Έπεσε σαν... Ελλάδα!

Εξ’ αρχής το έργο της ήταν δύσκολο, καθώς το βαρύ 4-1 του αγώνα στο Ζάγκρεμπ άφηνε ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στην Εθνική Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, αυτή τη φορά δείχνοντας ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο έμεινε στο 0-0 με την Κροατία δείχνοντας πως στο πρώτο ματς αδίκησε τον εαυτό της.

Πως παρέταξε την Εθνική ο Σκίμπε

Ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε την Εθνική με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Ορέστης Καρνέζης, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Ρέτσος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Τοροσίδης. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ταχτσίδης και Τζιόλης, από αριστερά ο Μπακασέτας, από δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος και ο Ζέκα πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου.

Δυνατό ξεκίνημα για την Εθνική

Η Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ και μπήκε δυνατά πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και ψάχνοντας το γκολ που θα της αναπτερώσει τις ελπίδες πρόκρισης. Μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει κάποια στημένα και να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Στο 13’ στην πρώτη τελική της αναμέτρησης ο Μπακασέτας δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Στο 17’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν και έχασαν την καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο μέρος όταν μετά από απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα των Κροατών ο Τοροσίδης έστρωσε με το στήθος για τον Παπασταθόπουλο που σούταρε πάνω στην κίνηση και έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι άουτ.

Ισορρόπησαν οι Κροάτες

Με το πρώτο εικοσάλεπτο να έχει περάσει αναίμακτα για εκείνους, οι παίκτες του Ντάλιτς άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο θέλοντας να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Μάλιστα, κάποιες αποφάσεις του Ολλανδού διαιτητή Κάιπερς έδειχναν να έχουν εκνευρίσεις του Έλληνες διεθνείς που παραχώρησαν αρκετά φάουλ γύρω από την περιοχή τους.

Στο 29’ οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι όταν ο Πέρισιτς από αριστερά ντρίμπλαρε τον Τοροσίδη και σούταρε χαμηλά σημαδεύοντας την γωνία του Καρνέζη χωρίς όμως η μπάλα πέρασε εκτός. Με τον Μανωλά να βρίσκεται σε καλή βραδιά και να αποδεικνύει πόσο έλειψε από το πρώτο ματς οι Κροάτες δεν κατάφεραν να φτάσουν εύκολα στην ελληνική περιοχή καθώς ο αμυντικός της Ρόμα έκοβε κάθε προσπάθειά τους.

Το δοκάρι έσωσε τον Καρνέζη

Στο 42΄ σε μία υποψία ευκαιρίας ο Μήτρογλου έκανε το γύρισμα ο Ζέκα μία πρώτη κεφαλιά όμως ο Σούμπασιτς με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε μπροστά από τον Ρέτσο. Στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ όταν ο Πέρισιτς βρήκε τον χώρο έξω από την ελληνική περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Καρνέζη. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα για τα πρώτα 45 δεν άλλαξε κάτι με το 0-0 να είναι το σκορ σε ένα πρώτο μέρος με ελάχιστες καλές στιγμές.

Η Εθνική προσπάθησε αλλά δεν απείλησε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ελληνική ομάδα να έχει υπέρ της τα ποσοστά της κατοχής, όμως παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι παιζόταν κυρίως κοντά στα καρέ της Κροατίας, να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά. Εξαίρεση αποτέλεσε ένα μακρινό σουτ του Μήτρογλου που απέκρουσε στη γωνία του ο Σούμπασιτς.

Βλέποντας ο Σκίμπε αυτή την αδυναμία στη δημιουργία, έριξε στον αγώνα τους Κώστα Φορτούνη και Γιάννη Γιαννιώτα στις θέσεις των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Τάσου Μπακασέτα. Μάλιστα, πέρασε τον Ζέκα στο πλευρό του Τζιόλη στα αμυντικά χαφ και τον Ταχτσίδη στο αριστερό «φτερό».

Στο 67’ ο Τοροσίδης πίεσε τον Μόντριτς και αφού του έκλεψε την μπάλα έδωσε στον Γιαννιώτα που έκανε το επικίνδυνο γύρισμα όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Κροατία και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Οι Κροάτες δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να δημιουργήσουν και σε συνδυασμό με την παρουσία του κορυφαίου από ελληνικής πλευράς Μανωλά δεν απειλούσαν καθόλου τον Καρνέζη.

Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε ακόμα περισσότερο με τον Μίκαελ Σκίμπε να περνάει και τον Δημήτρη Πέλκα στη θέση του Μήτρογλου που έδειξε πως ακόμα δεν βρίσκεται στο 100% των δυνατοτήτων του.

Η ύστατη προσπάθεια για το γκολ της νίκης

Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 η Εθνική μας έφτασε κοντά στο γκολ όταν μετά από σέντρα από δεξιά, ο Ταχτσίδης έπιασε το δυνατό σουτ όμως ο Σούμπασιτς μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα