Μεστή εμφάνιση και νίκη του Παναθηναϊκού 2-0 την Καλλονή

Μετά από μια μεστή εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, και παίρνοντας δυο γκολ από τα εξτρέμ του Καλτσά (47') και Μπουμάλ (90') ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Καλλονής εκτός έδρας και συνεχίζει νικηφόρα στο 2016 παίρνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του.

Οι πράσινοι ήταν πολύ κακοί στο πρώτο ημίχρονο και η Καλλονή δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το μηδέν στην εστία της. Στο δεύτερο 45λεπτο όπως η εικόνα των πράσινων άλλαξε άρδην και σε αυτό ωφέλησε το γρήγορο γκολ από τον Καλτσά.

Ο Παναθηναϊκός μάλιστα έψαξε και για ένα δεύτερο γκολ και μέχρι το 65' ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο ματς με την Καλλονή να μην μπορεί να απειλήσει. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό διάστημα από το 65' μέχρι το 80' αλλά το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε και πάλι στο τριφύλλι που έχασε δυο κλασικές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα και έχασε και μια τρομερή ευκαιρία με τον Ατζαγκούν. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε από τον Μπουμάλ στο 90' της αναμέτρησης με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Τα πλάνα του Στραματσόνι και το θετικό ντεμπούτο του Μέστο
Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν άλλαξε τα πλάνα του σε ότι είχε να κάνει με το σχήμα της ενδεκάδας και όπως στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα επέλεξε να αγωνιστεί ο Ζέκα ως "εξάρι" και όχι ο Εσιέν θέλοντας να έχει περισσότερα τρεξίματα.

Η έκπληξη που επιφύλαξε ο 39χρονος τεχνικός είχε να κάνει με την παρουσία του συμπατριώτη του, Τζαντομένικο Μέστο, στο δεξί άκρο της άμυνας του τριφυλλιού με τον 33χρονο άσο να επιλέγεται στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού, δέκα μέρες μετά την άφιξη του στους πράσινους και ενώ είχε να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τον Μάιο του 2015.

Μάλιστα ο Ιταλός ήταν πάρα πολύ καλός αν αναλογιστεί κανείς πόσο καιρό έχει να παίξει και ότι αυτό ήταν το πρώτο του ματς με τον Παναθηναϊκό. Έπαιξε και στα 90' της αναμέτρησης, ανεβοκατέβηκε πολλές φορές την πλευρά του, ήταν πολύ κοντρολαρισμένος και με σωστές μεταβιβάσεις ενώ και αμυντικά δεν δέχτηκε φάσεις.
  
Συγκεκριμένα το τριφύλλι παρατάχθηκε με ένα 4-3-3 με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ, τον Μέστο στα δεξιά και τον Πράνιτς αριστερά ενώ οι Κουτρουμπής, Τελάντερ αγωνίστηκαν ως στόπερ. Μπροστά τους έπαιξε ο Ζέκα που είχε στα δεξιά του τον Αμπέντ και αριστερά τον Εσιέν ενώ στην τριάδα της επίθεσης ο Μπουμάλ βρέθηκε στα δεξιά, ο Καλτσάς αριστερά και στην κορυφή ο Πέτριτς.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους παρατάχθηκαν με ένα 4-2-3-1 με τους Χογκ στο τέρμα, δεξιά τον Σπυρόπουλο και αριστερά τον Τσαμπούρη ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Βαλιός, Αναστασιάδης. Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Ελακόπουλος, Καλτσάς που είχαν στην τριάδα μπροστά τους τον Γεωργίου στα δεξιά, τον Γουερέ αριστερά και τον Μανούστο στο κέντρο ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μάρκοβιτς.
 


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης"

Διαιτητής: Θ. Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

Τέταρτος διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Φθιώτιδας)

Γκολ: 47' Καλτσάς, 90' Μπουμάλ

ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Γουερέ, Μάρκοβιτς (69' Μπαργκάν), Ελακόπουλος, Γεωργίου, Μανούσος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Εσιέν (73' Λαγός), Ζέκα, Αμπέντ (67' Ατζαγκούν), Μπουμάλ, Καλτσάς, Πέτριτς (57' Μπεργκ).

Κίτρινες: 42' Τσαμπούρης/65' Πράνιτς 

Κόκκινες:
 
Κακό το πρώτο 45λεπτο
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό και για τις δυο ομάδες, δεν υπήρχε ρυθμός, δεν υπήρχαν τρεξίματα και καθόλου φάσεις εκατέρωθεν. Είναι σίγουρο ότι τόσο η Καλλονή όσο και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν να κρατήσουν τίποτα από την παρουσία των ποδοσφαιριστών τους στο πρώτο ημίχρονο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτες αξιόλογες φάσεις, μια για κάθε ομάδα, έγιναν στα τελευταία δέκα του πρώτου μέρους αλλά χωρίς αυτές να είναι τόσο αξιόλογες.

Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού ήρθε στο 5' με τον Αμπέντ να κάνει μια κεφαλιά έξω από την περιοχή και τον Χογκ να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 20' το τριφύλλι προσπάθησε να γίνει απειλητικό με τον Καλτσά να κάνει το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Χογκ πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα προτού φανεί απειλητικός ο Πέτριτς.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 21' όταν ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το φάουλ, ο Αναστασιάδης πήρε -ανενόχλητος- την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Στιλ.

