Ετοιμάζει βαλίτσες (και) ο Γιαννιώτας με την... αποκέντρωση

Προ των πυλών του Αθλητικού Κέντρου Ρέντη είναι ο Γκιγιόμ Ζιλέ, με την επικείμενη άφιξη του Βέλγου μέσου να φέρνει τον Ολυμπιακό σε ένα σχεδόν ολοκληρωτικό face lift όσον αφορά τους παίκτες στον άξονα της μεσαίας γραμμής, σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Λούκα Μιλιβόγεβιτς, Αλεξί Ρομαό, Εστέμπαν Καμπιάσο, Αντρέ Μαρτίνς, Ανδρέας Μπουχαλάκης και Θανάσης Ανδρούτσος ήταν στο περσινό ρόστερ, με τον Σέρβο διεθνή και αρχηγό των "ερυθρολεύκων" να αποχωρεί τον Γενάρη για την Premier League.

Παρελθόν με τη λήξη της σεζόν αποτέλεσαν και οι Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, με τον δεύτερο να συνεχίζει στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Από τους παίκτες που συγκρότησαν πέρσι τον άξονα της μεσαίας γραμμής αυτοί που... επιβίωσαν είναι οι Ρομαό, Ανδρούτσος και Μαρτίνς, αλλά μονάχα ο Τογκολέζος μπορεί να μοιάζει ήσυχος για το μέλλον ή τον χρόνο συμμετοχής του!

Ο Πορτογάλος ήρθε με φόρα από την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την εθνική ομάδας της χώρας του, είχε εξαιρετικό πρώτο μισό της σεζόν αλλά ξέμεινε από δυνάμεις στο δεύτερο, ολοκληρώνοντας την πρώτη του χρονιά με τα ερυθρόλευκα με 39 εμφανίσεις. Δεν είναι στα πλάνα του Μπέσνικ Χάσι και πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στο Λιμάνι.

Ειδικά μετά τη διαφαινόμενη απόκτηση του Ζιλέ, ο Ολυμπιακός βρίσκεται αισίως με επτά κεντρικούς μέσους στο ρόστερ του. Χωρίς να υπολογίζεται σε αυτούς ο Παϊτίμ Κασάμι, που προπονείται με τους "κομμένους", ούτε και ο Θανάσης Ανδρούτσος που μοιάζει ως μπαλαντέρ ανάμεσα σε άξονα και άκρα.

Παναγιώτης Ταχτσίδης, Αλεξί Ρομαό, Βαντίς Οτζίτζα Οφόε, Σάσα Ζντιέλαρ και Μανώλης Σιώπης θα πλαισιωθούν από τον Γκιγιόμ Ζιλέ, αφήνοντας αυτομάτως και οριστικά εκτός κούρσας τον Αντρέ Μαρτίνς. Την ίδια στιγμή τίθεται εν αμφιβόλω το μέλλον των Ζντιέλαρ (κυρίως) και Σιώπη. Δύο παίκτες που συμμετείχαν στα ματς με την Παρτίζαν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Σέρβος ενδέχεται να παραχωρηθεί ξανά δανεικός, ο Έλληνας ακόμη κι αν παραμείνει θα πρέπει να δώσει πολύ σκληρή μάχη για να βρει λεπτά συμμετοχής.

Με την επικείμενη απόκτηση του Ζιλέ καλό θα ήταν να μην ξεχνάει κανείς ότι ο Βέλγος έχει παίξει επί σειρά ετών -και με ιδιαίτερη επιτυχία- ως δεξιός μπακ.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τόσο ο Ελαμπντελαουί, όσο και ο Φιγκέιρας βρίσκονται στη λίστα ομάδων του εξωτερικού (αν και ο Νορβηγός είναι ήδη σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018), ίσως ο Ζιλέ κληθεί να παίξει παραπάνω από έναν ρόλο στο ρόστερ των "ερυθρολεύκων"...

ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Μια παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός και στις δύο θέσεις που αφορούν τα "φτερά" της επίθεσης.

Ταρίκ Ελιουνούσι, Γιώργος Μανθάτης, Μάρκο Μαρίν, Σεμπά και Φελίπε Πάρντο ξεκίνησαν πέρσι τη σεζόν, οι τέσσερις πρώτοι την ολοκλήρωσαν και ο Κολομβιανός πήγε τον Γενάρη στη Ναντ αλλά επέστρεψε με το πέρας του δανεισμού του. 

Σε αυτή την πεντάδα προστέθηκαν τόσο ο Γιάννης Γιαννιώτας, που ολοκλήρωσε τον ετήσιο δανεισμό του στον ΑΠΟΕΛ, όσο και ο Μεχντί Καρσελά που αποκτήθηκε από την Γρανάδα.

Από αυτούς τους επτά, στην κούρσα ουσιαστικά έχουν απομείνει οι Μαρίν, Σεμπά, Πάρντο και Καρσελά, ενώ υπάρχει πάντα η επιλογή του μπαλαντέρ Ανδρούτσου.

Μην ξεχνάμε ότι λύσεις στη θέση του ακραίου μπορεί κάλλιστα να δώσει ο Μπεν, άσχετα αν ο προπονητής του τον υπολογίζει περισσότερο για την κορυφή, τουλάχιστον για την ώρα. 

Ο Γιαννιώτας έχει τεθεί εκτός πλάνων μετά την επιστροφή της αποστολής από το Ζέεφελντ της Αυστρίας, ενώ Ελιουνούσι και Μανθάτης δεν βρίσκουν χώρο στις επιλογές του Χάσι. Ο Νορβηγός ήταν και αυτός που έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας για να μπει σε αυτή ο Χρβόγιε Μίλιτς.

Πολλοί οι παίκτες στο πλάι, γι' αυτό και δεν γίνεται καμία κουβέντα μεταγραφικού περιεχομένου για εκεί. Όπως και στην περίπτωση του στόπερ, που παρά τα όσα σενάρια έρχονται στην επιφάνεια, μοιάζει απίθανο να προχωρήσει κάτι αν προηγουμένως δεν σημειωθεί αποχώρηση. Κάτι που ισχύει και για την θέση του επιθετικού.

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας