Έκανε τη δουλειά της η ΑΕΚ, 1-0 το Λεβαδειακό

Ο Γκουστάβο Πογέτ έτσι κι αλλιώς έχει δείξει πως είναι ένας προπονητής που δίνει την απόλυτη προτεραιότητα στο αποτέλεσμα. Και ειδικά σ’ ένα ματς κυπέλλου όπως αυτό στην Λιβαδειά, ο Ουρουγουανός τεχνικός το πρώτο που ήθελε, ήταν να πάρει η ΑΕΚ ένα αποτέλεσμα που θα δίνει προβάδισμα πρόκρισης. Όπερ και εγένετο. Η ΑΕΚ χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει στροφές στην απόδοση της, έκανε την δουλειά της. Κέρδισε με 1-0 τον Λεβαδειακό με γκολ του Βάργκας και πλέον έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση, καθώς έχει και την ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Πάντως και για τις δυο ομάδες το παιχνίδι ήταν κάτω του μετρίου. Και απλώς η ΑΕΚ έβγαλε την… υποχρέωση με μια νίκη.

Η ταυτότητα του αγώνα
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Μανωλάς (77’ Μεντί), Νικολάου(67’ Μαχαίρας), Στάθης, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Μερεμπασβίλι, Ντομοβίτσκι(46’ Μπεν), Γιακουμάκης, Μάντζιος.

ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μπουονανότε (75’ Πλατέλλας), Βάργκας, Μπαρμπόσα (73’ Σιμόες), Τζεμπούρ(68’ Αραβίδης).

Γήπεδο: Λιβαδειάς

Διαιτητής: Γιάχος (Χιου)

Γκολ: 30’ Βάργκας

Κάρτες:  10’ Μπουονανότε, 16’ Τζεμπούρ, 16’ Μάντζιος, 23’ Κορδέρο, 44’ Τριποτσέρης, 45’ Μπαρμπόσα, 55’ Στάθης, 90’ Μαχαίρας

Η ανασκόπηση του αγώνα

Μηδέν μπάλα, ένα γκολ
Είναι αλήθεια πως τόσο ο Λεβαδειακός, όσο και πολύ περισσότερο η ΑΕΚ, διαχειρίστηκαν το παιχνίδι με αλλαγές στις ενδεκάδες σε σχέση με τα ματς πρωταθλήματος. Ειδικά ο Πογέτ επέλεξε έξι νέα πρόσωπα για το βασικό σχήμα, σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής στα Χανιά με τον Πλατανιά. Ενδεχομένως γι αυτό και ειδικά η ΑΕΚ είχε ζητήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων και να πιέσουν για να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ωστόσο ήταν μονοδιάστατο το παιχνίδι τους, ψάχνοντας μόνο τον Μάντζιο, που όμως ήταν εγκλωβισμένος κυρίως από το πολύ προσηλωμένο αμυντικό παιχνίδι του Λαμπρόπουλου. Γι αυτό άλλωστε και μόνο μια φορά απείλησε ο Λεβαδειακός και αυτό από στημένη φάση, αλλά το σουτ του Μερεμπασβίλι στο 12’, το έβγαλε εντυπωσιακά ο Ανέστης. Όσο για την ΑΕΚ, δυσκολευόταν πολύ να κρατήσει την μπάλα στα πόδια. Πολύ περισσότερο να βγάλει οργανωμένες επιθέσεις. Μια φορά το έκανε σ’ ολόκληρο το 45άλεπτο και βρήκε δίχτυα. Στο 30’ το «τρίγωνο» του Κορδέρο, του Μπουονανότε και του Βάργκας κατέληξε στον Βενεζουελάνο, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό το γκολ, ήταν ότι καλύτερο υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε. Άλλωστε το φανερώνουν και οι έξι κάρτες που έδωσε ο Γιάχος.

Έβγαλαν την… υποχρέωση
Αν πάντως το πρώτο ημίχρονο με ένα γκολ από την ΑΕΚ και μια καλή φάση από τον Λεβαδειακό ήταν κάτω του μετρίου, το δεύτερο ήταν ακόμα χειρότερο. Από την μια ήταν ο δυνατός αέρας που δυσκόλευε τις προσπάθειες όλων των ποδοσφαιριστών. Από την άλλη ήταν η φανερή διάθεση και των δυο ομάδων, να βγάλουν το ματς και με συντήρηση δυνάμεων. Είναι άλλωστε ενδεικτικό, πως σ’ ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, υπήρξε μόνο μια καλή στιγμή. Και αυτή ήταν πέντε λεπτά πριν από την λήξη του παιχνιδιού, όταν ο Μπακάκης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε. Κατά τα άλλα η ΑΕΚ περισσότερο αρκέστηκε να ελέγχει την κατάσταση στη μεσαία γραμμή και να κρατά ασφαλή τα μετόπισθέν της. Οσο για τον Λεβαδειακό, παρόλο που είχε ευνοϊκό τον δυνατό αέρα, δεν δοκίμασε ούτε ένα σουτ στην εστία του Ανέστη. Και έτσι το ματς πήγε… σβηστό στο αποτέλεσμα που υπήρχε από το πρώτο ημίχρονο. 
 

Δειτε Επισης

Πρόκριση για Ρόμα, Λεβερκούζεν, Μαρσέιγ και Αταλάντα στα ημιτελικά του Europa League
Άλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4» του Conference League
Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ και τον άφησε εκτός Conference League
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών