Βόμβες Αναστασιάδη για ΠΑΟΚ

Σοβαρές καταγγελίες για τη στάση παικτών και ανθρώπων μέσα στον ΠΑΟΚ την περσινή περίοδο στην οποία ήταν προπονητής και μετά το διπλό του «Δικεφάλου» επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκης» έκανε μέσω της «Αθλητικής Κυριακής» της ΕΡΤ, ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι υπονομεύτηκε η πορεία της ομάδας προς τον τίτλο και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τους κερδίσαμε όλους, μόνο τον… ΠΑΟΚ, δεν κερδίσαμε».

Συγκεκριμένα, τόνισε:

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ:
 "Κανέναν δεν ικανοποιεί η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Είναι 24 πόντους πίσω από τον πρώτο, δεν νομίζω να έχει ξανασυμβεί αυτό στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Ο Άρνεσεν τι θα έκανε; Όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Ο μεγαλομέτοχος αποφασίζει, αυτός θα δώσει το οκ τι θα γίνει. Όλοι οι άλλοι προτείνουν. Στην δική μου περίπτωση ήταν άλλη κατάσταση, δεν υπήρχε κανένας Άρνεσεν".

Για τον αν είχε στόχο πέρυσι το πρωτάθλημα και πώς υπονομεύτηκε η πορεία μετά το "διπλό" στο «Καραϊσκάκης»: "Βάζω τον πιο υψηλό στόχο, σε όποια ομάδα και αν πάω. Χτυπάω τρεις τίτλους με τις δυνατότητες που έχει ο καθένας και με τον τρόπο που λειτουργεί. Κάναμε προετοιμασία με την Κ20. Υπήρχε καθυστέρηση στις μεταγραφές. Ο Μακ είχε ομάδα, προσπαθήσαμε να τον φέρουμε κοντά μας, ο Περέιρα είχε κάποια προβλήματα με την πρώην ομάδα του. Αυτά ξεπεράστηκαν, οι μόνες μεταγραφές που έγιναν οι Ρατς και Γκολάσα. Ο Ρατς ήταν εκτός πλάνου γιατί ήταν πάνω από 30 και δεν ήταν από τις πρώτες επιλογές. Πρέπει να περάσεις στην ομάδα τη φιλοσοφία του νικητή. Εντάξει, θα κάνουμε προγραμματισμό με βάσει ένα τριετές πλάνο.

Στο πρωτάθλημα κερδίζεις τον Ολυμπιακό, τον έχεις τέσσερις πόντους μπροστά. Εμείς στις 4 Δεκεμβρίου ήμασταν πρώτοι, είχαμε στην Ευρώπη, την Γκινγκάμπ, μέσα στην έδρα μας να την κερδίσουμε και να την περάσουμε. Και στο Κύπελλο παίζαμε με την Κέρκυρα, αν την κερδίζαμε εμείς περνούσαμε. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από εκεί και πέρα καλύτερα να μην τα πω. Ένα πράγμα θα πω μόνο. Εγώ σαν προπονητής κέρδισα τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλος. Το μόνο που δεν κατάφερα να κάνω ήταν να κερδίσω τον ΠΑΟΚ ως προπονητής του. Δεν μπορεί να είσαι πρώτη ομάδα στα στατιστικά (χάσαμε από την Φιορεντίνα και τρέξαμε 11 χλμ. παραπάνω, 120 στο σύνολο) και ξαφνικά να έχεις αυτή την εικόνα. Μέχρι τον Ολυμπιακό υπάρχει ένας ΠΑΟΚ που κερδίζει όλους τους αντιπάλους. Με κόντρα την διαιτησία, ανελέητο κυνήγι. Είχαμε σε καθημερινή βάση προπόνηση πώς θα αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους με δέκα παίκτες, γιατί το περιμέναμε. Και τα καταφέραμε, κερδίσαμε και τους διαιτητές, κερδίσαμε και τον κόσμο. Τι έγινε μετά;

Μετά υπάρχει ο ΠΑΟΚ, αυτός δεν κερδίζεται... Και η Κωνσταντινούπολη από μέσα έπεσε, από μέσα άνοιξε η πόρτα. Όταν με έδιωξαν πήγα στα αποδυτήρια και είπα μερικά πράγματα. «Μέχρι τώρα ό,τι συνέβαινε το φορτωνόμουν εγώ και αυτό το κάνω για το καλό της ομάδας. Τώρα όμως έχετε πρόβλημα. Σας το λέω τώρα γιατί το γνωρίζω. Δεν θα βγω να μιλήσω, δεν θα πω τίποτα». Σημειώνω ότι είχα παραιτηθεί τρεις φορές, στον Αστέρα στο ημίχρονο, στον ΟΦΗ και πιο πριν. Και πρόσθεσα στους παίκτες: «Και θα χάσετε και την επόμενη χρονιά. Αλλά θα πληρώσετε γι' αυτά που κάνετε. Ξέρετε τι φώναζε ο κόσμος στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ που βγήκαν τελευταίοι; «Δεν θα πάτε διακοπές γιατί είστε αδερφές». Αν τα παρατήσεις φαίνεται η γύμνια σου. Ο ΠΑΟΚ έχει παράπονο από τους παίκτες, όχι εγώ. Σε κάθε φάση τρώγαμε γκολ...Μπορεί να έχω και μηνύσεις και να με βρίζει η Θεσσαλονίκη, με αυτά που λέω. Αλλά, υπήρχε ένας ΠΑΟΚ μέχρι τον Ολυμπιακό και ένας από εκεί και μετά. Η μόνη ομάδα που μας έτρεξε πιο πολύ ήταν η Νίκη Βόλου. Ο Ολυμπιακός μας πήρε 0-0 και εμείς τρέξαμε πέντε χιλιόμετρα παραπάνω".

Για το περιβόητο πριμ που ο Σαββίδης ήθελε να δώσει για τη νίκη στο Καραϊσκάκη και τη φημολογία ότι ο ίδιος το ακύρωσε: "Υπήρχε διάθεση να δοθεί πριμ μετά τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Mε διέβαλαν. Είπαν ψέματα ότι εγώ ήμουν η αιτία που δεν πήραν το πριμ του Σαββίδη για τη νίκη επί του Ολυμπιακού οι παίκτες. Χαζός ήμουν να μην πάρω κι εγώ πριμ; Μέγα ψέμα. Το χρήμα σταύρωσε τον Χριστό. Εγώ θα γλύτωνα…Εμφανίστηκε μέσα στα αποδυτήρια ότι εγώ ήμουν η αιτία που κόπηκε. Τα χρήματα σταύρωσαν τον Χριστό. Δεν με ήθελαν οι παίκτες. Οταν δεν σε θέλουν οι παίκτες, φεύγεις. Όταν είσαι αγαπημένη ομάδα κερδίζεις τους πάντες. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Ρατς δεν ήθελε να με βλέπει. Ο νοών νοείτω".

Για τη σχέση του με τον Τζαβέλλα: «Εγώ με τον Τζαβέλλα δεν έχω τίποτα, ό,τι έκανε-έκανε ούτε διάβασα τι είπε για μένα».

Για τον λόγο που ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα: «Ακούστε γιατί ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα. Πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο ανακοινώνεται ότι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν είναι στην αποστολή και όλα τα ΜΜΕ του Ολυμπιακό τα βάζουν με τον Σάντος γιατί δεν είναι στην αποστολή. Στηρίζουν τον παίκτη τους και μετά από δύο μήνες όταν έκανε παράπονα ότι έπαιζε λίγο στα φιλικά, αμέσως ο Ολυμπιακός που τον είχε στηρίξει τον έστειλε στην Τουρκία. Εγώ έφυγα από τον ΠΑΟΚ και ο Τζαβέλλας ήταν εκεί. Και δεν μιλάμε για Αναστασιάδη αλλά για τον θεσμό. Ο θεσμός είναι ο προπονητής. Μετά από 3 μήνες ο Ολυμπιακός τον έδιωξε τον Μιτσελ. Αυτό το λέω για να καταλάβετε πως λειτουργεί ο ένας και πως ο άλλος. Το τι μεταφέρθηκε από αυτά στο μεγαλομέτοχο δεν το γνωρίζω. Έχει περάσει ένα χρόνος, έχει παραιτηθεί ο Βρύζας και δεν ξέρω γιατί παραιτήθηκε. Είναι ο άμεσος συνεργάτης του προπονητή και δεν ξέρω γιατί παραιτήθηκε. Μετά το ματς με τη Βέροια δεν με ρώτησε κανείς για το ματς αλλά όλοι για το Βρύζα».

Για τη σχέση του με το Σαββίδη και τις δηλώσεις του τελευταίου ότι έπαιζε με στόπερ την Παναγιά: «Είδα τον Σαββίδη σε έναν αγώνα παλαιμάχων και τον χαιρέτησα. Του είπα ότι εξοφλώντας τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι σαν να έδωσε δέκα πρωταθλήματα στην ομάδα. Εδιωξε τη μιζέρια πάνω από την ομάδα Δεν ξέρω τι του μετέφεραν του ανθρώπου θα πω εξής. Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό με δεξί μπακ τον Σαλπιγγίδη και δεξί χαφ τον Παπαδόπουλο και τον Ποζατζίδη στόπερ. Ζητούσαν τότε μεταγραφές όλοι, οι μανάβηδες, οι χασάπηδες. Αλλά ο Αναστασιάδης που να ήθελε…. Ολοι ήθελαν εκτός από μένα; Η λίστα για μεταγραφές από μένα δόθηκε από τον Οκτώβριο. Όλη η Ελλάδα ήθελε μεταγραφές εκτός από τον προπονητή που έπαιζε με δεξί μπακ τον Σαλπιγγίδη και δεξί χαφ τον Παπαδόπουλο".

Για το περιβάλλον του ΠΑΟΚ και τι πρέπει να κάνει ο Σαββίδης: "Από ένα σημείο και μετά αναλαμβάνει ο… ΠΑΟΚ. Εάν ο Σαββίδης δεν καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του θα συνεχίσει να πετάει τα χρήματά του. Εγώ άλλαξα το τηλέφωνό μου γιατί δεν ήθελα να μιλήσω. Εγώ στεναχωριέμαι σαν ΠΑΟΚτσής. Δεν ξέρω αν έχει κλείσει ο κύκλος μου, δεν θέλω να γυρίσω στον ΠΑΟΚ. Η ζωή μου είναι τώρα. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει τον Κούδα και τον Βεζυρτζή. Θα πρέπει να λύσουν τα προβλήματα της ομάδας. Είναι καλύτερο και πιο γρήγορο το ρόστερ της ομάδας φέτος. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω εάν η ομάδα είναι αγαπημένη δεν θα ήταν 25 πόντους πίσω. Φέτος μπορούν ακόμη, δεν χάθηκε τίποτα υπάρχει και το Κύπελλο υπάρχει και το πρωτάθλημα. Εγώ δίνω αυτή τη συνέντευξη για να ταρακουνήσω κάποιους στα αποδυτήρια".
 
Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας