Πριν τ'αστέρια κόλλησε στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός

Τα είχε όλα! Δύο γκολ, αρκετές φάσεις αλλά κυρίως είχε δύο χέρια. Το ένα που δεν δόθηκε (αυτό του Λισγάρα στο 10' που ήταν πέναλτι και κόκκινη κάρτα) και το άλλο που δόθηκε (γκολ του Εμενίκε με το χέρι στο 79'). Ο Ολυμπιακός στο τέλος της βραδιάς είδε να χάνονται δύο βαθμοί στην κούρσα του πρωταθλήματος. Και δικαίως μπορεί να έχει τα παράπονά του για την φάση του 10' αλλά θα πρέπει να τα έχει και με την δική του... χαλαρότητα στο τελείωμα των φάσεων. Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 12' με τον Ενγκελς και έχασαν τουλάχιστον 3 σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να «καθαρίσουν» το τρίποντο αλλά και να κρατήσουν δυνάμεις ενόψει Σπόρτινγκ.

Την ίδια ώρα η Ξάνθη έμενε ζωντανή στο ματς, βρήκε γκολ στο 44' με τον Λισγάρα (πρωταγωνιστής του αγώνα) και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το παιχνίδι που ξέρει με μαζική άμυνα. Ο Ολυμπιακός βγαίνει διπλά χαμένος από το ματς, μιας και όπως τόνισε ο Μπέσνικ Χάσι μετά το τέλος του αγώνα έχασε και βαθμούς και δυνάμεις-ενέργεια για το παιχνίδι της Τρίτης με την ομάδα της Λισαβώνας.

Mvp: Ζίβκοβιτς. Σπουδαίες επεμβάσεις από τον γκολκίπερ της Ξάνθης. Πιο σημαντική αυτή στο 55' με τον Σεμπά να την διώχνει σε κόρνερ.
Αδύναμος κρίκος: Σεμπά. Οι φάσεις που χάνει για ακόμα ένα παιχνίδι στερούν από τον Ολυμπιακό τη νίκη.
Στο ύψος του: Μπρίτο. Μόνιμο πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού. Βγάζει την ασίστ για το 1-1 και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Ξάνθης.
Η γκάφα: Η έξοδος του Καπίνο. Ο Ελληνας γκολκίπερ δεν υπολόγισε καθόλου καλά την φάση της ισοφάρισης με αποτέλεσμα ο Λισγάρας να τον κρεμάσει εύκολα.
Το στραγάλι: Ο Καλογερόπουλος κρίνεται για την φάση στο 10'. Ο Λισγάρας κάνει πέναλτι και πρέπει να δει την κόκκινη κάρτα αλλά εν τέλει ο ρέφερι υπέδειξε κόρνερ. Αυτό είναι και το μεγάλο λάθος τους που εν τέλει επηρεάζει και το αποτέλεσμα μιας και ο Λισγάρας είναι ο παίκτης που διαμορφώνει το τελικό 1-1.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς στα Πηγάδια και μπορεί να τα έχει και με την ίδια του την εμφάνιση αλλά και με τον διαιτητή της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σπουδαίες φάσεις για να «καθαρίσουν» το ματς μετά το 1-0 με τον Ενγκελς και εν τέλει το πληρώνουν με το γκολ του Λισγάρα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Δικαίως μπορούν να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο σκόρερ της Ξάνθης έπρεπε να είχε αποβληθεί από το 10', αλλά ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να πιστεύει στη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο που έχασε μόλις μία σπουδαία φάση σε 45 λεπτά.

Οι συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (72' Μεχία), Λουσέρο, Κίκε (59' Ρότσε), Φλίσκας, Γέντριτσεκ (81' Τριάδης), Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο, Καμάρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ενγκελς, Κούτρης, Οτζίτζα, Ζιλέ, Μάριν (65' Καρσελά), Φορτούνης (76' Ανδρούτσος), Σεμπά, Τζούρτζεβιτς (60' Εμενίκε)

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Ντέμης για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά»
Τρέλα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού-Εξαντλήθηκαν άμεσα τα εισιτήρια με Άστον Βίλα
Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Ξέσπασμα Αταμάν-«Αν δεν πάμε F4 δε θα 'μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία