Πολικός Αστέρας, 3-2 με ανατροπή την ΑΕΚ!

Στο πρώτο φετινό ματς που ο Αστέρας έπαιξε με τόσο πολύ χιόνι σε ματς στην Τρίπολη, κατάφερε τελικά να δει άσπρη μέρα. Την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ συνεχίζει τον αγωνιστικό κατήφορο δίχως φρένα.
Σ’ ένα ματς που και πάλι προηγήθηκε στο σκορ, τελικά όχι μόνο δεν το κέρδισε, αλλά το έχασε με 3-2. Ο Αστέρας κατάφερε να κάνει διπλή ανατροπή και εκμεταλλεύτηκε όλα τα δώρα που του έκανε η ΑΕΚ.
Από τα αμυντικά λάθη που «χάρισαν» τα δυο πρώτα γκολ, μέχρι την αποβολή του Βράνιες στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, που έφερε αριθμητική ανισορροπία για σχεδόν 20 αγωνιστικά λεπτά.
Ο Αστέρας πίστεψε στη νίκη, την κυνήγησε και την πήρε. Όσο για την ΑΕΚ, για μια ακόμα φορά πλήρωσε ακριβά όλα τα λάθη που έκανε. Από τον πάγκο, μέχρι και το γήπεδο.
 
Υπόθεση… Πέκχαρτ
Προφανώς σ’ έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο όπως αυτόν του γηπέδου της Τρίπολης, ήταν αδύνατον να παιχθεί από τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων κανονικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε και οι παίκτες του Αστέρα, αλλά και αυτοί της ΑΕΚ, χρειάστηκαν αρκετά λεπτά από το ξεκίνημα του ματς, απλώς και μόνο για να μπορέσουν να βρουν πατήματα στο τερέν και να έχουν την δυνατότητα να κρατάνε την ισορροπία τους.
Και φυσικά για το μεγαλύτερο διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, η μια ομάδα, φύλαγε τα… νότα της απέναντι στην άλλη και πρόσεχε πολύ για να μην βρεθεί εκτεθειμένη. Επί της ουσίας μάλιστα, ο μοναδικός τρόπος και για τις δυο ομάδες προκειμένου να απειλήσουν, ήταν οι στημένες φάσεις.
Ειδικά ο Αστέρας με τα κτυπήματα του Στανισάβλιετς, δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα της ΑΕΚ. Αλλά όχι κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Αντίθετα οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν από κόρνερ στο 34’, ωστόσο ο Πέκχαρτ από την καρδιά της άμυνας του Αστέρα, σούταρε ψηλά. Άουτ. Όμως δυο λεπτά μετά, ο Τσέχος φορ της ΑΕΚ βρήκε δίχτυα. Ο Χριστοδουλόπουλος από αριστερά έκανε μια εξαιρετική σέντρα στο ύψος του πέναλτι και ο Πέκχαρτ με το ύψος του πήδηξε σωστά, πρόλαβε τον Ντοναρούμα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα και με το μομέντουμ με το μέρος της, προσπάθησε και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να φτάσει και σ’ ένα δεύτερο γκολ. Αλλά στη νέα λάθος έξοδο του Ντουναρούμα στο 44’ μετά από κόρνερ, ο Λαμπρόπουλος δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.
 
Ανατροπή της ανατροπής
Μπορεί η ΑΕΚ να πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, όμως ήταν φανερά τα αγωνιστικά προβλήματα που είχε, ειδικά με την αργή μεσαία της γραμμή. Και εκεί μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και κτύπησε ο Αστέρας. Έβαλε πίεση, έκλεψε μπάλες και γύρισε τούμπα τα δεδομένα του ματς με το… καλησπέρα. Στο 50’ η άμυνα της ΑΕΚ «κοκάλωσε» και ο Στανισάβλιετς δεν είχε κανένα πρόβλημα μέσα από την περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 54’ ο Μανιάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε στο δοκάρι.
Ένα λεπτό αργότερα βέβαια ο Μάνταλος που πήρε ιδανική πάσα από τον Πέκχαρτ, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντοναρούμα. Όμως το μομέντουμ ήταν με τον Αστέρα. Στο 64’ ο Γιαννούλης σούταρε, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ. Ενώ δυο λεπτά μετά, η άμυνα της ΑΕΚ και πάλι έμεινε… παγοκολώνα και ο Ιγκόρ πάλι με σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-1 για τον Αστέρα. Ήδη από εκείνο το σημείο το ματς πήγε να στραβώσει για την ΑΕΚ, αλλά ο Πέκχαρτ μίλησε ξανά. Στο 68’ ο Γιόχανσον έκλεψε την μπάλα, έδωσε κάθετα στον Τσέχο και αυτός «εκτέλεσε» τον Ντοναρούμα για το 2-2.
 
Το ντεμπούτο της… καταστροφής
Η ΑΕΚ δεν πρόλαβε καν να βρει πατήματα μετά την ισοφάριση και βρέθηκε με παίκτη λιγότερο. Ο Βράνιες, που έκανε ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα στην Τρίπολη, έβαλε τον αγκώνα του σε εναέρια μονομαχία με τον Μανιά. Ο Στυλιάρας έβγαλε αμέσως δεύτερη κίτρινη. Και η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες.
Ο Μοράις έστειλε τον Γιόχανσον να παίξει ως στόπερ και δεν έφερε κεντρικό αμυντικό από τον πάγκο. Ενώ ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν ψηλά και να ψάξουν για το γκολ της νίκης. Ο Ελευθερόπουλος έβαλε και δεύτερο επιθετικό, τον Ιωννίδη στο γήπεδο και τελικά ήταν αυτός που δικαιώθηκε.
Στο 80’ ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα της ΑΕΚ και με τον Τσουκαλά έκανε το 3-2. Και από εκεί και πέρα, η Ένωση δεν είχε καν αποθέματα ψυχολογίας για να μπορέσει να αντιδράσει.

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"
Διαιτητής:  Στυλιάρας
Βοηθοί: Δημητριάδης, Φραγκιαδάκης
4ος: Ευάγγελος Μανούχος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκορ, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος (46’ Ιγκλέσιας), Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (75’ Ιωαννίδης), Στανισάβλιεβιτς (69’ Καλτσάς), Μάσα, Μανιάς.
ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Σιμόες (87’ Αλμέιδα), Αϊντάρεβιτς (56’ Μπακασέτας), Ροντρίγκες, Πέκχαρτ, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (65’ Ροντρίγκες).
Γκολ: 36’ Πέκχαρτ, 50’ Στανισάβλιεβιτς, 66΄Ιγκορ, 68’ Πέκχαρτ, 80’ Τσουκαλάς
Κίτρινες: 20’ Στανισάβλιεβιτς, 29’ Λαμπρόπουλος, 57’ Βράνιες, 87' Μανιάς
Κόκκινες: 71' Βράνιες
Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μάϊου ο τελικός κυπέλλου-Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»
Ζήτησε συγνώμη για την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Σογιουντσού-«Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Ο Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ στο κόλπο και η Τούμπα θα κρίνει το όνειρο!
Χάθηκε η ευκαιρία να τους τελειώσει, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός δεν μασάει από έδρες και αντιπάλους
Βαθμολογία UEFA: Ψαλίδισε τη διαφορά από τη 15η θέση αλλά παραμένει μακριά η Ελλάδα
Συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ μετά από επεισόδια με την αστυνομία έξω από το γήπεδο της Μπριζ
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Φενέρμπαχτσε 3-2 και πάει στην Πόλη με προβάδισμα πρόκρισης
Ανένδοτη η αστυνομία και η Μπριζ για έξτρα εισιτήρια στον ΠΑΟΚ
Καμπανάκι από τον ΠΑΟΚ-«Όσοι δεν έχουν εισιτήριο να μην πλησιάσουν το γήπεδο, υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας»