Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

O ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στους "Ζωσιμάδες" για την 20η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από το σπουδαίο "διπλό" στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και οι φιλοξενούμενοι από το εντυπωσιακό 5-0 κόντρα στον Αστέρα για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη φιλοδοξούσε να γίνει η δεύτερη μετά τον Πλατανιά που θα κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν ασυμβίβαστοι στην ιδέα να αφήσουν πόντους στους Ζωσιμάδες και με κορυφαίο τον Κώστα Φορτούνη έφτασαν στο τελικό υπέρ τους 3-0.

Ο Έλληνας διεθνής μέσος άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, έκανε δύο τα προσωπικά του τέρμα στο 25' από την άσπρη βούλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντουρμάζ στο 57'.

Ο Ολυμπιακός πέρασε από τους Ζωσιμάδες και συνεχίζει το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα, με 19 νίκες και 1 ισοπαλία μετά από 20 αγωνιστικές.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Βοηθοί: Χρήστος Μαγιάννης (ΕΠΣ Άρτας), Αντώνιος Δίπλαρης (ΕΠΣ Καρδίτσας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μανιάς (73' Φερφελής), Ναδάλες, Ακόστα (62' Νικολιάς), Τσουκαλάς, Κοζορώνη, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ηλιάδης (78' Καρανίκας), Ίλιτς.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία (λ.τ. 51' Ντα Κόστα), Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο (79' Σεμπά), Ντουρμάζ, Ιντέγε (85' Πουλίδο).

Γκολ: - / 13' & 25' (πεν.) Φορτούνης, 57' Ντουρμάζ

Κάρτες: 20' Ακόστα, 24' Μιχαήλ, 24' Μανιάς, 58' Κοζορώνης / 20' Ντουρμάζ

Δεν το διαπραγματεύτηκε ο Ολυμπιακός
Χωρίς διάθεση να... διαπραγματευτεί τους τρεις βαθμούς της νίκης μπήκε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων, κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι είχε δημιουργήσει 2 ευκαιρίες πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο ματς. Μόλις στο 3' Ιντέγε και Ντουρμάζ συνδυάστηκαν, ο Σουηδός πέρασε με τακουνάκι στον Πάρντι, όμως το σουτ του Κολομβιανού κόντραρε και έφυγε εκτός στόχου. 

Με τις γραμμές του ψηλά, τους πλάγιους μπακ να συμμετέχουν ενεργά στο επιθετικό κομμάτι και τους Μιλιβόγεβιτς - Ζντιέλαρ να ελέγχουν την κυκλοφορία στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Ολυμπιακός επέβαλλε από νωρίς τον ρυθμό του, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο.

Στο 9' ο Ζντιέλαρ έκανε την προβολή μέσα από την περιοχή αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, σπαταλώντας μια καλή ευκαιρία να σκοράρει, όμως στο 13ο λεπτό ο Φορτούνης έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ.

Πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο απειλήθηκε σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ντουρμάζ πήγε... αφρενάριστος επάνω στον Ακόστα, ο δεύτερος ανταπέδωσε με χτύπημα στο πρόσωπο του Σουηδού και ο Λαμπρόπουλος επέλεξε να μην εξαντλήσει την αυστηρότητα του στους πρωταγωνιστές του επεισοδίου, δείχνοντας από μια κίτρινη κάρτα.

Ο Μανιάς στο 25' (καμία τελική για τον ΠΑΣ, 6 για τους "ερυθρόλευκους" - οι τρεις στον στόχο) υπέπεσε σε ένα μάλλον ανόητο πέναλτι, έχοντας προτεταμένο το χέρι του σε κεφαλιά του Σιόβα, με τον Φορτούνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση από το 11 βήματα. Ψύχραιμος ο Έλληνας διεθνής μέσος, δεν λάθεψε, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα στο παιχνίδι και φυσικά αυτά του Ολυμπιακού.

Ο ρυθμός έπεσε σταδιακά και φτάσαμε στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους για να... σαλέψει ξανά το παιχνίδι. Στο 41' ο Ίλιτς έκανε μια κεφαλιά εντός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο κορμί και το χέρι του Ελαμπντελαουί, ο ρέφερι θεώρησε ότι δεν συνιστά παράβαση και έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Περιστερίδης σημάδεψε τον... Φορτούνη, ωστόσο ο 23χρονος μέσος μάλλον αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος.

Με διάθεση να ψάξει ένα τέρμα που θα τον ξαναβάλει στο παιχνίδι βγήκε ο ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο, όμως οι "ερυθρόλευκοι" απορρόφησαν την όποια πίεση δίχως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα. Ο Μποτία γρήγορα γρήγορα πέρασε εκτός ματς εξαιτίας ενοχλήσεων, με τον Ντα Κόστα να παίρνει τη θέση του.

Από ένα διώξιμο του Μαροκινού στόπερ ήρθε και το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού στο ματς. Ο Φορτούνης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, που αδράνησε χαρακτηριστικά στην φάση και από αριστερά τροφοδότησε τον Ντουρμάζ στο δεύτερο δοκάρι, με τον Σουηδό να εκμεταλλεύεται την ασίστ και να σκοράρει για το 0-3 στο 57ο λεπτό.  
 

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας