Κυρικάτικη βόλτα με πεντάρα για Ολυμπιακό

Ένα κλασικό ματς που... μύριζε «πολλά με λίγα» παίχτηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ολυμπιακός, μια βδομάδα μετά την ήττα στο ντέρμπι της Λεωφόρου από τον Παναθηναϊκό και με την ψυχολογία ανεβασμένη λόγω της εμφάνισης στην ισοπαλία με τη Μπαρτσελόνα, υποδέχθηκε τον ουραγό Πλατανιά. Ένα ούτως ή άλλως... ιδιαίτερο παιχνίδι, αφού θα ήταν το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων μετά το διαβόητο ματς της 1ης Απριλίου και όλα όσα ακολούθησαν. Επιπλέον, οι Κρητικοί πήγαιναν στο Φάληρο μετά από 4 σερί ήττες στο πρωτάθλημα και με υπηρεσιακό προπονητή μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου.

Όλα τα παραπάνω, συνέθεσαν ένα σκηνικό, στο οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό -όχι απλώς να νικήσουν- αλλά να πετύχουν όσα περισσότερα γκολ γινόταν. Άλλωστε, μετά το δύσκολο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από αυτό το ματς, το πρόγραμμα του επόμενου διμήνου προσφέρεται για γενικότερη βελτίωση και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

«Λήξη» στο 19'

Κάπως έτσι, το ματς στο Καραϊσκάκη «κράτησε» λιγότερα από 20 λεπτά. Μόλις στο 2', στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Οτζίτζα βρήκε αριστερά τον Κούτρη, αυτός έκανε τη σέντρα και μετά από «τσαφ» του Βάντερσον ο Πάρντο έγραψε από κοντά το 1-0. Ο επιθετικός μονόλογος των Πειραιωτών που ξεκίνησε από αυτή τη φάση, διατηρήθηκε ως το τέλος, αφού πλέον είχε εξαφανιστεί ουσιαστικά από τη σέντρα και το όποιο πιθανό άγχος.

Στο 18' ο Σισέ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ μετά από κόρνερ του Μάριν, όμως δεν έκανε το ίδιο και ο Μποτία ένα λεπτό μετά. Ήταν η φάση του 19ου λεπτού, με τον Γερμανό να βγάζει και πάλι τη σέντρα από αριστερά και τον Ισπανό στόπερ να νικά τους πάντες στον αέρα για να γράψει το 2-0 με μια υπέροχη κεφαλιά στην κίνηση, ουσιαστικά «καθαρίζοντας» το ματς.

Ξανά γκολ από στόπερ

Επόμενο αποτελεσματικό διάστημα των «ερυθρόλευκων» στην αντίπαλη εστία, ήταν το πεντάλεπτο 27'-32'. Στο 27' μετά από φάση διαρκείας των γηπεδούχων ο Κοκκαλάς έσωσε το δυνατό σουτ του Φιγκέιρας, ένα λεπτό αργότερα ο Ανσαριφάρντ πλάσαρε λίγο άουτ στην αντεπίθεση, ενώ στο 31' και πάλι ο Κοκκαλάς ήταν αυτός που έδιωξε σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Μάριν. Μετά την εκτέλεση του Γερμανού στο 32', αυτή τη φορά ο Σισέ ήταν που σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και με μια ωραία, γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοκκαλά για το 3-0.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό του και με την κατοχή μπάλας κοντά στο 75% διαχειρίστηκε απλώς το υπέρ του αποτέλεσμα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Άλλωστε, η δουλειά είχε ήδη γίνει με το 3-0 και με μεγάλο όπλο του τις στημένες φάσεις, φαινόταν ότι θα έφτανε στην πιο εύκολη νίκη της σεζόν έως τώρα. Από την πλευρά του ο Πλατανιάς απογοήτευσε πλήρως, πέρασε τη σέντρα σε ελάχιστες περιπτώσεις και είχε μόλις δύο τελικές στο διάστημα αυτό, αμφότερες με μακρινά σουτ του Μπούντνικ.

Αργό τέμπο αλλά κι άλλα γκολ

Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο ξεκίνησε και το δεύτερο, δηλαδή με τον Ολυμπιακό να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να μην απειλείται, χωρίς όμως να πατάει πλέον το πόδι στο «γκάζι». Παρά το χαμηλό τέμπο βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να βρίσκουν τους τρόπους για να πλησιάσουν την περιοχή του απογοητευτικού Πλατανιά που απλώς έδειχνε να περιμένει τη μοίρα του.

Στο 52' ο Κοκκαλάς έδιωξε το δυνατό σουτ του Πάρντο μέσα από την περιοχή, ενώ ένα λεπτό μετά μπλόκαρε σταθερά το διαγώνιο σουτ του Ταχτσίδη. Ο ίδιος παίκτης για τους Πειραιώτες σούταρε άουτ στο 59' σε μια φιλόδοξη, μακρινή προσπάθεια. Πέντε λεπτά αργότερα, ο ο γκολκίπερ του Πλατανιά έδιωξε και πάλι το διαγώνιο σουτ του Κούτρη μετά από ωραία επίθεση της ομάδας του Λεμονή από δεξιά και στο 68' οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν πέναλτι. Μετά από μια έξοχη κάθετη μπαλιά του Ταχτσίδη για τον Κούτρη, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Πατράλης έκανε χέρι. Ο Ανσαριφάρντ το εκτέλεσε εύστοχα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Μετά από αρκετά λεπτά στα οποία υπήρξαν απλώς τρία μακρινά σουτ του Πλατανιά που δεν ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα τον Προτό, το ματς «άναψε» και πάλι στο φινάλε του. Στο 88' ο Ενσικουλού «χόρεψε» την «ερυθρόλευκη» άμυνα από αριστερά και έδωσε την ασίστ στον Παπανικολάου για το 4-1 από κοντά και δύο λεπτά μετά, ο Πάρντο διαμόρφωσε το τελικό σκορ (5-1) με δυνατό, διαγώνιο σουτ στην αντεπίθεση έπειτα από ασίστ του Ανσαριφάρντ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
 

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία (46' Νικολάου), Σισέ, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ρομαό (67' Μαρτίνς), Οτζίτζα (72' Φορτούνης), Πάρντο, Μάριν, Ανσαριφάρντ.

Πλατανιάς (Νίκος Μαναρώλης): Κοκκαλάς, Κρος, Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης, Στάθης, Βάντερσον (70' Παπανικολάου), Πλιάτσικας (24' Ντικαμονά, 76' Πριντέτα), Πατράλης, Ενσικουλού, Στάμου, Μπούντνικ.
 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα
Ντέρμπι με ευρωπαϊκό αέρα στο Φάληρο–Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό
Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν