Σπουδαία νίκη για Καλλονή με 2-1 τον ΠΑΟΚ

Με αίσθημα ανακούφισης έφυγε ο ΠΑΟΚ από το δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης, καθώς με γκολ που πέτυχε ο Μακ στο 89΄ κατάφερε να μειώσει τη ζημιά της ήττας από την Καλλονή (2-1) και να εξακολουθεί να κρατά στα χέρια του την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε με πολλά πειράματα σε πρόσωπα και σχήμα στο παιχνίδι, ήταν κακός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και μπόρεσε μόνο στο τέλος να απειλήσει σε διαδοχικές φάσεις και να διεκδικήσει ακόμη και την ισοπαλία.

Οι γηπεδούχοι, έπαιξαν πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, πέτυχαν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους κόντρα στον ΠΑΟΚ και έδειξαν ότι με τον Καραγεωργίου επιχειρούν μια νέα αρχή Πήραν τη νίκη, αλλά στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στην Τούμπα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης

Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτρης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Παράσιου (Ημαθίας), Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής)

Τέταρτος διαιτητής: Μήτση Ευθαλία (Πειραιά)

Γκολ: 3΄ Αναστασιάδης, 78΄ Γεωργίου-89΄ Μακ

Καλλονή (Ν. Καραγεωργίου): Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος (94΄ Καραγεώργης), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (80΄ Μπαργκάν), Γουερέ (91΄ Γιουκαρής).

ΠΑΟΚ: (Ι. Τούντορ): Μελίσσας, Σκόνδρας (60΄ Μυστακίδης), Λέοβατς, Γκολάσα (71΄ Σάμπο) Μακ, Βιτόρ, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης (60΄ Μπερμπάτοφ) ΠέλκαςΚάρτες: 23΄ Καλτσάς-56΄ Χαρίσης.

Ο αγώνας
Ο Δικέφαλος μπήκε στο παιχνίδι με 4-4-2 και ρόμβο. Σκόνδρας δεξιά, Λέοβατς αριστερά, Τζαβέλλας και Βίτορ στο κέντρο άμυνας. ο Τσίμιρτο στη βάση του ρόμβου, ο Γκολάσα δεξιός και ο Χαρίσης αριστερός εσωτερικός μέσος και στην κορυφή ο Πέλκας. Και δίδυμο στην επίθεση Μακ και Αθανασιάδης.

Το παιχνίδι άρχισε με ψυχρολουσία, καθώς στην πρώτη στημένη φάση, ένα φάουλ που εκτελέστηκε από τα δεξιά, ο Αναστασιάδης μόνος αμαρκάριστος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή μπάλας από κει και έπειτα, ωστόσο έπρεπε να φτάσει στο 14' για να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Χογκ, όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Πέλκα. Στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν εμφανής η απουσία του Τζιόλη στη μεσαία γραμμή και κακή η κυκλοφορία μπάλας. Μάλιστα, στο 22' ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα όταν ο Μανούσος από μακριά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Είχε τον πρώτο ρόλο, όχι ουσία
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι πολύ φλύαρος, χωρίς προσωπικότητα και ως υποψία φάσης μπορεί να καταγραφεί μόνο ένα σουτ του Χαρίση στο 42΄ που έστειλε τη μπάλα άουτ. Ουσιαστικά η πιο σημαντική στιγμή καταγράφηκε με το φάουλ του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις που ο Χογκ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, μπροστά από τον Αθανασιάδη.

Μπήκε πιο φουριόζος
Ο ΠΑΟΚ, χωρίς αλλαγή στην ενδεκάδα, μπήκε με μεγαλύτερη ενέργεια στο δεύτερο, ωστόσο, η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 49΄ για τους γηπεδούχους. Ο Τζαβέλλας έχασε τη μπάλα και η Καλλονή με τον Μανούσο βγήκε στην αντεπίθεση.

Ο αρχηγός της Καλλονής έβγαλε μόνο απέναντι από τον Μελίσσα τον Μάρκοβιτς, αλλά ο τελευταίος αντί να πλασάρει σταμάτησε για να κόψει τη μπάλα και τελικά την έχασε.

Στο 57' η Καλλονή πήγε να απειλήσει και πάλι με στημένο. Ο Αναστασιάδης πήρε την πρώτη κεφαλιά και προ του Καλτσά έκοψε ο Βίτορ.

Αλλαγές σε πρόσωπα και τακτική
Στο 60' ο Τούντορ αποφάσισε να κάνει διπλή αλλαγή με Μπερμπάτοφ-Μυστακίδη αντί των Αθανασιάδη-Σκόνδρα αντίστοιχα. Άλλαξε μαζί και τη διάταξη που από εκεί και πέρα έμοιαζε πιο κοντά στο 3-5-2 που έχει μάθει να παίζει ο ΠΑΟΚ, με τον Τσίμιροτ να έχει έναν ρόλο λίμπερο.

Στο 73' δημιουργήθηκε φάση από τον ΠΑΟΚ, η καλύτερη στον αγώνα. Ο Χαρίσης έκλεψε από τον Ελακόπουλο, πάσαρε στον Πέλκα που σούταρε δυνατά και ανάγκασε τον Χογκ να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση.

Χτύπησε στην κόντρα η Καλλονή
Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα και με τον Σάμπο αντί του Γκολάσα από το 70΄ ανέβαινε στο γήπεδο και προσπαθούσε να απειλήσει, άφηνε όμως πολλούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να το εκμεταλλευτούν.

Στο 78' ο Γεωργίου πάσαρε στον Γουέρε που κινήθηκε ωραία στην περιοχή σούταρε συρτά, ο Μελίσσας απέκρουσε και ο Γεωργίου που ακολούθησε τη φάση έσπρωξε τη μπάλα με προβολή κάνοντας το 2-0.

Ο Πέλκας ήταν ο μόνος που απειλούσε και το έκανε και πάλι με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ στο 82΄, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Μείωσε στο 90' ο ΠΑΟΚ, έχασε ευκαιρία και για το "Χ"
Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε με την πλάτη στον τοίχο στη ρεβάνς, μετά από ένα κόρνερ του Σάμπο και ένα γύρισμα προς την εστία, με το σώμα ο Μακ μείωσε στο 90' σε 2-1. Μάλιστα, ο Δικέφαλος θα μπορούσε στο φινάλε να πάρει και την ισοπαλία αν ο Μπερμπάτοφ αρχικά μετά από πάσα του Πέλκα σημάδευε εστία και μετά ο Λέοβατς κατάφερνε να νικήσει τον Χογκ.

Οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τη νίκη, πρώτη στην ιστορία του συλλόγου κόντρα στον ΠΑΟΚ.    
 

Δειτε Επισης

Το βίντεο της χρονιάς: Ο Τζον Σίνα τα λέει με τον Χάαλαντ φορώντας περούκα και φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!
Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Η Μπαρτσελόνα βγάζει στο σφυρί τρεις παίκτες
Κοντά στην έξοδο ο «Ντέιβιντ Μπέκαμ» των 120 εκατομμυρίων, ο Πεπ δεν περιστρέφεται γύρω από παίκτες
Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Νέες κατηγορίες που έχουν να κάνουν με παράνομο στοιχηματισμό για τον ήδη τιμωρημένο Τονάλι
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Το είδωλο της Αγγλίας που άνοιξε τον δρόμο για το ποδόσφαιρο γυναικών κρεμάει τα παπούτσια της
Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του