Υποκλίθηκαν σε Δώνη τα ελλαδικά ΜΜΕ

Αποθεώνουν τον Γιώργο Δώνη τα ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης που προτάσσουν στην είδηση της πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ επί της Βιτορούλ την επιτυχία του Ελλαδίτη τεχνικού να οδηγήσει στην επιτυχία τους «γαλαζοκίτρινους» στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας στη δεύτερη θητεία του. 
 
 
Δείτε τι γράφουν για την πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ
 

 

contra.gr: Ο Δώνης είχε ραβδί και μεταμόρφωσε τον ΑΠΟΕΛ

Το ντεμπούτο του Γιώργου Δώνη συνδυάστηκε με την ανατροπή πρόκρισης απέναντι στη Βιτορούλ. Στην παράταση το 4-0, αποστολή πάντως εξετελέσθη.

Ούτε μια εβδομάδα μεσολάβησε απ' όταν ο Γιώργος Δώνης ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ, επιστρέφοντας στην Κύπρο. Κι όμως στο μικρό αυτό διάστημα φρόντισε ν' αλλάξει τη νοοτροπία του συνόλου, ν'αυξήσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του κι όλοι μαζί να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Στην παράταση ναι, αφού το 1-0 της κανονικής διάρκειας με το γκολ του Καρλάο στο 54' έστειλε το ζευγάρι σ' έξτρα 30λεπτο. Με 4-0 όμως, αφού οι Μερκής στο 93', Ντε Καμάργκο στο 94' και Εφραίμ στο 105' έδωσαν από το πρώτο μισό της παράτασης διαστάσεις στη νίκη πρόκρισης των πρωταθλητών Κύπρου.

Προκρίθηκαν επίσης ως τώρα η Σλάβια Πράγας, αποκλείοντας με εκτός έδρας γκολ την ΜΠΑΤΕ, η Μπασακσεχίρ, η Κοπεγχάγη και η Στεάουα Βουκουρεστίου

 

Gazzetta.gr: Στα πλέι οφ ο ΑΠΟΕΛ του Δώνη! 

Ενα εκρηκτικό δίλεπτο στην παράταση ήταν αρκετό για τον ΑΠΟΕΛ, να διαλύσει 4-0 τη Βιτορούλ και να προκριθεί στην επόμενη φάση, με τον Δώνη να κάνει απίθανο ντεμπούτο. 


Θρίαμβος του ΑΠΟΕΛ στο ντεμπούτο του Δώνη στον πάγκο της ομάδας και πανηγυρική πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League μετά τη νίκη με 4-0 επί της Βιτορούλ στην παράταση. Κακό α' ημίχρονο με τους Ρουμάνους να μπαίνουν δυνατά και να έχουν δοκάρι στο 3ο λεπτό με τον Κόμαν. Το γκολ που έστειλε το ματς στην παράταση ήρθε στο 53' , έπειτα από κόρνερ του Αλωνεύτη και κεφαλιά του Καρλάο. Οι Κύπριοι ήταν καλύτεροι, έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά δε μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση στην κανονική διάρκεια. Αυτή όμως ήρθε στην παράταση. Σε ένα δίλεπτο -φωτιά το 1-0 έγινε 3-0. Ο Μερκής στο 93′ πέτυχε το 2-0 και το 3-0 έγινε από τον Ντε Καμάργκο. Το 4-0 διαμορφώθηκε από τον Εφραίμ στο 105'. 

Sdna.gr: Φοβερός ο ΑΠΟΕΛ του Δώνη

Ένας φοβερός ΑΠΟΕΛ υπέταξε με 4-0 την πρωταθλήτρια Ρουμανίας, Βιτορούλ Κονστάντσα, στην παράταση του ματς του «ΓΣΠ» και προκρίθηκε στα Play Offs, υπερκαλύπτοντας την ήττα του στο πρώτο παιχνίδι (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Φλορινέλ Κομάν (η μπάλα χτύπησε και στον Καρλάο), ενώ μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου παρουσίασαν καλύτερη εικόνα από την ομάδα του Γιώργου Δώνη και έχασαν κάποιες ευκαιρίες προκειμένου να ανοίξουν το σκορ και να «ενισχύσουν» το προβάδισμά τους, μετά τη νίκη τους με 1-0 στην Κονστάντσα στο πρώτο παιχνίδι.

