Πάλι στο φινάλε νίκησε ο Ατρόμητος

Όπως ακριβώς με την Καλλονή, έτσι και με τον Πανιώνιο ο Ατρόμητος κατέκτησε τη νίκη με γκολ στο φινάλε. Την περασμένη αγωνιστική με τον Ουσέρο στο 90'+4', το Σάββατο (19/12) με τον Λαζαρίδη στο 88'. Λύτρωση στο τέλος για τους Περιστεριώτες, που έφτασαν τους 16 βαθμούς και ανεβαίνουν στη βαθμολογία της Super League, μετά από 15 παιχνίδια.
Χρειάστηκε ένα δυνατό συρτό σουτ του Λαζαρίδη μέσα από την περιοχή για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Ο Ατρόμητος είχε χαμένο πέναλτι με τον Ναπολεόνι, ενώ ο Πανιώνιος, που ήταν "φωτιά" στην αντεπίθεση, σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τις φάσεις με Μπακασέτα (53') και Μπουμάλ (72').
 
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Περιστερίου
Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης,
Βοηθοί: Χασάν Κούλα, Γεώργιος Σταυρουλάκης
4ος: Σπυρίδων Σελιμός
Γκολ: Λαζαρίδης (88')
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ. Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Ουμπίντες, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (46' Κοντοές), Μπίτολο, Γοδόι, Ουσέρο (60' Λε Ταλέκ), Μαρσελίνιο (76' Κούρος), Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης (90' Βιγιάλμπα), Μητρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουμάλ, Μασούρας, Ανσαριφάρντ (84' Χαλκιαδάκης).
Κάρτες: Ουμπίντες (32'), Γοδόι (61'), Γκορμπούνοφ (90'+4') - Μητρόπουλος (30'), Χατζηϊσαΐας (41'), Ρισβάνης (74')
 
Το φιλμ του αγώνα
Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στο Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι του Τραϊανού Δέλλα μπήκαν δυνατά, με εμφανή τη διάθεση να σκοράρουν γρήγορα. Σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 10' ο Ναπολεόνι πέρασε ακόμα και τον Διούδη, αλλά από πλάγια θέση και δεξιά μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Οι "κυανόλευκοι" είχαν τον έλεγχο του ματς, αλλά οι φιλοξενούμενοι, όπως το συνηθίζουν εφέτος, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην κόντρα - επίθεση. Παρόμοια φάση με εκείνη του Ναπολεόνι έχασε ο Μπρίτο στο 26'. Ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε και αυτός τον γκολκίπερ της ομάδας της Νέας Σμύρνης, αλλά το πλασέ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Η μεγάλη φάση για τον Πανιώνιο χάθηκε στο 27'. Ο Μπακασέτας έβγαλε τρομερή κάθετη στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος πέρασε τον Γκορμπούνοφ, πλάσαρε, αλλά ο Φυτανίδης έδιωξε σε κόρνερ προτού περάσει η μπάλα τη γραμμή. Λίγο μετά τη φάση αυτή επικράτησε ένταση στο παιχνίδι, όταν ο Ουμπίντες και ο προπονητής τερματοφυλάκων του Πανιωνίου είχαν λεκτικό επεισόδιο, με τον τελευταίο να αποβάλλεται. Νέα καλή στιγμή στο 39' για τους "κυανέρυθρους", με τον Γκορμπούνοφ να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια του σουτ του Ανσαριφάρντ. Στον Ατρόμητο δόθηκε "χρυσή" ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ναπολεόνι ανατράπηκε από τον Χατζησαΐα, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε το χτύπημα του Ιταλού επιθετικού, κρατώντας το 0-0.
Στο δεύτερο μέρος ο Μπακασέτας λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στο 53'. Τρομερή προσποίηση του Έλληνα μεσοεπιθετικού στον Γοδόι, ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στηο δεξί δοκάρι. "Άγαλμα" ο Λευκορώσος τερματοφύλακας του Ατρόμητου στη φάση αυτή. Νέα τρομερή στιγμή για το 0-1, με τον Μπουμάλ στο 72' αυτή τη φορά. Ο Καμερουνέζος έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, βρέθηκε απέναντι στον Γκορμπούνοφ, αλλά το δυνατό σουτ κατέληξε πάνω από το δοκάρι. Στο 83' ήταν η σειρά του Λε Ταλέκ να απειλήσει, αλλά η κεφαλιά του Γάλλου εξουδετερώθηκε από τον Διούδη. Ο Ατρόμητος, που είχε την κατοχή και πίεζε για το γκολ, τα κατάφερε στο 88'. Και μάλιστα με τον κεντρικό του αμυντικό, τον Λαζαρίδη.
Ύστερα από διώξιμο του Βλάχου, η μπάλα στρώθηκε στον πολύπειρο στόπερ, ο οποίος με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Λε Ταλέκ ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση. Άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Διούδης κατέστη ανέφικτο να μπλοκάρει. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, το πολύ δυνατό σουτ του Βιγιάλμπα, στις καθυστερήσεις, έδιωξε με υπερένταση ο Γκορμπούνοφ, που κράτησε την εστία του απαραβίαστη.
Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας