O ΠΑΟΚ ΤΕΣΣάρωσε τον Παναθηναϊκό

Ο κόσμος του Δικεφάλου επέστρεψε στην Τούμπα, έστησε το πάρτυ του και ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε εξαιρετικός οικοδεσπότης, ξεκινώντας από νωρίς τον... χορό των γκολ εις βάρος του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής. 

Έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Δημήτρη Πέλκα, ο ΠΑΟΚ έριξε από νωρίς στα σχοινιά τους "πράσινους" με ένα γρήγορο γκολ. Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων ισορρόπησε σταδιακά το παιχνίδι, έριξε το τέμπο του αγώνα, μέχρι να μιλήσει και πάλι ο Πέλκας στο β΄μέρος για το 2-0. Ακολούθησε η αποβολή του Ινσούα για χέρι, το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κουλούρη για το 3-0 και το ένστικτο του... killer της Τούμπας για το 4-0.

Το φιλμ του αγώνα

Ορμώμενος από μια... Τούμπα που δεν κάθισε λεπτό, ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά ψυχωμένος με το "καλημέρα". Είχε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκλεισε στα καρέ του τον Παναθηναϊκό που περιορίστηκε σε ένα πιο παθητικό ρόλο, πίεσε ψηλά και μέσα από τις συνεργασίες στην μεσοεπιθετική του γραμμή, έψαξε το γρήγορο γκολ.

Ο Πέλκας είχε τον πρώτο λόγο

Τελικά αυτό ήρθε στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης μέσα από μια ατομική έμπνευση του Πέλκα, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, βάζοντας δύσκολα στους "πράσινους".

Οι φωνές του Ουζουνίδη από τον πάγκο... αφύπνισαν προσωρινά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως επαναπαυόταν -βάσει της εικόνας του- στο γκολ που πέτυχε. 

Στο 12΄ ο Βιγιαφάνες πέρασε κάθετα τη μπάλα στον Άλταν, σε μια στιγμή ασυννενοησίας της άμυνας του Δικεφάλου, με τον Πασχαλάκη να βγαίνει και να απομακρύνει. 

Παιχνίδι τακτικής και... υπομονής

Κακό παιχνίδι, τακτική και χαμηλό τέμπο, λάθη επί λαθών και από τις δύο πλευρές συνθέτουν την εικόνα του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του α΄ημιχρόνου, με τις δυο ομάδες να συμπληρώνουν στο μπλοκάκι τους από μια... υποψία φάσης, με σουτ που επιχείρησαν ο Κουλούρης για τον ΠAOK και ο Άλταν για τον Παναθηναϊκό.

Η Τούμπα... ξύπνησε στο 35΄του παιχνιδιού, όταν ο Λημνιός επιχείρησε μια κούρσα από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε κίνηση στον άξονα αλλά το τελείωμα του Μακ ήταν κακό, με τον Διούδη να "καθαρίζει" εύκολα. Σκυτάλη πήρε ο Βιγιαφάνες, με τον Ουζουνίδη να βασίζει πολλά στον Αργεντινό και στην δημιουργία των φάσεων από τα πόδια του, ωστόσο, ο άσος του Παναθηναϊκού έμοιαζε απελπιστικά μόνος του.

Στο 40' ο Βιγιαφάνες ανέλαβε την απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, αλλά ο Πασχαλάκης φώναξε παρών. Με τον δείκτη του σκορ στο 1-0, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Πέλκας σε... επανάληψη

Όπως άρχισε το α΄ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το β΄μέρος, με τον Πέλκα να μετατρέπει το παιχνίδι σε... one man show. Ο Έλληνας άσος του Δικεφάλου πήρε τη μπάλα με το στήθος από το πλάγιο, πέρασε τον αντίπαλο του, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Διούδη για το 2-0. Αν και είχε αρκετούς παίκτες σε μέτρια ημέρα, ο ΠΑΟΚ πήγε τον αγώνα εκεί που ήθελε χάρη στο εξαιρετικό παιχνίδι του Πέλκα, ο οποίος με διαφορά ήταν ο MVP των γηπεδούχων.

Αποβολή Ινσούα, Κουλούρης και 3-0

Στο 66΄η αποβολή του Ινσούα για χέρι, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μετά από σουτ του Μαουρίσιο, έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για τους "ασπρόμαυρους" δεδομένου πως ο Κουλούρης ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 3-0, έχοντας πλέον απέναντι του έναν Παναθηναϊκό με αριθμητικό μειονέκτημα.

ΠΑΟΚ με τα φρένα σπασμένα

Με τον Παναθηναϊκό να έχει χάσει εντελώς την όποια ψυχολογία είχε και τον Μαρίνο Ουζουνίδη να παρακολουθεί αμίλητος το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ανέκτησε εκ νέου τα ηνία και προειδοποίησε αρχικά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο που πέρασε ελάχιστα έξω.

Ο Πρίγιοβιτς όμως δεν είχε ανάλογη διάθεση. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, επέστρεψε στα γκολ, με εξαιρετικό τελείωμα για το 4-0 στο 77' .

Νεύρα και αποβολή του Μακ

Και σαν ντέρμπι τα είχε όλα. Η αποβολή του Μακ με απευθείας κόκκινη κάρτα για σπρώξιμο στον Βιγιαφάνες στο 79΄ έφερε το ματς στα ίσα, σε αριθμητικό επίπεδο, σε ένα σημείο που η ένταση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε μεγάλο νικητή τον ΠΑΟΚ με 4-0 και τον Παναθηναϊκό να βυθίζεται στην εσωστρέφεια που δημιούργησε και άφησε πίσω του ο Αλαφούζος.

Συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κάνιας (Τσίμιροτ 57' ), Μαουρίσιο, Πέλκας, Μακ, Λημνιός, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 73' )

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Λουντ, Κουρμπέλης, Cabezas, Βιγιαφάνες (Δώνης 85'), Γιόχανσον (Χίλιεμαρκ 46΄), Άλταν (Χουλτ 69΄)

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»
Η FIFA ενημέρωσε και επίσημα πως δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών
Τέλος οι ρεβάνς από την αρχή του Κυπέλλου Αγγλίας-Ανακοίνωσε τις αλλαγές η FA
Θα κινηθεί για τον Κούντους η Λίβερπουλ αν ο Σαλάχ αποχωρήσει το καλοκαίρι
Σκληρές μάχες σε τέσσερα... μέτωπα για τα εισιτήρια των ημιτελικών
Η Παρί καταγγέλλει τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα για ρατσιστικές προσβολές στον Ντεμπελέ
Έχει βάλει στο... μάτι τον Ντιμπάλα η Μπαρτσελόνα-Η ρήτρα-σοκ του Αργεντινού (pic)
Σχηματίζεται η τετράδα και τα πιθανά ζευγάρια των ελληνικών ομάδων στο Conference League