«Πυρ κατά ριπάς» από Μαρινάκη σε Κόκκαλη!

Εκτός ελέγχου είναι, απ’ ό,τι φαίνεται, η κατάσταση στον Ολυμπιακό μετά τη διαφαινόμενη απώλεια του πρωταθλήματος. Όπως είχατε διαβάσει νωρίτερα σήμερα, έχει ξεσπάσει εμφύλιος εντός της ερυθρόλευκης οικογένειας, με τα μέσα που βρίσκονται στην επιρροή του Βαγγέλη Μαρινάκη να επιτίθενται ευθέως κατά του πρώην προέδρου της ομάδας, Σωκράτη Κόκκαλη!
 
Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την αναμενόμενη ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών από τον Ολυμπιακό για τα όσα έκαναν οι οπαδοί του μετά την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ στο κύπελλο, η κατάσταση «ξέφυγε» ακόμα περισσότερο: πλέον... βομβαρδίζεται ο Κόκκαλης, ο οποίος κατηγορείται όχι απλά επειδή είναι «Φίλος του Θωμά (σ.σ. Μητρόπουλου)», αλλά για μια σειρά από οικονομικά ζητήματα δεκάδων εκατομμυρίων, που είχαν ως αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το χρέος του συλλόγου το 2010, όταν και έγινε η μεταβίβαση.
 
Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να του «χρεώσουν» πως με τις κινήσεις του ισχυροποίησε αφάνταστα όλους τους αντιπάλους των Ερυθρολεύκων, ενώ στόχος του Κόκκαλη είναι να... καταστρέψει τον Ολυμπιακό:
 
Πιο συγκεκριμένα, τα μέσα που πρόσκεινται στον Μαρινάκη κατηγορούν τον πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας ότι:
 
-Το 2010 που πήρε την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη παρέλαβε χρέος 44 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα η διοίκηση Κόκκαλη είχε προεισπράξει έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και τα εισιτήρια διαρκείας.
 
Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια- επομένως το χρέος της ΠΑΕ ήταν πολύ μεγαλύτερο απ’ όσο είχε υπολογίσει η πλευρά Μαρινάκη.
 
- Είχε αποψιλώσει την ομάδα, καθώς στο ρόστερ είχαν μείνει μόνο παίκτες της ομάδας Νέων, ενώ για τη θέση του προπονητή προοριζόταν ο Αλέκος Αλεξανδρής. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην 5η θέση και θα κατέβαζε το... εφηβικό από κει και πέρα.
 
- Είχε αφήσει απλήρωτους πολλούς ατζέντηδες που είχαν κάνει πλειάδα μεταγραφών για τους Ερυθρόλευκους, ενώ και ο Ζίκο- που είχε διατελέσει προπονητής στην ομάδα- είχε προσφύγει στη FIFA για να διεκδικήσει την αποζημίωσή του (την οποία δεν είχε λάβει μετά την απόλυσή του).
 
 
- Είχε «δεσμεύσει» την ομάδα με μία συγκεκριμένη αθλητική εταιρία, καθώς ο Κόκκαλης είχε προεισπράξει την πληρωμή, ενώ την είχε εμπλέξει και στην πληρωμή της μεταγραφής του Ντιόγκο.
 
- Διέλυσε τον Ερασιτέχνη, μιας και είχε κάνει άνοιγμα που υπερέβαινε τα 10 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο δεν προτίθετο να καλύψει.
 
- Έδωσε το πράσινο φως στον Θωμά Μητρόπουλο λέγοντάς του «Κάνε ό,τι θες» αναφορικά με την υπόθεση της ανατροπής της διοίκησης Γκιρτζίκη στις εκλογές της ΕΠΟ το 2016.
 
- Φρόντισε να... ενισχύσει όλους τους αντιπάλους του Ολυμπιακού, είτε με την στήριξη της «επιλογής» Θόδωρου Θεοδωρίδη- που είναι, θεωρητικά, δικής του επιρροής- είτε με την απόφασή του να τα «βρει» με τον Μελισσανίδη, ισχυροποιώντας τον ΟΠΑΠ.
 
Ο Κόκκαλης, ισχυρίζονται τα φίλα προσκείμενα στον Μαρινάκη μέσα, αναγκάστηκε να κάνει... κωλοτούμπα προκειμένου να μη λήξει η συνεργασία της Intralot (εταιρία συμφερόντων Κόκκαλη) με τον ΟΠΑΠ, η οποία είχε αποφασιστεί να τερματιστεί τον Ιούλιο του 2018.
 
Αυτή η κίνηση έσωσε, θεωρητικά, και τον ίδιο τον Κόκκαλη, καθώς οι επενδύσεις του στο εξωτερικό δεν πήγαιναν καθόλου καλά και η συνέχιση της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ αποτελούσε μονόδρομο.
 
- Έσπευσε να στήσει γέφυρες επικοινωνίας μ’ ένα συγκεκριμένο τμήμα της κυβέρνησης (τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, δηλαδή), προκειμένου να επιστρέψει στο πολιτικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας, έχοντας ως απώτερο σκοπό του να... καταστρέψει ποικιλοτρόπως τον Ολυμπιακό!
 
Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, η απώλεια του πρωταθλήματος την πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται στο γήπεδο το 50-50, έχει προκαλέσει πρωτοφανείς τριγμούς στο εσωτερικό του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να μαίνεται ο «εμφύλιος».
 
Μένει να φανεί ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της ιστορίας...
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος
Δύσκολα επιβιώνει στην Εθνική Ελλάδος ο Πογέτ-Φαβορί για να τον αντικαταστήσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς