Όσο έπρεπε για να φύγει το άγχος, 3-1 ο ΠΑΟΚ την Κέρκυρα

Tο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του στο νέο πρωτάθλημα, χωρίς κόσμο λόγω της τιμωρίας των 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών (στα κάγκελά υπήρχαν μόνο πανό και ένα σκίτσο αφιερωμένα στον Χρήστο Μπακόλα που μία εβδομάδα πριν είχε χάσει την ζωή του στη Λιβαδειά), έδωσε ο ΠΑΟΚ. Κέρδισε με 3-1, εύκολα, την Κέρκυρα, πηγαίνοντας με σχετική ηρεμία στη διακοπή μετά το εφιαλτικό βράδυ της περασμένης  Πέμπτης στο Έστερσουντ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσεσκου στηρίχθηκε πολύ  στην ποιότητα του Λέο Μάτος και στη διάθεση του Πέλκα και του Κάτσε και κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες (κυρίως με σέντρες στη ροή του αγώνα ή από στημένες φάσεις).

Τρεις από αυτές τις μετουσίωσε σε γκολ, ενδιάμεσα ανησύχησε για λίγο από το πέναλτι του Νούνες. Ντεμπούτο του Ελ Καντουρί δεν υπήρξε, αγωνίστηκε όμως ο Λεβέκ μετά από ένα μήνα (το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ) και είχε και δοκάρι.

Από αύριο, όπως έχει σημειώσει ο Λουτσέσκου, αρχίζει ουσιαστικά μίνι προετοιμασία για να δουλευτούν αδυναμίες που ο ΠΑΟΚ δεν κάλυψε στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Είχε διάθεση η Κέρκυρα αλλά εμφάνισε αρκετές αδυναμίες και ο Αλέκος Βοσνιάδης σίγουρα έχει αρκετή δουλειά.

ΕΞΗΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ "ΕΣΒΗΣΕ"

O ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης κόντρα στο Έστερσουντ, στο γνωστό 4-2-3-1. Κάτω από την εστία ήταν ο Ρέι, στην άμυνα από τα δεξιά οι Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς και Λεβέκ. Οι δύο κεντρικοί μέσοι ήταν ο  Κάτσε καιο Σάχοβ και μπροστά τους κινούταν ο Πέλκας. Στο αριστερό άκρο αγωνιζόταν ο Λημνιός, στο δεξιό ο Κάμπος και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Από πλευράς Κέρκυρας, ο υπηρεσιακός τεχνικός Κώστας Χριστοφοράκης παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-5-1, τον Γιαννακόπουλο κάτω από την εστία και στην άμυνα από τα δεξιά τους Σπίνουλα, Ιωάννου, Βενέτη και Γκόμες. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Σιόντης και Ντιόγκο, δεξιά έπαιζε ο Νούνες και αριστερά ο Κόντος και πίσω από τον Ντουάλα, ο Ζορμπάς.  Από τα πρώτα λεπτά διαπιστώθηκε ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση

Η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 9' όταν ο Πέλκα πέρασε στον Λημνιό που με συρτό σουτ στην κίνηση "ανάγκασε" τον Γιαννακόπουλο να κάνει μία πολύ καλή επέμβαση.

Στο 15' ο Έργκους Κάτσε επιχείρησε μακρινό σουτ και ο Γιαννακόπουλος έπεσε χαμηλά στην αριστερή γωνιά του και έδιωξε σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ είχε εγκατασταθεί στα καρέ της Κέρκυρας και στο 21' ο Πέλκας έσκαψε για τον Πρίγιβιτς αλλά παρενέβη με το κεφάλι ο Βενέτης και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννακόπουλου και στο επόμενο λεπτό ο Λεβέκ σούταρε στην κίνηση από διώξιμο της άμυνας και η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι. Στο 24' οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι ευκαιρία όταν ο Μάτος σέντραρε από δεξιά και ο Πρίγιοβιτς με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 29' ο Μάτος γύρισε παράλληλα τη μπάλα προς την εστία, Πρίγιοβιτς και Πέλκας όμως δεν μπόρεσαν να τη σπρώξουν στα δίχτυα. Στο 31΄ και πάλι ο Βραζιλιάνος συνέκλινε προς την περιοχή , σούταρε και μπλόκαρε ο Γιαννακόπουλος.

Μετά από μερικά λεπτά που ο ρυθμός είχε πέσει ο ΠΑΟΚ ανέβασε και πάλι στροφές και ο Πέλκας προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κάμπος μπήκε από τα δεξιά, γύρισε  στον Πρίγιοβιτς που αρχικά έχασε την ισορροπία του, σούταρε πεσμένος και ο Γιαννακόπουλος μπλόκαρε.

Εντυπωσιακό φινάλε στο πρώτο μέρος

Στο 41' ήρθε η μεγαλύτερη φάση στον αγώνα, όταν ο Κάτσε γέμισε έξυπνα για τον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος έσπασε τη μπάλα στον Σάχοβ που στο μισό  μέτρο από την εστία νικήθηκε από το Γιαννακόπουλο. Στην εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ από τον Πέλκα ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 45' ο Μάτος κατέβασε άψογα τη μπάλα από σέντρα του Λημνιού, προσποιήθηκε και σούταρε άουτ.

Και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε η ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Λεβέκ δεν μπόρεσε να διώξει, ο Νούνες πήρε τη μπάλα και μπήκε με ταχύτητα στην περιοχή και ο Σάχοβ με την χέρι τον γκρέμισε οδηγώντας τον διαιτητή Τζοβάρα να υποδείξει το σημείο του πέναλτι. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Κέρκυρας το εκτέλεσε και έστειλε στη δεξιά γωνιά τη μπάλα και στην αριστερή τον Ρέι (1-1).

Γκολ νωρίς, με Πέλκα σκόρερ

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές και μία καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 49'. Ο Μάτος "πάτησε" για τον Κάτσε που σούταρε και ο Γιαννακόπουλος μπλόκαρε. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αλβανός μέσος έκανε και πάλι σουτ και έστειλε τη μπάλα δίπλα το αριστερό δοκάρι της εστίας της Κέρκυρας.

Στο 54' ο δημιουργός των περισσότερων ευκαιριών του ΠΑΟΚ, ο Λέο Μάτος ελέιχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, σέντραρε και με προβολή ο Πέλκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Σκόρερ από τον… πάγκο

Στο 55'ο Ρόμπερτ Μακ πήρε τη θέση του Λημνιού και στο 59' σκόραρε όταν πήρε ασίστ από τον Κάμπος και με ευθύβολο σουτ  έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιαννακόπουλου.

Από ‘κει και πέρα, ο Λουτσέσκου βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως ο Πούγγουρας που πήρε τη θέση του Λεβέκ και… έστειλε τον Κρέσπο στο αριστερό άκρο της άμυνας (θυμίζουμε ότι στη Λιβαδειά είχε αγωνιστεί  ως δεξιός μπακ). Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλά σουτ με Μάτος (61') και Μακ (66'), οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να φτάσουν απέναντι από την εστία του Ρέι. 

Στο 78΄ η Κέρκυρα προσπάθησε να απειλήσει με σέντρα του Επστάιν και κεφαλιά αναιμική του Σιόντη. Στο 82' και πάλι ο Επστάιν βρήκε τον Γκόμες στην περιοχή, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα προ του Ρέι.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στη συνέχεια και στο 89' καταγράφηκε η τελευταία καλή προσπάθεια, όταν ο Πέλκας σούταρε και έστειλε τη μπάλα δίπλα από την εστία του Γιαννακόπουλου.

Πηγή: sport24.gr

 

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας