Στην ΑΕΚ μέχρι το 2022 ο Μπάρκας

Οποιον θέλουμε τον κρατάμε" είχε φωνάξει μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Κι η δεύτερη απόδειξη, μετά την αγορά του Μάρκο Λιβάγια, έρχεται με την επέκταση της συνεργασίας με τον Βασίλη Μπάρκα, έως το 2022. Μια υπόθεση που σε πολλούς φάνταζε δύσκολα, όμως η Ένωση έκλεισε αθόρυβα και αποτελεσματικά.

Οι ανοιχτές υποθέσεις του τρέχοντος καλοκαιριού είναι πολλές. Οκτώ ποδοσφαιριστές πρόκειται να μείνουν ελεύθεροι 2019, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι για να μένουν στην ΑΕΚ. Επτά πλέον... Ο Μπάρκας αντιμετωπιζόταν ως η εξέχουσα περίπτωση και ολοκληρώθηκε πολύ άμεσα!

Ο 24χρονος γκολκίπερ πραγματοποίησε εντυπωσιακό φίνις στη σεζόν, έγινε βασικός σε όλα τα μεγάλα ματς της ομάδας και κλήθηκε στην εθνική ανδρών. Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για σπάνιο ταλέντο, αλλά και γκολκίπερ ο οποίος συνεχώς εξελίσσεται και αποδεικνύει ότι όλα όσα λέγονται για εκείνον, δεν συνιστούν υπερβολές. Ετσι πιστεύουν κι εντός της ομάδας.

Για τον Μπάρκα, από το καλοκαίρι του 2016 όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε τη δαπάνη 600.000 ευρώ για την αγορά ενός Έλληνα τερματοφύλακα 22 ετών, με μόλις μία σεζόν ως βασικός στη μεγάλη κατηγορία, επικρατεί η πάγια άποψη ότι θα αγωνιστεί σε μεγάλο πρωτάθλημα του εξωτερικού. Γι αυτό και η ΑΕΚ έσπευσε να τελειώσει γρήγορα και αποτελεσματικά την υπόθεση.

Η ΑΕΚ επενδύει στον Μπάρκα, να έχει το κεφάλι της ήσυχο στη θέση του τερματοφύλακα σε έναν ορίζοντα αρκετών ετών και παράλληλα θα περιμένει την κατάλληλη πρόταση. Αν αυτή έλθει, τότε δεν θα φράξει το δρόμο στον ποδοσφαιριστή, αρκεί ασφαλώς να ικανοποιηθεί οικονομικά. Άλλωστε από την αρχή γνώριζαν στην ομάδα ότι εφόσον ο Μπάρκας παρουσιάσει την εξέλιξη που όλοι περιμένουν από εκείνον να έχει, η συνέχιση της καριέρας του στο εξωτερικό θα είναι αναπόφευκτη.

Η ανακοίνωση:

Ο Βασίλης Μπάρκας υπέγραψε την επέκταση του συμβολαίου του με την ΑΕΚ μέχρι το 2022.

Δύο χρόνια μετά την απόκτησή του από τον Ατρόμητο, ο 24χρονος τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί με την ΑΕΚ σε 37 επίσημους αγώνες, πανηγυρίζοντας τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας στο τέλος της σεζόν 2017-18. Πρόσφατα έκανε και το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών.

Λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Βασίλης Μπάρκας δήλωσε στο www.aekfc.gr: "Τελείωσε μία σεζόν γεμάτη συναισθήματα. Αρχισε με έναν τραυματισμό για μένα, μετά άρχισα να παίζω και τώρα πια είμαι πρωταθλητής. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω εδώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και ελπίζω να πάρουμε ακόμα περισσότερους τίτλους".

Πηγή: Sport24.gr

Δειτε Επισης

BINTEO: Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί του Πρίντεζη για την πρόκριση του Ολυμπιακού
Το φυλαχτό του πατέρα του Τζολάκη στη διαδικασία των πέναλτι-«Πήραμε μαζί την πρόκριση»
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί
Είπε αντίο στην Ευρώπη o ΠΑΟΚ με κέρδη άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ
Τα highlights από τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε
Τα χρήματα που πήρε κι αυτά που περιμένει ο Ολυμπιακός στο Conference League
Μεντιλίμπαρ μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού-«Θέλουμε να πάμε στον τελικό»
ΒΙΝΤΕΟ: Υποδοχή ηρώων για τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά την ιστορική πρόκριση-Αποθέωση για Τζολάκη
Μαρινάκης: Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου μέσα στην Πόλη
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference