Απόλλων παλικάρι, ΠΑΟΚ στο… δοκάρι!

Μπλόκο... Ριζούπολη για τον ΠΑΟΚ που παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα από το 32' και τα δύο δοκάρια (ένα σε κάθε ημίχρονο) δεν κατάφερε να σκοράρει και παρά το πολύ καλό του πρώτο ημίχρονο έμεινε στο 0-0 με τον αξιόμαχο Απόλλωνα Σμύρνης και έχασε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή.
 
Ο Δικέφαλος, ήταν καλός στα πρώτα 45', ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο με εξαίρεση μία ευκαιρία του Βαρέλα (49') και το δοκάρι του Μακ στο φινάλε, δεν απείλησε και εγκλωβίστηκε στην κλειστή άμυνα των γηπεδούχων.
 
Πρωταγωνιστής ΠΑΟΚ, σωτήριος Τσόβιτς
Το παιχνίδι μέχρι και το 15' δεν είχε φάσεις, ωστόσο υπήρχε σχετικά καλός ρυθμός, από τις δύο ομάδες κάτι που προμήνυε το τι θα ακολουθήσει. Από εκείνο το λεπτό και έπειτα, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές, έφτιαξε φάσεις, έπεσε όμως πάνω στον εξαιρετικό πορτιέρε του Απόλλωνα Τσόβιτς που κατέβασε τα... ρολά.
 
Στο 16' Πρίγιοβιτς και Ελ Καντουρί συνεργάστηκαν με τον Μαροκινό παρά το εξαιρετικό στοπάρισμα της μπάλας με το στήθος, δεν έκανε καλό τελείωμα πιάνοντας περισσότερο αέρα. Στο 18' οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν τον Ρέι, όμως το σουτ του Σιατραβάνη δεν ήταν ικανό να απειλήσει τον αργεντινό.
 
Κάπου εκεί τα ηνία στις χαμένες φάσεις πήρε ο Πρίγιοβιτς που σε δύο περιπτώσεις άγγιξε το γκολ όμως δίχως αποτέλεσμα, με τον Τσόβιτς στο 22' να αποκρούει τη γυριστή κεφαλιά του.
 
Αποβολή μέσα σε δύο λεπτά
Στο 30' ο Στυλιαράς έβγαλε κίτρινη κάρτα στον Χουάρες για μαρκάρισμα στον Ελ Καντουρί, με τον Αργεντινό δύο λεπτά αργότερα να αποβάλλεται, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η αριθμητική υπεροχή του ΠΑΟΚ έδωσε την ευκαιρία στους "ασπρόμαυρους" να "γεμίσουν" την περιοχή του Απόλλωνα.
 
Η φάση  και η απόκρουση του αγώνα!
Στο 36' ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερή του στιγμή στο παιχνίδι. Μια έμπνευση της στιγμής ήταν αρκετή για τον... αρτίστα Μπίσεσβαρ, ώστε να επιχειρήσει να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ, όμως και πάλι ο Τσόβιτς του είπε "όχι" διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα την μπάλα η οποία βρήκε στο δοκάρι και έπειτα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.
 
Ντεμπούτο Μαουρίτσιο, φάση βαρέλα και... μπλακ άουτ
Ο ΠΑΟΚ παρά το καλό του πρώτο ημίχρονο και την υπεροχή του δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα του "ξεκλείδωνε" το παιχνίδι και έτσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έριξε στη "μάχη" τον Μαουρίτσιο, αντί του Πέλκα.
 
Στο 49' ο Δικέφαλος απέτυχε και πάλι να σκοράρει με τον Μαουρίτσιο με όμορφη εκτέλεση κόρνερ να βρίσκει τον ανενόχλητο Βαρέλα, όμως η κεφαλιά του Αφρικανού πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι αν και με παίκτη λιγότερο στο παιχνίδι, κατάφεραν όχι μόνο να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αλλά κράτησαν τον ΠΑΟΚ μακριά από τα καρέ τους με τον Δικέφαλο από τη φάση του Βαρέλα και έπειτα να μην έχει φάση στα καρέ του Τσόβιτς.
 
O Λουτσέσκου που δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του έκανε γρήγορα και τις δύο αλλαγές που είχε στη διάθεσή του με τους Κάτσε και Μακ να αντικαθιστούν τους Κάνιας και Μπίσεσβαρ. Ο ΠΑΟΚ που αδυνατούσε να βρει ρυθμό έβλεπε την "κλεψύδρα" του χρόνου να αδειάζει, κάτι που έφερε μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού.
 
Σημάδεψε δοκάρι ο Μακ...
Με το παιχνίδι να οδεύει στο τέλος του ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερή του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο με την κούρσα του Μάτος να έχει αποτέλεσμα με τον Βραζιλιάνο να πασάρει στο κατάλληλο σημείο στον Μακ, με τον Σλοβάκο δίχως να το σκεφτεί να πλασάρει τον Τσόβιτς, όμως αυτή τη φορά το δοκάρι ήταν αυτό που έσωσε τον Κροάτη πορτιέρε και κατά συνέπεια τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον ΠΑΟΚ να στέκεται άτυχος για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.
 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ακης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Ντάσιος, Κονέ (90' Μενδρινός), Σιατραβάνης (90' Αλμπάζ), Αλμπάνης (78' Μάατσεν), Καστιγιέχος, Μπιτζιμίν, Βαλλιάνος, Χουάρες.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (63' Κάτσε), Πέλκας (46' Μαουρίτσιο), Μπίσεσβαρ (72' Μακ), Ελ Καντουρί, Κάμπος, Πρίγιοβιτς.
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του