«Ο Γιαννιώτας δεν είχε την αντιμετώπιση που του άξιζε»

Πόσες ευκαιρίες μπορεί να σου δοθούν στη ζωή να μπορέσεις να πετύχεις σε υψηλό επίπεδο; Μία, δύο το πολύ. Τουλάχιστον αυτός είναι ο κανόνας. Υπάρχουν βεβαίως και εξαιρέσεις. Ελάχιστες μεν, αλλά υπάρχουν. Στο ποδόσφαιρο εξάλλου το να μπορέσεις να φτάσεις ψηλά και κερδίσεις μια θέση σε μια από τις μεγάλες ομάδες είναι επίσης πολύ δύσκολο. Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δεκάδες παίκτες τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να πάρουν μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Πολύ λιγότεροι όμως έχουν μπορέσει να πετύχουν σε αυτόν. Είναι δύσκολος σύλλογος ο Ολυμπιακός, έχει υψηλές απαιτήσεις και τεράστιο ανταγωνισμό.
 
Πάνω από όλα εκτός βεβαίως από τις ικανότητες του κάθε ποδοσφαιριστή χρειάζεται θέληση και «γερό» στομάχι για να πετύχει κάποιος στον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο. Σε μια ομάδα που είναι αλήθεια πως κάνει (τουλάχιστον στην αρχή) «κλικ» πολύ περισσότερο ο ξένος από τον Έλληνα ποδοσφαιριστή.
 
Είναι ελάχιστα τα παραδείγματα που στον Ολυμπιακό η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία για να πετύχει ένας παίκτης έρχεται μετά από τρία καλοκαίρια!
 
Και σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται ο Γιάννης Γιαννιώτας. Ο 24χρονος εξτρέμ που για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι ξεκίνησε προετοιμασία με τον Ολυμπιακό ελπίζοντας πως αυτή την φορά θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να αποδείξει πως αξίζει να έχει μια θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Θέση ουσιαστική και όχι τυπική όπως είχε στο πρώτο μισό της σεζόν 2015-16 με τον Μάρκο Σίλβα έως ότου τον Ιανουάριο φύγει δανεικός για τον ΑΠΟΕΛ.
 
Και είναι συνάμα αλήθεια πως ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού είναι από τους λίγους που δικαιωματικά μπορεί να λέει πως στις δύο προηγούμενες χρονιές δεν είχε την αντιμετώπιση που άξιζε να έχει από τους προπονητές που βρήκε στη ομάδα. Φρόντισαν άλλωστε να τον κρίνουν μέσα από λίγες προπονήσεις αντιμετωπίζοντας τον ως… αρχάριο.
 
Η δική του απάντηση όσο και αν τον πλήγωσε η διπλή απόρριψη ήρθε μέσα από τα κατορθώματα του στον ΑΠΟΕΛ και από την μονιμοποίηση του στους «εκλεκτούς» της Εθνικής ομάδας.
 
Από την περασμένη Τρίτη ο Γιάννης Γιαννιώτας βρίσκεται με τους υπόλοιπους διεθνείς στο Ζέεφελντ έχοντας μπει στην προετοιμασία του Ολυμπιακού με στόχο αυτή την φορά να μείνει για τα καλά στην ομάδα. Και είναι αλήθεια πως το φετινό καλοκαίρι προμηνύεται πολύ διαφορετικό προς το καλύτερο για τον ίδιο.
 
Ο Μπέσνικ Χάσι άλλωστε αλλά και οι συνεργάτες του στην ομάδα δεν πρόκειται να κρίνουν τον Γιαννιώτα μέσα από λίγες προπονήσεις. Οι αποφάσεις άλλωστε του νέου τεχνικού τιμ για το ποιοι θα είναι στην προετοιμασία, ξέχωρα από το πρώτο γκρουπ των 20 παικτών που αναχώρησε πρώτα για το Ζέεφελντ, δεν ήταν τυχαίες.
 
Ο Χάσι φρόντισε να δει όσο περισσότερα ματς και να συλλέξει όσο περισσότερες πληροφορίες για τους δανεικούς που είχε ο Ολυμπιακός μέχρι να αποφασίσει. Και στον Γιάννη Γιαννιώτα έχει διακρίνει στοιχεία παίκτη που θέλει να έχει στην ομάδα του. Τα ματς «κλειδιά» που οδήγησαν και στην απόφαση του Χάσι να έχει στη διάθεση του και να υπολογίζει για τα καλά τον Γιαννιώτα ήταν αυτά του ΑΠΟΕΛ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Γιουρόπα όπου ο Έλληνας εξτρέμ έκανε «παπάδες».
 
Η ταχύτητα και η εκρηκτικότητα που διακρίνει τον Γιαννιώτα σε συνδυασμό με την φιλοσοφία που έχει ο 45χρονος τεχνικός για επιθετικό ποδόσφαιρο με «αιχμή» τα άκρα μέτρησε πολύ στην τελική απόφαση. Είναι χαρακτηριστικό πως στις πρώτες κουβέντες του Χάσι και των βοηθών του στον Γιαννιώτα του τονίστηκε πως θα έχει την ευκαιρία που αναζητά τόσο καιρό. Όπως έλεγαν στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας ο Γιαννιώτας έχει εκρηκτικότητα… ηλεκτρικού ρεύματος και αυτό το στοιχείο δεν μπορεί κανείς να το αγνοεί. Όπως συνάμα και τη χρονιά, από την οποία προέρχεται σε ΑΠΟΕΛ και Εθνική ομάδα.
 
Για τον Γιαννιώτα λοιπόν η φετινή σεζόν ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Στο χέρι του ή καλύτερα στα πόδια του είναι πλέον η δυνατότητα να πετύχει ξέροντας πως θα έχει την αντιμετώπιση που αξίζει.
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

Απάντησε για την αγαπημένη του ομάδα και τον παίκτη που λατρεύει ο Γκομίς-Όσα αποκάλυψε
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες της Παρασκευής
Η τοποθέτηση του Άρη για την ποινή στον Σπιλέφσκι-«Δεν ήταν σωστή η κόκκινη εξαρχής»
Πρόεδρος ΚΟΑ: Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια για το γήπεδο κοντά στις Χαλεπιανές
Στο παρά πέντε ο ΑΠΟΕΛ για την ανέγερση του νέου γηπέδου-Η τοποθέτηση του Ιωάννου
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Χριστοδουλίδης: Αν πετύχουν οι επαφές με επενδυτές ή χορηγούς η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
AΕΛ και ΑΕΚ διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου στο φούτσαλ