Με οδηγό τον Καρέλη 2-0 ο Παναθηναϊκός τον Αστέρα

Μια πολύ σπουδαία νίκη και ένα πολύ σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος πήρε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 στην άδεια Λεωφόρο έχοντας ως κορυφαίο τον Νίκο Καρέλη.
Ο επιθετικός των πράσινων έχει αναλάβει να οδηγεί το τριφύλλι και να καλύπτει και το κενό του Μάρκους Μπεργκ και με ένα γκολ και μια πανέμορφη ασίστ βοήθησε τα μέγιστα τους πράσινους για να φτάσουν στο τρίποντο. Ο Αστέρας είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ και σίγουρα δικαιούταν κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση στην Λεωφόρο.
Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τους Αρκάδες στην Super League και η τέταρτη συνεχόμενη αν υπολογιστεί και αυτή από την Σάλκε.
 
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδής"
Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Κούλα (Ξάνθης)
4ος: Κιοτζένης (Ξάνθης)
Γκολ: 72' Καρέλης, 90+ Καλτσάς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι):Στιλ, Νάνο, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Βέμερ (78' Μαρινάκης), Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ (46' Καλτσάς), Καρέλης, Πέτριτς (87' Ταυλαρίδης).
ΑΣΤΕΡΑΣ (Βεργέτης): Μπαντής, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Ντουντού (76' Παπαδόπουλος), Κουρμπέλης, Μπερτόλιο, Νίκο Φερνάντες (69' Αλόκο), Μάσα, Γιάννου.
Κίτρινες: 60' Χαμντανί
 
Μόλις τρεις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό και για τις δυο ομάδες και οι φάσεις που δημιουργήθηκαν ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι δυο ομάδες φοβήθηκαν η μία την άλλη και κοίταξαν πρώτα να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν και μετά να βάλουν κάποιο γκολ μπροστά.
Η πρώτη τελική στο παιχνίδι ήρθε από τον Παναθηναϊκό στο 13' με τον Καρέλη να πιάνει το σουτ χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Μπαντή που μπλόκαρε εύκολα.
Ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 29' όταν ο Ντουντού έδωσε ωραία στον Μάσα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Αργεντινός έπιασε... αέρα και δεν μπόρεσε να απειλήσει.
Επτά λεπτά αργότερα και πάλι οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέση για γκολ. Σε σέντρα από τα αριστερά του Γιαννούλη, ο Σάντσεθ έπιασε αέρα, όμως ο Νίκο Φερνάντες δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Ανέβηκαν και οι δυο ομάδες
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να κάνει μια αλλαγή καθώς ο Αμπέντ που είχε χτυπήσει στο πρώτο ημίχρονο αποχώρησε και έδωσε τη θέση του στον Καλτσά. Οι δυο ομάδες μπήκαν πιο απειλητικά στο δεύτερο 45λεπτο καθώς ήξεραν ότι η ισοπαλία δεν ευνοούσε καμία εκ των δυο. Πόσο μάλλον τον Παναθηναϊκό που έχει μείνει πίσω στον βαθμολογικό πίνακα.
Οι πράσινοι απείλησαν στο 47' όταν μετά από κόρνερ ο Καρέλης έπιασε το πλασέ αλλά ο Σανκαρέ έδιωξε σωτήρια με το πόδι. Έξι λεπτά αργότερα ο Εσιέν έδωσε ωραία στον κενό χώρο στον Καλτσά. Ο Σανκαρέ δεν υπολόγισε σωστά και ο επιθετικός των πράσινων έγινε αποδέκτης της μπάλας τετ α τετ με τον Μπαντή. Το σουτ όμως που επιχείρησε έπιασε ο γκολκίπερ των Αρκάδων.
Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο 54' ο Πέτριτς έκανε το τακουνάκι για τον Καρέλη ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Κροάτης έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε ένα δυνατό σουτ με τον Μπαντή να διώχνει την μπάλα και εν συνεχεία τον Καλτσά σωστά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ.
Ευκαιρία ο Αστέρας, γκολ ο Παναθηναϊκός
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 62'. Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα μπήκε ξανά στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Μία κεφαλιά, δεύτερη στον Σανκαρέ, ο Αφρικανός ολομόναχος θα στείλει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.
Το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός ήρθε στην επόμενη καλή στιγμή των πράσινων στο ματς. Ήταν το 72' όταν ο Πέτριτς έδωσε ωραία αριστερά στον Καρέλη με τον διεθνή επιθετικό να πιάνει απευθείας το σουτ με το οποίο έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Μπαντή και άνοιξε το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 75' όταν σε μια πολύ ωραία κάθετη ο Γιάννου βγήκε τετ α τετ αλλά ο Στιλ έκανε γρήγορη έξοδο και με το πόδι έκοψε την μπάλα.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι σε μια φάση καρμπόν με το γκολ. Ήταν το 84' όταν ο Μαρινάκης που είχε περάσει αντί του Βέμερ έδωσε στον Καρέλη και πάλι στα αριστερά αλλά αυτή τη φορά το σουτ του άσου των πράσινων έφυγε έξω.
Δοκάρι ο Αστέρας, πάλι γκολ ο Παναθηναϊκός
Η σπουδαιότερη ευκαιρία για τον Αστέρα να ισοφαρίσει χάθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Η μπάλα έφτασε στον Μάσα από τα αριστερά ο οποίος έκανε τη σέντρα με τον Κουρμπέλη να πηδάει πιο ψηλά απ' όλους τους αμυντικούς του τριφυλλιού, πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.
Ο Παναθηναϊκός στην επόμενη φάση έφτασε σε ένα δεύτερο τέρμα. Σε αράουτ από τα δεξιά ο Ζέκα πήρε την κεφαλιά για τον Καρέλη που μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πέρασε την μπάλα προς τον Καλτσά, κάτω από τα πόδια του Αλόκο, και ο Έλληνας άσος δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 2-0 για το τριφύλλι.
Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα
Respect και στους τρεις, αξίζετε να το ζείτε!
Ανάμεσα στους κορυφαίους-Υποψήφιος για MVP της εβδομάδας στο Conference League ο Τζολάκης
Μασούρας: Για όλα αυτά τα χαμένα ματς του Ολυμπιακού στο 90’, για τη Γιουβέντους, τον Τζέραρντ, το Ριαθόρ
Μαρινάκης σε Φορτούνη: Θα πάτε για πολλά εκατομμύρια εσείς
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Κωνσταντής Τζολάκης... Ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου που σόκαρε την Ευρώπη
BINTEO: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του μετά από τις τρεις αποκρούσεις πέναλτι
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες