ʼλλο Λιβαδειά, άλλο Ντόρτμουντ

Παρρότι ο Ίγκορ Τούντορ είχε δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα στο παιχνίδι της Λιβαδειάς, κάνοντας ακόμη και ροτέισιον με τη Ντόρτμουντ, τελικά ο ΠΑΟΚ δεν απέφυγε τη γκέλα. Ο Δικέφαλος έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό, έχοντας ωστόσο, τους παίκτες του να αποχωρούν με διαμαρτυρίες για ένα γκολ του Μπερμπάτοφ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τζαβέλλα, στο 93΄ που ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ πάνω στον Τριποτσέρη.

Το ματς δε  θύμιζε σε τίποτα αυτό που ο ΠΑΟΚ έδωσε πριν λίγες μέρες στην Γερμανία με τη Ντόρτμουντ, καθώς ο Λεβαδειακός έκλεισε καλά τους χώρους μπροστά από την εστία του πολύ σταθερού Τσιντώτα και είχε στην επίθεσή του έναν εξαιρετικό Βαγγέλη Μάντζιο, μόνιμη απειλή για τους φιλοξενούμενους. Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι είχε ένα γρήγορο ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ λειτούργησε καλύτερα στη μεσαία γραμμή και έλεγξε το ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες, κυρίως με Κλάους και Λέοβατς. Μαζί και ένα γκολ του Μπερμπάτοφ που θα συζητιέται, όπως και οι επιλογές του Τούντορ στην αρχική ενδεκάδα.  
 
 
Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Δημήτρης Βερρής

Τέταρτος διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

Γκολ: -

Λεβαδειακός:  Τσιντώτας, Στάθης, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Ουόν, Νικολάου, Μουλόπουλος, Γιακουμάκης (94' Τόπι), Μίνγκας (86' Γιάχιτς), Μάντζιος, Ντομοβτσίσκι (77' Καψάσκης)

ΠΑΟΚ: Oλσεν, Τζιόλης, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κάτσε, Τσίμιροτ, Σάμπο (79' Πέλκας), Λέοβατς, Ροντρίγκες (46' Μυστακίδης), Μακ, Αθανασιάδης (68' Μπερμπάτοφ)

Κάρτες: 90΄+1΄ Μουλόπουλος-21' Κάτσε, 38' Αθανασιάδης, 95' Λέοβατς

Κόκκινες: -

Ο αγώνας
Η αναμέτρηση άρχισε με τον ΠΑΟΚ να έχει μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής στη σύνθεσή του. Ο Χαρίσης αισθάνθηκε ενοχλήσεις και την θέση του πήρε στην ενδεκάδα ο Κάτσε. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν από την αρχή την πρωτοβουλία, όμως ο Λεβαδειακός πήγε να χτυπήσει στην κόντρα όταν ο Μάντζιος έφυγε στην αντεπίθεση και από πλάγια θέση σούταρε αουτ. Στο 9' ο Ουόν εκτέλεσε κόρνερ και ο Ολσεν ασταθώς έβγαλε την μπάλα κόρνερ, ενώ στο 12' ήρθε το πρώτο σουτ από πλευράς ΠΑΟΚ, με τον Κάτσε, που μπλόκαρε σταθερά ο Τσιντώτας.

Ο Τσιντώτας "νίκησε" τον Ριντρίγκες
Ο ΠΑΟΚ με πολύ ενεργητικούς τους μέσους του απείλησε και πάλι στο 14' όταν ο Σάμπο έβγαλε τον Ροντρίγκες απέναντι από τον Τσιντώντα που όμως απέκρουσε το σουτ που έκανε. Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απειλήσει στο 21' όταν ο Μάντζιος με κεφαλιά προσπάθησε να βγάλει φάτσα κάρτα με το τέρμα τον Ντομοβτσίσκι, όμως ο Ολσεν κινήθηκε γρήγορα και μπλόκαρε.

Μονόπλευρη ανάπτυξη
Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βγει σ' αυτό το διάστημα κυρίως από τα δεξιά με τον Ροντρίγκες, καθώς ο Λέοβατς δεν μπορούσε να βγει απειλητικά. Με τον Τζιόλη όμως σε ρόλο δεξιού στόπερ, ήταν φανερό ότι είχε πρόβλημα στο να περάσει κάθετες πάσες. Κάπως έτσι φθάσαμε στο 28' όταν ο Μάντζιος σούταρε μέσα από την περιοχή και διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Τζαβέλλα. Το ματς εξελισσόταν με πολλές εναλλαγές κατοχής μπάλας και φθάσαμε στο 37' όταν δύο φορές από πλάγια θέση σούταρε ο Μάντζιος και μπλόκαρε σταθερά ο Ολσεν. Στο 43' και πάλι ο Μάντζιος δημιούργησε ευκαιρία για τον Λεβαδειακο, όταν πέρασε την μπάλα στον Στάθη που μέσα από την περιοχή σούταρε άουτ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα μακρινό σουτ του Τζαβέλλα που δεν ανησύχησε τον Τσιντώτα.

 

Μεγάλη ευκαιρία με Αθανασιάδη
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στην θέση του Ροντρίγκες που δεν μπορούσε να συνεχίσει, πέρασε ο Μυστακίδης και μετά ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μυστακίδης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα. Ο Μυστακίδης ήταν αρκετά ευδιάθετος προσπαθώντας να δημιουργήσει προβλήματα στον Μανωλά ενώ στο 57' μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του ΠΑΟΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Λέοβατς που σούταρε αλλά ο Στάθης πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Τούντορ στο 68' "έριξε" στο ματς τον Μπερμπάτοφ προκειμένου να βρει λύσεις επιθετικά και στο 71' ο Τζαβέλλας "πάτησε" στον Σάμπο αλλά το δυνατό σουτ του Σλοβάκου πέρασε άουτ. Γενικότερα στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχαν οι καλές φάσεις αν εξαιρέσει κανείς αυτή του Κλάους κατά το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Ο Πέλκας πήρε την θέση του Σάμπο προκειμένου να δώσει βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι. Στο 81' το μακρινό σουτ του Κάτσε δεν βρήκε στόχο ενώ οι παίκτες του Λεβαδειακού είχαν κλείσει τους χώρους. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μπερμπάτοφ με κεφαλιά σκόραρε, μετά από μπαλιά του Τζαβέλλα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε  για φάουλ του Βούλγαρου στον Τριποτσέρη.
 
 
 

Δειτε Επισης

Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα
Ντέρμπι με ευρωπαϊκό αέρα στο Φάληρο–Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό
Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν
Πάει πίσω το πρωτάθλημα, προς αναβολή ο τελικός του Κυπέλλου στην Ελλάδα