί, 76' Δημούτσος, 85' Ντοναρούμα
 
Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Ντοναρούμα απογειώθηκε για να διώξει σωτήρια το σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής, με τους Πειραιώτες να έχουν τρία κερδισμένα κόρνερ πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα, κάτι που φανέρωνε τις προθέσεις τους από το ξεκίνημα του αγώνα.
Ο Ολυμπιακός είχε διάθεση να παίξει γρήγορα και να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του, ο Αστέρας είχε ως πρώτο του μέλημα την ανασταλτική συνέπεια, προσπαθώντας να επιτεθεί σε ανοιχτούς χώρους όταν είχε την ευκαιρία.
Με τον Ντοναρούμα να έχει μια ακόμη άψογη αντίδραση στην κεφαλιά του Μποτία στο 12', οι Αρκάδες σταδιακά απορρόφησαν την πίεση που άσκησαν οι "ερυθρόλευκοι" στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και άρχισαν να δείχνουν επικίνδυνοι στην κόντρα.
 
ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ 11 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ
 
Στο 27' ο Μάσα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε να πλασάρει στην έξοδο του Λεάλι, με την μπάλα να έχει τροχιά εκτός τέρματος και τον Βιάνα να απομακρύνει προ του Μανιά.
Μετά το τσίμπημα της μπάλας ο Αργεντίνος έπεσε επάνω στον Λεάλι (ο Ιταλός δεν κάνει κίνηση προς το μέρος του) και ο Βάτσιος θεώρησε πώς υπάρχει πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο παθών, σουτάροντας με δύναμη στο κέντρο της εστίας για το 0-1.
 
ΚΛΩΤΣΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ
Έχασε το μυαλό του ο Ολυμπιακός, την συνοχή στις γραμμές του και ο πανικός έγινε σύμβουλος των παικτών του Μπέντο.
Τόσο στο 36' (από παιδικό λάθος του Λεάλι), όσο και στο 38' (ο Ντε λα Μπέγια έσωσε προ του Καλτσά) αλλά και το 45+3' (κουτούλησαν Φιγκέιρας - Μποτία), ο Αστέρας έχασε ισάριθμες ευκαιρίες να διπλασιάσει το προβάδισμα του, με τους γηπεδούχους να πελαγοδρομούν στον αγωνιστικό χώρο.
 
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ντοναρούμα να προσθέτει μια ακόμη εντυπωσιακή επέμβαση στο ενεργητικό του, σε κεφαλιά του Βιάνα στο 51'.
 
ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΦΟΡΤΟΥΝΗ
 
Όμως ο γκολκίπερ του Αστέρα δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα τρία λεπτά αργότερα, όταν τρομερό σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής βρήκε πρώτα στο εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-1.
 
Ο Ολυμπιακός αναθάρρησε, ο Αστέρας ήταν αυτός που έχασε τον έλεγχο αλλά εντέλει κατάφερνε να απομακρύνει τους κινδύνους εύκολα ή δύσκολα. Με το παιχνίδι να έχει ανοίξει, την μπάλα να μεταφέρεται γρήγορα και τους χώρους να ανοίγουν, οι δύο προπονητές άρχισαν τις κινήσεις τους από τον πάγκο.
 
ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ Ο ΜΑΡΙΝ
 
Στο 73' από στρώσιμο του Ιντέγε ο Φορτούνης σούταρε πάνω στον Ντοναρούμα, ενώ έξι λεπτά μετά ο Μαρίν απείλησε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ! Ο Αστέρας έμοιαζε εξαιρετικά απειλητικός στον ανοιχτό χώρο αλλά του έλειπε η σωστή τελική απόφαση.
 
 Στο 87' ο Ιντέγε αστόχησε με το κεφάλι, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση στην παλικαρίσια προσπάθεια του Σεμπά.
 
Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε δια ποδός Μαρίν αμέσως μετά. Ο Γερμανός έβγαλε σε θέση γκολ τον Ντε λα Μπέγια, την βολίδα του Ισπανού έσωσε και πάλι ο Ντοναρούμα αλλά στο ριμπάουντ ήρθε ο Μαρίν και με περιπετειώδη τρόπο η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-1 στο Φάληρο!
 

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη