Πρώτο διπλό μετά από 264 ημέρες για τον Παναθηναϊκό!

Kάλιο αργά παρά ποτέ για τον Παναθηναϊκό, που ένα χρόνο μετά το τελευταίο του διπλό (στην Τρίπολη, απέναντι στον Αστέρα) σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, κατάφερε να νικήσει απόψε μακριά από τη Λεωφόρο, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΛ μέσα στη Λάρισα.
Οι «πράσινοι» είχαν ως σκόρερ και πρωταγωνιστή τον Φινλανδό, Ρόμπιν Λουντ, που έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και οδήγησε την ομάδα του σε μία πολύ σημαντική νίκη, μια και ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον κανένα φόβο ως προς το ενδεχόμενο να μπλέξει βαθμολογικά για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ μείωσε τη διαφορά του στους τέσσερις βαθμούς από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια!

Η ΑΕΛ από την πλευρά της παρέμεινε επτά ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας κάκιστη εικόνα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο πίεσε περισσότερο μεν αλλά με ανορθόδοξο τρόπο. 

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ελέγχοντας τον ρυθμό του ματς στο ξεκίνημά του. Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν με υπομονή να βρουν τα ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων και στο 11’ απείλησαν για πρώτη φορά στον αγώνα όταν ο Ζατζηγιοβάνης έδωσε κάθετη πάσα στον Δώνη που μπήκε στην περιοχή αλλά ο Ζίζιτς με σωτήριο τάκλιν του πήρε τη μπουκιά απ’ το στόμα παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 19’ ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Τζανδάρης βρήκε κάθετα τον Δώνη που με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τον Λουντ τετ α τετ με τον Μπόζοβιτς. Ο τελευταίος καθυστέρησε να βγει από την εστία του και ο Φινλανδός μέσος βρήκε το χρόνο να πλασάρει με ψυχραιμία στα δίχτυα (0-1). 

Τέσσερα λεπτά αργότερα το τριφύλλι έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Κουλιμπαλί έδωσε ωραία στο χώρο στον Γιόχανσον που μπήκε στην περιοχή και έστρωσε ιδανικά στον Δώνη στο ύψος της μικρής περιοχής και προ του Μπόζοβιτς, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα σώματα.
Μετά το ημίωρο ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά αν και η ΑΕΛ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να κυκλοφορεί κάπως καλύτερα τη μπάλα, πλην όμως το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια υποσχόμενη ευκαιρία. Η δε πρώτη τελική της Λάρισας στο ματς ήρθε στο 43’ μετά από κόρνερ του Μιλοσάβλιεβιτς και σουτ του Κριζμάν στα… πουλιά. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ άρχισε να παίρνει περισσότερα ρίσκα και απείλησε στο 52’ την εστία του Βλαχοδήμου μετά από έξοχη ενέργεια του Αγκάνοβιτς που πέρασε Τζανδάρη και Κάτσε και έδωσε στον Κρίζμαν ο οποίος μπήκε στην περιοχή και σούταρε διαγώνια, αλλά ο Οικονόμου έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. 

Στο 57’ οι Δώνης και Λουντ συνδυάστηκαν θαυμάσια, με τον Φινλανδό να μπαίνει στην περιοχή και να γυρίζει τη μπάλα προς τον Χατζηγιοβάνη το σουτ του οποίου μπλόκαρε εύκολα ο Μπόζοβιτς. 

Στο 73’ ο Δώνης καταλογίστηκε σε θέση οφ σάιντ από το βοηθό Δίπλαρη, αν και βρίσκονταν στη μεσαία γραμμή (!) ενώ στο 76’ ο ίδιος βοηθός έκοψε τον Λουντ που έβγαινε τετ α τετ με τον Μπόζοβιτς από μακρινή μπαλιά του Γιόχανσον. 

Στο 89’ η ΑΕΛ έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στο ματς με τον Μασούρα να βγάζει σέντρα από δεξιά και τον Μιλοσάβλιεβιτς να πιάνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΕΛ (Η. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (67’ Περόνε), Γκοϊκοβιτς (62’ Γκόλιας), Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (46’ Αγκάνοβιτς), Αντονι, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Κουλιμπαλί, Κάτσε (87’ Κολοβέτσιος), Τζανδάρης (94’ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (74’ Στάικος), Λουντ, Δώνης. 

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα
Ντέρμπι με ευρωπαϊκό αέρα στο Φάληρο–Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό