Aσταμάτητος στην κορυφή ο Ατρόμητος

Ο Νταμίρ Κάναντι επιμένει ότι ρεαλιστικός στόχος για τους Περιστεριώτες είναι η παρουσία στην τελική πεντάδα του πρωταθλήματος, ωστόσο οι αγωνιστικές περνούν και η ομάδα του όχι μόνο έχει ανέβει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά είναι η μοναδική που δεν έχει γνωρίσει φέτος την ήττα και φυσικά για δεύτερη αγωνιστική βρίσκεται μόνη πρώτη στην κατάταξη της Σούπερ Λίγκας. 

Ο Αυστριακός τεχνικός μπορεί, λοιπόν, να παραμένει ρεαλιστής, αλλά οι παίκτες του και οι οπαδοί της ομάδας ονειρεύονται! 

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Ξάνθη, είχε την κατοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ατρόμητου, ο οποίος για άλλο ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικά στημένος στην άμυνά του και δεν άφησε περιθώριο στους Ακρίτες να φτάσουν στην εστία του Γιαννιώτη. 

Στο πρώτο εικοσάλεπτο έγινε ένα παιχνίδι… αλληλοεξουδετέρωσης, με τους δύο προπονητές να δείχνουν ότι μελέτησαν πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε τελική μέχρι το 27ο λεπτό, όταν ο Ουάρντα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντάουντα πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ατρόμητος ανέβασε το ρυθμό του και δύο λεπτά αργότερα, ο Γιαννούλης εκτέλεσε το φάουλ ο Χατζηισαΐας ήταν αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής, έκανε την κεφαλιά, αλλά τελικά είδε τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Οι ευκαιρίες για τους Περιστεριώτες… τρίτωσαν στο 33ο λεπτό όταν ο Ουάρντα έκανε ωραία προσπάθεια και μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία της Ξάνθης. 

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι πήραν την υπεροχή και τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 41ο λεπτό από στημένη φάση, καθώς ο Ουάρντα εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο φάουλ, ο Ζίβκοβιτς βρήκε τη μπάλα, αλλά την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του για το 0-1. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Αιγύπτιος έχει πετύχει συνολικά 13 γκολ στη Σούπερ Λίγκα, τα τέσσερα εκ των οποίων με αντίπαλο την Ξάνθη! 

Δυνατά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη και στο 47ο λεπτό ο Μπαξεβανίδης έβγαλε την πάσα στον Γέντρισεκ, ο Σλοβάκος βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου έκανε εξαιρετική επέμβαση και κράτησε ανέπαφη την εστία του. 

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις. Στο 56' ο Ντάουντα έκανε ένα δυνατό σουτ, ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε τη μπάλα με τις γροθιές. 

Τα λεπτά περνούσαν, ο Ατρόμητος ήλεγχε το ρυθμό του αγώνα και διαχειριζόταν άψογα το υπέρ του προβάδισμα, την ώρα που ο Μίλαν Ράσταβατς ολοκλήρωσε νωρίς, στο 65ο λεπτό, τις αλλαγές του προσπαθώντας να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. 

Στο 70’ στο ωραίο διαγώνιο σουτ του Μπαξεβανίδη η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη, ενώ στο 78’ ο Ντιγκινί έστρωσε στον Κιβρακίδη, αλλά το σουτ του δεύτερου πέρασε ψηλά άουτ.

Η Ξάνθη έδειχνε αδυναμία να σκοράρει και τελικά ο Ατρόμητος πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν στο 83' ο Γιαννούλης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντιγκινί με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ζίβκοβιτς κάνοντας το 2-0. 

Οι Περιστεριώτες «κλείδωσαν» έτσι τη νίκη και έδειξαν ότι δεν τους ζαλίζει η κορυφή. Η Ξάνθη προσπάθησε μάταια στα εναπομείναντα λεπτά να μειώσει το σκορ καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει πολύ καλά τους χώρους...

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (58’ Π.Ορφανίδης), Λουσέρο, Μεχία, Κίκε (65’ Ρότσε), Φλίσκας, Γέντρισεκ (58’ Τριάδης), Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο. 

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Μπουζούλαζιτς, Χατζηϊσαΐας, Ουάρντα (72’ Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Μάντσον (86' Ούμπιδες), Βασιλακάκης, Κιβρακίδης, Ντάουντα (78' Μανούσος), Γιαννούλης, Ρισβάνης. 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν