Ο νόμος της Λεοφώρου

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τέταρτη διαδοχική νίκη του επικρατώντας του με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και πάει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με την ψυχολογία στα ύψη.ν τέταρτη σερί νίκη του, και την έκτη από το ξεκίνημα της σεζόν σε επτά ματς, πήρε ο Παναθηναϊκός επί τους ΠΑΣ Γιάννινα νικώντας τον με 3-1. Ένα αποτέλεσμα το οποίο είναι το... αγαπημένο των δυο ομάδων καθώς ήρθε για τρίτη διαδοχική χρονιά στην Λεωφόρο και για τέταρτη στα τελευταία πέντε χρόνια!

Το τριφύλλι παίζοντας καλύτερα από τον ΠΑΣ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε μόνο ένα κενό τέταρτο μετά το γκολ που δέχτηκε, πρόσθεσε ένα ακόμα τρίποντο στην συγκομιδή του και παρέμεινε στο κυνήγι του Ολυμπιακού όντας τρεις βαθμούς πίσω του.

Η νίκη αυτή μάλιστα η οποία ήρθε μετά από την διακοπή για τις εθνικές ομάδες στέλνει τον Παναθηναϊκό με πολύ καλή ψυχολογία και στα ντέρμπι που έρχονται, αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΟΚ την επόμενη Κυριακή. Αξιοσημείωτο ότι οι Πράσινοι δέχτηκαν εφέτος για πρώτη φορά γκολ στη Λεωφόρο. Ηταν το τρίτο στην τρέχουσα σεζόν, και πάλι από στημένη φάση, ένα πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσάβες.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τα 9/11 της ενδεκάδας που αγωνίστηκε στην Ξάνθη κάνοντας όμως και την έκπληξη με την παρουσία στο αρχικό σχήμα καθώς επέλεξε να ρίξει στην μάχη τον Πέτριτς, παρότι είχε χάσει αρκετές προπονήσεις και άφησε εκτός αποστολής τον Καλτσά και την θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Καρέλης.

4-4-2 με ρόμβο ο Παναθηναϊκός

Το τριφύλλι αγωνίστηκε σε 4-4-2 με ρόμβο στο χώρο του κέντρου με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Η τετράδα της άμυνας παρέμεινε η ίδια με τους Μαρινάκη, Τελάντερ, Ταυλαρίδη και Νάνο από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στον χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν και πάλι ο Λαγός μπροστά από τα δυο στόπερ, ο Ζέκα στα δεξιά του ο Αμπέντ αριστέρα και ο Ατζαγκούν στην κορυφή του ρόμβου. Το δίδυμο της επίθεσης το αποτελούσαν οι Καρέλης, Πέτριτς με τον Κροάτη να παίζει λίγα μέτρα πιο μπροστά.

Λίγο μετά το 30' ο Αναστασίου άλλαξε το σύστημα των πράσινων σε 4-2-3-1 κλείνοντας έτσι το κέντρο και έχοντας εν συνεχεία περισσότερα κλεψίματα και καλύτερη κατοχή της μπάλας.

Με 3-5-2 ο ΠΑΣ Γιάννινα

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης έχοντας φυσικά κατασκοπεύσει τους πράσινους από προηγούμενα ματς θέλησε να παρατάξει τον ΠΑΣ με τρεις στην άμυνα και για αυτό η ομάδα των Ιωαννίνων κατέβηκε με ένα 3-5-2 στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βελλίδης βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ, οι τρεις της άμυνας ήταν Σκόνδρας, Μιχαήλ και Μπέριος. Στην μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Στρούνα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Κοζορώνης και Ναδάλες ενώ οι Τσάβες, Ίλιτς ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, πίεσε αρκετά και μπόρεσε και βρήκε τρία γκολ από τρεις διαφορετικούς σκόρερ. Απ' την άλλη ο ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε διαβασμένος στο παιχνίδι, προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους αλλά δεν τα κατάφερε και κατά συνέπεια ήρθε η ήττα με 3-1.



Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης" 

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Χρ. Μαγιάννης (Άρτας), Χρ. Κουρομπιλιά (Δυτ. Αττικής)

4ος: Ιωάννης Παπαδόπουλος

Γκολ: 17' Καρέλης, 60' Πέτριτς, 90+ Αμπέντ/71' Τσάβες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Λάγος (66' Λαγός), Ζέκα, Αμπέντ, Πέτριτς, Καρέλης (58' Μπεργκ), Ατζαγκούν (77' Κουτρουμπής).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Βελλίδης, Στρούνα, Σκόνδρας, Μπέριος, Μιχαήλ, Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Ναδάλες (67' Καρανίκας), Ακόστα, Τσάβες, Ίλιτς (79' Φερφελής).

Κίτρινες: 70' Ταυλαρίδης, 74' Ζέκα/52' Μιχαήλ, 59' Μπέριος, 80' Φερφελής, 83' Τσάβες, 89' Μανιάς  

Δειτε Επισης

Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν
ΑΕΚ-Ομόνοια με σούπερ προσφορά στην In2Bet – Ποια θα μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου;
Πώς έφτασε στον υποβιβασμό ο ΠΑΣ Γιάννενα και η επόμενη ημέρα
Ντέρμπι με ευρωπαϊκό αέρα στο Φάληρο–Εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό
Εκτέλεσε την Πόρτο και έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό για την ευρω-κούπα η Μίλαν