Δυο καλές φάσεις, μια για κάθε ομάδα
Η πιο αξιόλογη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 38' όταν οι παίκτες του τριφυλλιού άλλαξαν ωραία την μπάλα από τα δεξιά προς τα αριστερά με τον Πράνιτς να κάνει την κίνηση και να γίνεται αποδέκτης της μπάλας αλλά το σουτ του Κροάτη έφυγε έξω από την εστία του Χογκ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 45' σε μια φάση από τα αριστερά με τον Γουερέ να κάνει την σέντρα και τον ανενόχλητο Μάρκοβιτς να παίρνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Στιλ.

Γκολ με το καλημέρα ο Παναθηναϊκός
Το δεύτερο 45λεπτο ήταν σαφώς ανώτερο από το πρώτο με καλύτερο ρυθμό, φάσεις και γκολ. Μάλιστα οι πράσινοι ήταν αυτοί που ουσιαστικά σκόραραν από τα αποδυτήρια καθώς στο 47' πήραν το προβάδισμα με το καλημέρα. Ο Μπουμάλ από τα δεξιά έκανε τη σέντρα ο Καλτσάς στο ύψος του πέναλτι κοντρόλαρε με το στήθος και με το που η μπάλα έσκασε στο έδαφος έκανε ένα διαγώνιο σουτ νικώντας το Χογκ.
 
Δυο λεπτά αργότερα μάλιστα ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν σε αντεπίθεση μετά από κόρνερ των γηπεδούχων ο Καλτσάς έδωσε όμορφα στον Μπουμάλ που είδε τον Χογκ εκτός εστίας, προσπάθησε να τον πλασάρει από μακριά αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω.

Στο 53' και πάλι το τριφύλλι είχε μια καλή ευκαιρία για να κάνει δυο τα τέρματα του. Σε μια περίεργη φάση ο Αμπέντ έκανε τη σέντρα-σουτ από τα δεξιά με τον Χογκ να προσπαθεί να απομακρύνει αλλά στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του και κόρνερ.

Τρεις φάσεις σε οκτώ λεπτά η Καλλονή
Η Καλλονή που σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε να είναι εκτός αγώνα άρχισε να πιέζει μετά το 65' καθώς στο 66' ο Τσαμπούρης εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ από τα αριστερά με πολύ φάλτσο και η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του Μάρκοβιτς που δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.

Έξι λεπτά αργότερα η Καλλονή και πάλι απείλησε, αυτή τη φορά με τον Καλτσά ο οποίος από αρκετά μακριά επιχείρησε ένα πολύ δυνατό σουτ με τον Στιλ εκτός εστίας αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι του Βρετανού γκολκίπερ.

Στο 74' οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη ευκαιρία που προήλθε από λάθος του Ζέκα ο οποίος γύρισε την μπάλα λανθασμένα προς τα πίσω με τον Μανούσο να πιάνει το σουτ, την μπάλα να κοντράρει στον Κουτρουμπή και τον Στιλ να μπλοκάρει.

Δεύτερο δοκάρι για το τριφύλλι
Το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε και πάλι στον Παναθηναϊκού που έβγαλε τρεις πολύ καλές φάσεις για γκολ για να τελειώσει το παιχνίδι. Στο 81' ο Καλτσάς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Μπεργκ να πιάνει το σουτ στην κίνηση αλλά ο Χογκ έδιωξε με επέμβαση στην αριστερή του γωνία. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και από τα δεξιά έφτασε στον Ζέκα που σούταρε απευθείας με τον Χογκ να αποκρούει και πάλι.

Στο 87' ο Παναθηναϊκός έχασε μια απίστευτη ευκαιρία, ένα γκολ που δεν χάνεται. Ο Μπεργκ μετά από πάσα του Ατζαγκούν βγήκε αριστερά, μπήκε στην περιοχή και σέντραρε με τον επερχόμενο Ατζαγκούν από τα δυο μέτρα να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει στη ρίζα της αριστερής δοκού και έξω. Και πάλι η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και στην επαναφορά ο Μπουμάλ έκανε τη σέντρα και ο Μπεργκ το βολ πλανέ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.

Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με γκολ για τον Μπουμάλ
Στο 90' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός πέτυχε και το δεύτερο γκολ που έψαχνε για να "κλειδώσει" το ματς με τον Μπουμάλ ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα μετά το ντεμπούτο του και στο Κύπελλο. Ο Ζέκα έγινε αποδέκτης της μπάλας και πέρασε στον Καμερουνέζο άσο ο οποίος μπήκε από τα αριστερά και ενώ όλοι περίμεναν πάσα αυτός σούταρε διαγώνια και πέρασε την μπάλα κάτω από τον Χογκ για το 2-0.
 
 

Δειτε Επισης

Ο Ντάνι Άλβες διοργάνωσε πάρτι μετά την αποφυλάκιση του για τα γενέθλια του πατέρα του
Ρούντιγκερ για την σύνδεση του με τον ISIS-«Δεν επιτρέπω να με χαρακτηρίζουν ισλαμιστή»
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Ο Ράτκλιφ... έχρισε τον Γκαρνάτσο ηγέτη του μέλλοντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Απασφάλισε κατά των Άλβες και Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο-«Αν το έκαναν στην κόρη μου, δεν νομίζω να ήμουν εδώ»
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας