ʼλεφ: «Θα βλέπετε μια ομάδα που μάχεται στο γήπεδο»

Ο Βραζιλιάνος μέσος της ΑΕΚ και πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Άλεφ μίλησε στο gazzetta.gr για τη συνταγή της νίκης - πρόκρισης επί της Σέλτικ και υποσχέθηκε ότι οι φίλοι της Ένωσης θα βλέπουν μια ομάδα που πάντα θα μάχεται στο γήπεδο με υπομονή και δύναμη.

Η απουσία του τιμωρημένου Γαλανόπουλου από τη ρεβάνς με τη Σέλτικ έφερε στον χώρο της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ, πλάι στον Αντρέ Σιμόες, ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αυτού του καλοκαιριού. Ο Άλεφ άφησε θετικές εντυπώσεις, δείχνοντας ότι αποτελεί ένα χαφ που μπορεί να προσφέρει στο κιτρινόμαυρο κέντρο με την πληθωρική παρουσία του, με τη συνεισφορά του στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας και με τα τρεξίματα που διαθέτει. Κόντρα στη Σέλτικ έκανε αυτό που έπρεπε και αποτέλεσε ένα κομμάτι της ομαδικής δουλειάς που έφερε την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

Το ζητούμενο για τους παίκτες της ΑΕΚ στη χθεσινή αναμέτρηση ήταν αυτό που είχε πει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Να μην προσπαθήσουν απλά να υπερασπιστούν το 1-1 της Γλασκώβης, αλλά να μπουν από το πρώτο λεπτό για να πάρουν τη νίκη, σαν να μην υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, με υπομονή και προσήλωση. Κι αυτό, όπως ανέφερε μιλώντας στο gazzetta.gr ο Άλεφ, ήταν εκείνο που έφερε την πρόκριση.

«Όταν μιλάμε για την ΑΕΚ, μιλάμε για μια ομάδα που πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο για να νικάει και αυτό κάναμε συγκεκριμένα και σε αυτόν τον αγώνα. Έπρεπε να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Σε αυτό το υψηλό επίπεδο πάντα χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία. Η Σέλτικ ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και από τη στιγμή που πήραμε προβάδισμα με δύο γκολ χρειαζόταν να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να διατηρήσουμε αυτήν την υπομονή στο παιχνίδι μας για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα», τόνισε ο Βραζιλιάνος μέσος.

Όπως και στο Σέλτικ Παρκ, έτσι και στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έδειξε ότι αμυντικά έχει το know-how για να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να βγάζει αρκετές φάσεις και σύμφωνα με τον Άλεφ πολλές φορές το πάθος και η αποφασιστικότητα αρκούν για να ξεπεράσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και να έρθει η τελική επικράτηση.

«Πάντα, όπως είπα, μπαίνουμε στο γήπεδο για τη νίκη. Αν αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί χάρη στην τεχνική μας ικανότητα, πρέπει να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε με τη διάθεση και τη δύναμή μας. Προσωπικά αισθάνομαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μου και με τη βοήθεια του Θεού τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου καταφέραμε να κάνουμε συνολικά ένα καλό ματς και να πάρουμε την πρόκριση», υπογράμμισε ο 23χρονος μέσος, ο οποίος έδωσε την υπόσχεση στους φίλους της ΑΕΚ ότι θα πρέπει να περιμένουν μια ομάδα που θα τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν:

«Αυτό που θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος της ΑΕΚ από εμάς είναι μια ομάδα που πάντα θα μάχεται στο γήπεδο και σε κάθε παιχνίδι θα προσπαθεί να πάρει τη νίκη», ανέφερε.

Η ΑΕΚ έκανε, λοιπόν, το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση, φέρνοντας τα... αστέρια των ομίλων του Champions League πιο κοντά. Άλλο ένα τέτοιο απαιτείται στα δύο παιχνίδια με την ουγγρική Βίντι ώστε να πετύχει η Ένωση άλλη μια ευρωπαϊκή υπέρβαση. Για να συμβεί αυτό πάντως, σύμφωνα με τον Άλεφ, θα πρέπει η ομάδα να παραμείνει το ίδιο συγκεντρωμένη και στα πλέι οφ που ακολουθούν.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε φτάσει ακόμα πιο κοντά στους ομίλους του Champions League, αλλά θα πρέπει να πάμε βήμα – βήμα και να κοιτάμε πάντα το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Θα είναι πολύ σημαντικό τόσο για τον σύλλογο, όσο για εμάς τους παίκτες να μπορέσουμε να αγωνιστούμε στους ομίλους της διοργάνωσης».

Πηγή: Gazzeta.gr

Δειτε Επισης

Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Σύσκεψη την Πέμπτη για τον τελικό κυπέλλου-Καθορίζεται ο αριθμός εισιτηρίων και η ώρα
«Η ΑΕΚ μπορεί να έχει κάποιους παίκτες πιο ποιοτικούς, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερος ως σύνολο»
To πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής στη δεύτερη κατηγορία
Στην Περιστερώνα τις 26 Απριλίου ο τελικός Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών
Μίλησε για το μέλλον του ο Πίττας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΑΪΚ
Σε επαφές με τον Τάνκοβιτς για ανανέωση η Πάφος-Αναμένονται εξελίξεις