ʼστοχος ο Παναθηναϊκός, 0-0 με τον Πανιώνιο

Iσόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο με το τριφύλλι να μην εκμεταλλεύεται καμία από τις 17 τελικές προσπάθειες που είχε στο 90' με τους Εσιέν, Αμπέντ, Κλωναρίδη και Μπουμάλ.Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν έναν εκπληκτικό Διούδη που κράτησε το μηδέν και έβγαλε κάθε ευκαιρία του τριφυλλιού που πήγαινε προς την εστία του.

Ουσιαστικά οι πράσινοι πληρώνουν το πρόβλημα που έχουν στην τελική προσπάθεια και το είχαν και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ ο Μπεργκ είναι μακριά από τον καλό εαυτό του και δεν βοηθάει ουσιαστικά το τριφύλλι.

Τα πλάνα των Στραματσόνι, Ουζουνίδη

Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε μόλις δυο μέρες να ετοιμάσει τα πλάνα του για το ματς με τον Πανιώνιο και παρέταξε τους πράσινους με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα αλλά και σε σχήμα σε σχέση με τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ιταλός επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Στιλ, Εσιέν, Πράνιτς, Τελάντερ και Μπουμάλ ενώ οι πράσινοι αγωνίστηκαν με ένα 4-2-3-1, τουλάχιστον σε φάση άμυνας που γινόταν 4-2-1-3 σε φάση επίθεσης.

Ο Στιλ ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Μέστο στα δεξιά και ο Πράνιτς αριστερά ενώ οι Τελάντερ, Κουτρουμπής ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Ζέκα, Εσιέν οι οποίοι είχαν μπροστά ως τριάδα τον Μπουμάλ στα δεξιά, τον Κλωναρίδη αριστερά και στο κέντρο τον Αμπέντ ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπεργκ.

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε μια ομάδα με δέκα Έλληνες στην ενδεκάδα, κάτι πολύ σημαντικό, και με ένα σύστημα 4-2-3-1 θέλοντας να κλείσει τους χώρους του κέντρου. Ο Διούδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, στα δεξιά ο Βλάχος και αριστερά ο Τασουλής ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ρισβάνης, Χατζηισαίας. Μπροστά τους έπαιξαν οι Σιώπης, Κόρμπος ενώ η τριάδα στο κέντρο αποτελούνταν από τους Μασούρα αριστερά, Καραμάνο δεξιά και Μπακασέτα στο κέντρο μπροστά ο Ανσαριφάρντ.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πανιώνιο και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ. Οι πράσινοι είχαν επτά τελικές στην εστία σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που δεν απείλησαν ούτε μια φορά στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα. Η κατοχή μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο ήταν 75-25% υπέρ του τριφυλλιού κάτι που δείχνει και τη σαφή πράσινη υπεροχή.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο ημίχρονο, έψαξαν και πάλι το γκολ, είχαν πιο κλασικές ευκαιρίες αλλά της σπατάλησαν οι Αμπέντ, Κλωναρίδης. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος έψαξε και αυτός να βγει στην αντεπίθεση, τα κατάφερε έχοντας 2-3 σουτ αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία των πράσινων.

Το τελικό 0-0 αδικεί τον Παναθηναϊκό που ήταν σαφώς ανώτερος του αντίπαλου του αλλά φαίνεται να πληρώνει ήδη την παραχώρηση του Νίκου Καρέλη στην Γκενκ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Μιχαήλ Δόσης (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Θράκης)

Γκολ: -

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πέτριτς, Ζέκα, Αμπέντ (76' Πέτριτς), Εσιέν (85' Λουντ), Κλωναρίδης (62' Καλτσάς), Μπουμάλ, Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (81' Βιγιάλμπα), Μπακασέτας (89' Αργυρόπουλος), Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (66' Καθάριος).

Κίτρινες: 56' Αμπέντ/37' Χατζηισαϊας

Κόκκινες:

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα
Ντέρμπι με ευρωπαϊκό αέρα στο Φάληρο–Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό
Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν