Αναβλήθηκε λόγω χιονιού το Ξάνθη - ΠΑΟΚ

Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της Ξάνθης για να βελτιώσουν την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν βοήθησαν με αποτέλεσμα η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ να αναβληθεί οριστικά.

Εκείνο που απομένει είναι να μάθουμε πότε θα γίνει το ματς. Βάσει καταστατικού η αναμέτρηση πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα. 

Όμως επειδή υπάρχει η αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας την Τετάρτη (5/1) ο αγώνας θα πάει σε άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία (αγώνα Κυπέλλου έχει ο ΠΑΟΚ και στις 14/1). Πρέπει να σημειώσουμε πως ο νόμος έχει αλλάξει και δεν χρειάζεται να περάσουν 48 ώρες, αλλά δυο ημέρες (δεν μετρούν εκείνες που γίνεται ο αγώνας).

 

Αναλυτικά τι αναφέρει ο ΚΑΠ:

"21 1. α) Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται, εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, διεξάγεται υποχρεωτικά την επόμενη ημέρα, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα, χωρίς άλλη ειδοποίηση. Κατ' εξαίρεση, το αρμόδιο καταστατικό όργανο της διοργανώτριας ή άλλο, εξουσιοδοτημένο επισήμως από την ίδια, δύναται να αποφασίσει την μη τέλεση του αγώνα ή την τέλεση με διαφορετική ώρα έναρξης την επομένη ημέρα, εφόσον κρίνει ότι πιθανολογείται σφόδρα η μη τέλεση του.

22 3. α) Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μια ομάδα δεν μπορεί να υποχρεωθεί να αγωνισθεί σε δεύτερο αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου Ελλάδος, πριν παρέλθουν δύο πλήρεις ημέρες από τη λήξη του πρώτου αγώνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες διεξαγωγής του πρώτου και του δεύτερου αγώνα.

γ) Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, αναβάλλεται η τέλεση ή η συνέχιση αγώνα για την επόμενη ημέρα από αυτή που αρχικά είχε οριστεί (ΚΑΠ άρθρα 21 παρ. 1α και 40 παρ.3),εφόσον ο επανορισμός συγκρούεται με τη διάταξη του άρθρου 22 παρ.3α, περί μη διεξαγωγής δύο αγώνων πριν την παρέλευση δύο πλήρων ημερών χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες του πρώτου και του δεύτερου αγώνα, αποστερώντας το δικαίωμα αυτό από οποιαδήποτε εκ των δύο ομάδων, τότε ο επανορισμός του αγώνα αναβάλλεται επ' αόριστον".
 
 

Δειτε Επισης

Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Τέβες με πόνους στο στήθος
Ο Μπαπέ θα είναι το νέο «9» της Ρεάλ Μαδρίτης
Κλοπ: Πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις μικρές αναποδιές
Απαγόρευσε για άλλη μια φορά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου το Ιράν
Λαουτάρο: Έχω ήδη κερδίσει πολλούς τίτλους στην Ίντερ και πρέπει να συνεχίσουμε
Ισοπέδωσε τη Σαουθάμπτον και ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή η Λέστερ
«Δεν θέλω τη φανέλα...»-Απίθανο πανό από πιτσιρικά οπαδό της Τσέλσι
Η Άρσεναλ διέσυρε την Τσέλσι στο «Emirates» με 5-0 και ανέβηκε στην κορυφή
Γλίτωσε τη Γιουβέντους ο Μίλικ και την έστειλε στον τελικό του Coppa Italia