Διαφορετική ήταν η εικόνα της επανάληψης, με τον ΑΠΟΕΛ να... ισοφαρίζει τα δοκάρια με τον Στάθη Αλωνεύτη στο 49' και να βρίσκει τελικά το πολυπόθητο γκολ, με την κεφαλιά-οβίδα του Καρλάο μετά από εκτέλεση κόρνερ του πολύπειρου διεθνούς μεσοεπιθετικού. Οι Κύπριοι πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0 και ακολούθησε η παράταση.

Στo πρώτο ημίχρονο του εξτρά χρόνου υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η πρωταθλήτρια Κύπρου, η οποία σκόραρε τρεις φορές με τους Γιώργο Μερκή (92'), Ίγκορ Ντε Καμάργκο (94') και Γιώργο Ευφραίμ (105+1'), «καθαρίζοντας» την υπόθεση πρόκριση με ένα ονειρώδες δεκαπεντάλεπτο. Το 4-0 ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς οι Ρουμάνοι δεν είχαν δύναμη να αντιδράσουν.

Απέναντι σε ένα δυνατό και φιλόδοξο σύνολο, ο ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη δύναμη της έδρας του (εντυπωσιακή η συμπαράσταση των φιλάθλων του στο «ΓΣΠ») και το ότι διαθέτει τα τελευταία χρόνια το ευρωπαϊκό «μέταλλο» που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκρισή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού βεβαίως μάθει πρώτα τον αντίπαλό του, την Παρασκευή.

sport24.gr: Ντεμπούτο με πρόκριση ΑΠΟΕΛ για Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης επέστρεψε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ και συνόδευε το ντεμπούτο του με σπουδαία νίκη - πρόκριση επί της Βιτορούλ του Γκέοργκε Χάτζι. Οι πρωταθλητές Κύπρου επικράτησαν με 4-0 των Ρουμάνων στην παράταση μετά από την ήττα 1-0 στην Κοστάντσα και πέρασαν στα πλέι οφ του Champions League.

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του προκατόχου του, Μάριο Μπέιν, από τον πρώτο αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, αντιστάθηκαν και από τη στιγμή που ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις μεγάλες ευκαιρίες του σε γκολ, πίστεψαν ότι μπορούσαν να φύγουν με κάτι καλό από τη Λευκωσία.

Ο Καρλάο στο 54', όμως, έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 79', η αλλαγή του Δώνη, Λορένσο Εμπεσίλιο, είχε προσπάθεια στο δοκάρι, με συνέπεια το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση. Δύο γκολ του Γιώργου Μερκή και του Ντε Καμάργκο μέσα σε δύο λεπτά (93', 94') έβαλαν τις βάσεις του θριάμβου, με τον Γιώργο Εφραίμ να γράφει το τελικό σκορ.

Η Κοπεγχάγη χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά αγώνα για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτο παιχνιδιού απέναντι στη Βάρνταρ και τελικά έφτασε στη νίκη πρόκριση με 4-1. Ο Γιαν Γκρέγκους άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές Δανίας και παρά την ισοφάριση των Σκοπιανών, δύο γκολ μετά από την αποβολή του... σκόρερ στο 71' έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους. Το τελικό σκορ, μάλιστα, διαμόρφωσε με πέναλτι ο Πιέρος Σωτηρίου στο 88', έχοντας περάσει ως αλλαγή πέντε λεπτά νωρίτερα.

Η χρονιά της Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ αρχίζει το ίδιο καλά όσο τελείωσε η περσινή. Η νίκη με 2-0 επί της Μπριζ στην Κωνσταντινούπολη φέρνει την τουρκική ομάδα στα πλέι οφ της διοργάνωσης, μετά από το 3-3 στο Βέλγιο. Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ και Έντιν Βίστσα (από πάσα του Τογκολέζου) τα γκολ των γηπεδούχων, για τους οποίους πέρασε αλλαγή στο τέλος ο Στεφάνο Ναπολεόνι.

Η Γιανγκ Μπόις άφησε το καλό για το τέλος. Το γκολ του Ζορντάν Λοτομπά στο 89' έδωσε τη νίκη 2-0 στους Ελβετούς απέναντι στη Ντινάμο Κιέβου, η οποία κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της μέχρι εκείνο το σημείο λόγω του 3-1 της Ουκρανίας! Πιο εύκολα η Στεάουα, η οποία διέλυσε με 4-1 στην Τσεχία την Πλζεν, παρά το 2-2 του Βουκουρεστίου.

 

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη