Κετσπάγια: «Δεν μετανιώνω για την πίτα με το σουβλάκι. ʼκουσα πολλά από τους άσχετους»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κάθε μέρα, άλλη μέρα» του Άλφα Κύπρου ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός προπονητής τόνισε ότι δεν μετανιώνει για την ατάκα που είπε προ ημερών για τους ελλαδίτες δημοσιογράφους.
 
 
Για τη θητεία του στην ΑΕΚ
Μετά τον Ολυμπιακό είχα πολλές φορές την ευκαιρία να δουλέψω στην Ελλάδα, αλλά ήμουν αρνητικός. Η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που έπαιξα και σαν ποδοσφαιριστής και είχε εκεί κάποιους ανθρώπους που περίμενα ότι θα είχα καλύτερη αντιμετωπίση. Δυστυχώς δεν είχα αυτά που χρειάζεται ένας προπονητής για να πετύχει στη δουλειά του. Την υποστήριξη. Στην πράξη φάνηκε ότι δεν είχα υποστήριξη. Πέντε αγωνιστικές, κερδίσαμε τις τρεις, χάσαμε μόνο από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» από μια ομάδα που είναι πολύ καλύτερη απ’ όλες.
 
Η ΑΕΚ δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Δεν ξοδεύει λεφτά, δεν έχει δικό της γήπεδο. Όταν αυτός που διοικεί την ομάδα δεν θέλει να βάλει λεφτά και πάντα βρίσκει το λάθος στους προπονητές. Είναι εύκολο να θυματοποιούμαι τους προπονητές και γι’ αυτό είπα και για την πίττα με το σουβλάκι για τους δημοσιογράφους.
 
Είναι πιο δαπανηρό να φτιάξεις μια ομάδα παρά να ελέγχεις δημοσιογράφους. Στην Ελλάδα υπάρχουν εφημερίδες που ασχολούνται μόνο με μια ομάδα. Για τους παράγοντες είναι πιο εύκολο να ελέγξουν τους δημοσιογράφους για το τι γράφουν και να τους καλύψουν. Να μην γράφουν ότι ο παράγοντας δεν ξόδεψε λεφτά, δεν έφερε παίκτες, αλλά ότι φταίει ο προπονητής.
 
Εγώ ήμουν δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό τώρα η ΑΕΚ είναι 16 βαθμούς πίσω. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να περιγράφουν τα γεγονότα και όχι να καλύπτουν τους παράγοντες. Η ΑΕΚ ξόδεψε λιγότερα λεφτά και από Ολυμπιακό και από
Παναθηναϊκό και από ΠΑΟΚ.
 
Μετάνιωσες γι’ αυτό που είπες για το σουβλάκι:
Δεν μετανιώνω για αυτό που είπα με την πίτα με το σουβλάκι και τους δημοσιογράφους γιατί αυτό ισχύει. Είσαι δημοσιογράφος, αναρωτήσου αν αυτή η ομάδα έκανε ότι έπρεπε για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Οποιοσδήποτε προπονητής και να πάει στην ΑΕΚ δεν θα αλλάξει κάτι. Το πρόβλημα στην ΑΕΚ δεν είναι ο προπονητής.
 
Ποδοσφαιρικά πέρασα ακόμα χειρότερα στιγμές στην ΑΕΚ. Αν θα μιλούσα με τον Μελισσανίδη δεν θα πήγαινα. Εγώ πήγα γιατί ήταν εκεί ο Μπάγεβιτς που με διαβεβαίωσε ότι σε αυτόν θα είχα να λογοδοτήσω.  Όλα, όμως, έγιναν μόνο στα λόγια.
 
Δεν είχα στήριξη. Με πειράζει η ρατσιστική στάση που υπάρχει. Να έρθει τώρα ένας Γεωργιανός, ένας Κύπριος στην ΑΕΚ προπονητής; Αυτή την ειρωνεία είχαν και για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Όσες φορές και να τους κερδίσαμε πάντα έχουν μια δικαιολογία. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο σου. Με πειράζει αυτό το πράγμα.
 
Εγώ έμεινα μόνο πέντε αγωνιστικές και ήμουν μόνο δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Ο άλλος (σ.σ. Μοράις) που έμεινε 16 βαθμούς γιατί είναι ακόμα εκεί.
 
Σας γράφουν βαριά πράγματα στην Ελλάδα για την πίττα με το σουβλάκι
Βαριά πράγματα άκουγα από αυτούς τους άσχετους και όταν δούλευα εκεί στην Ελλάδα. Οι αριθμοί λένε άλλα και αυτοί άλλα. Αυτό είναι το χειρότερο. Ευτυχώς για μένα δεν διάβαζα ούτε εφημερίδα, ούτε ράδιο άκουγα ούτε τίποτα. Και για την κρίση στην Ελλάδα μπορεί να πουν ότι για την κρίση εκεί φταίω εγώ. Αν θέλεις να με κρίνεις, δεν μπορείς να με κρίνεις για ένα παιχνίδι. Είχαμε φύγει και για κάθε άσχημο αποτέλεσμα μετά φταίγανε πάλι εμάς, ενώ είχαμε φύγει. 


 Για αυτό που λένε ότι είσαι έντονος στα αποδυτήρια
Κάποιοι πρέπει να δικαιολογούν κάποια πράγματα για τις αποφάσεις τους. Χθες έβλεπε την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ και μετά το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Το πρώτο ήταν κορυφή και για το δεύτερο έχασα δύο ώρες από τη ζωή μου. Δεν αντάλλαξαν δύο πάσες και όλοι λένε ότι ήταν μια χαρά η ΑΕΚ. Και μαζί μου είχαν πρόβλημα.
Είχα διαφορές με τον Μελισσανίδη. Δεν τα λέω τώρα αυτά, τα έγραψα στο βιβλίο μου πριν 6-7 χρόνια. Πήγα τώρα εκεί γιατί νόμισα ότι άλλαξαν κάποια πράγματα 22 χρόνια μετά. Οι Έλληνες δεν αλλάζουν όπως φαίνεται.
 
Κάνοντας την αυτοκριτική σας, κάνατε λάθη στην καριέρα σας;
Το λάθος μου είναι ότι δεν είμαι πιεστικός ώστε να κάνει κάποιος τα αυτονόητα. Να διεκδικήσει π.χ. έναν παίκτη. Ένα παίκτη διεκδίκησα τον Λαΐφη και τον χάσαμε για 100 χιλιάδες. Προσπαθώ να βρω τα λάθη μου. Ξέρω τι είναι το σωστό, αλλά με στεναχωρεί γιατί όπου δούλεψα πέτυχα. Ότι ακούμπησα το έκανα «χρυσό» και στο τέλος την πληρώνω. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω.

 
Ξέρεις κάποιο εσύ πρόεδρο ομάδας στην Ιταλία, στην Αγγλία, στην Ισπανία; Στην Κύπρο και την Ελλάδα τους ξέρουμε όλους. 
 

Δειτε Επισης

Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη