Καμμένος για Μαρινάκη - Σαββίδη, ΠΑΟΚ- ΑΕΚ και... μαφία!

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μίλησε για τη νέα Τούμπα, σημειώνοντας πως πραγματοποιούνται οι κατάλληλες ενέργειες. Τι είπε για τους ισχυρούς του ποδοσφαίρου, τη... μαφία και τους τρομοκρατημένους διαιτητές.
 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να μη δέχονται οι φίλαθλοι να γίνονται όπλο στα χέρια κάποιου που θέλει να τους εκμεταλλευτεί, δεν ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο, αλλά ενδιαφέρεται για την προστασία του εαυτού του και αυτό αφορά αρκετές ομάδες όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, για να το ξεκαθαρίσω».
 
Για το ότι δε δίστασε να έρθει σε κόντρα με τους φίλους του Ολυμπιακού και τον πρόεδρο του: «Οι οπαδοί δεν φταίνε σε τίποτα, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού δεν έχω τίποτα και μακάρι να γίνεται ένας ωραίος αγώνας και να κερδίζει ο καλύτερος. Αλλά όταν οι οπαδοί χρησιμοποιούνται  από τον πρόεδρο είτε για να μην μπει φυλακή, είτε για να απειλεί το κράτος, τότε υπάρχει πρόβλημα και αυτό δυστυχώς το είδαμε, να γίνεται αρκετές φορές ιδίως με τη σημερινή διοίκηση του Ολυμπιακού και τον κ. Μαρινάκη, ένας άνθρωπος που διώκεται για ναρκωτικά, για χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών, για λαθρεμπόριο δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να χρησιμοποιεί τους αγνούς οπαδούς μίας ομάδας σαν όπλο για να επιτίθεται σε αυτούς που θεωρεί ότι δεν είναι διατεθειμένοι να σιωπήσουν υπέρ του. Κι εγώ είμαι από εκείνους που δεν σιωπούν και, ανεξάρτητα αν ήταν στον Ολυμπιακό ή στην ΑΕΚ, το ίδιο θα έκανα. Οι οπαδοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, οι διοικήσεις είναι προσωρινές, έρχονται και φεύγουν, έχουν υποχρέωση και οι ίδιοι να προασπίσουν τις ομάδες τους. Να παίρνουμε τα παιδιά μας να πάμε στο γήπεδο, το σκέφτομαι όμως, το αποφεύγω, γιατί δεν είμαι από τους ήρεμους. Στον αγώνα του πόλο, η αδερφή μου είναι προπονήτρια, η κόρη της παίκτρια και ακούει τα εξ αμάξης, δεν το δέχομαι, είναι απαράδεκτα αυτά».
 
«Μιλάμε για εκτελέσεις, για διαιτητές που παίζουν 99-1, δεν το δέχεται κανείς σώφρων άνθρωπος. Πρέπει να παρέχουμε τη δυνατότητα να πάνε οι άνθρωποι άνετα στο γήπεδο, να μην έχουμε στημένα, πληρωμένους και εκφοβισμένους διαιτητές. Τους τινάζουν τα αυτοκίνητα, τους καίνε τα σπίτια, μιλάμε πια για μαφία».
 
Η πολιτεία αν θα πρέπει να επέμβει, να διώξει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς: «Έχω ζήσει την περιπέτεια του Κωνσταντινέα και το πάθος να μην κάνει πίσω, η δομημένη πολιτεία είναι η κυβέρνηση  και τα όργανα, όταν συλλαμβάνουν κάποιον, υπάρχουν αποδείξεις και στη δικαιοσύνη. Βλέπουμε μια υπόθεση που θα έπρεπε να έχει τελειώσει στο αυτόφωρο και τραβάει με δικηγόρους, συνήθως αυτούς που καίνε δεν έχουν να πληρώσουν δικηγόρους και αν έχουν λένε που βρήκαν τα λεφτά, βλέπουμε δικαστική διαμάχη που στο τέλος εγκαταλείπουν. Σιχαίνονται και τα παρατάνε. Πρέπει να υπάρξουν πιο αυστηροί κανόνες, άμεση τιμωρία, να αποδίδονται ευθύνες και κάποιες ομάδες να αποκλείονται.
 
Όταν κάναμε τις εκπομπές με τον Τριανταφυλλόπουλο, θυμάμαι τις επιθέσεις που δέχθηκα. Την αντιπαράθεση μεταξύ οπαδών διαφορετικών ομάδων να τη δεχθώ, αλλά αυτό που δεν δέχομαι είναι ο πρόεδρος μιας ομάδας προκειμένου για να διασωθεί για λόγους εκτός ποδοσφαίρου, για ποινικές υποθέσεις, να τους χρησιμοποιεί σαν όπλο, σαν 45άρι κατά αυτών που πιστεύει ότι δεν υπακούν».
 
Για το πόσο να αντέξει ένας υπουργός: «Ο κόσμος καταλαβαίνει, ότι μιλάμε για προσπάθεια διάλυσης χαρακτήρα και όχι για δημοσιογραφία. Η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις οικογένεια, δεν μπορεί να μπαίνει και να γίνεται αποδεκτό να χρησιμοποιείται μια ομάδα και η αγάπη ενός φιλάθλους κι ο ιδιοκτήτης να γλιτώσει από μια περιπέτεια που έχει με το κράτος. Τα μέσα ενημέρωσης να δώσουν να καταλάβουν να μην τους χρησιμοποιεί για θέματα πέρα από τον αθλητισμό. Αντέχω και δεν συμβιβάζομαι. Όταν χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους, μας κάνουν πιο αποφασισμένους να βάλουμε μία τάξη».
 
Για τη νέα Τούμπα: «Διαβάζω στα social media τα εξ αμάξης, δεν αντιλαμβάνομαι πως δεν χαίρεται κάποιος να προχωράει να γίνεται κάτι καινούργιο, που θα φιλοξενήσει και αυτούς...»
 
Για το αίτημα για το χώρο στην Τούμπα: «Γύρω από την Τούμπα, υπάρχει περιθώρια προς δρόμους και μικρά οικόπεδα του ταμείου Εθνικής Άμυνας. Αυτός ο περιβάλλων χώρος που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα ζητήθηκε από την ΠΑΕ να συζητήσουμε το πώς μπορεί να παραχωρηθεί προς τον ΠΑΟΚ για να δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας και νέο γήπεδο. Η παροχή είναι το 5% της αντικειμενικής αξίας του οικοπέδου που δίνουμε. Είχαμε καταλήξει στα 19.000 το μήνα, ο ΠΑΟΚ είπε μας ζητάτε ένα ποσό που δεν δεχόμαστε να το πληρώσουμε, όταν σε άλλες ομάδες δόθηκαν εκτάσεις, ξεκινήσαμε τη διαδικασία για το χώρο που ανήκει το ΤΕΕΘΑ, γιατί υπάρχουν χώροι που έχουν καταπατηθεί από το δημόσιο. Ο πρωθυπουργός έχει επιθυμία να το προχωρήσουμε και να το λύσουμε άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες. Βρήκαμε λύση με το ΤΕΕΘΑ, προκειμένου ο χώρος να δοθεί χωρίς αντάλλαγμα, για τους αξιωματικούς -για να μη χάσουν την περιουσία- θα μεταφέρουμε ένα συντελεστή σε άλλο κτίριο και μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού που θα ανακοινώσει και άλλα πράγματα για την Τούμπα, θα επισκεφτούμε τον ΠΑΟΚ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα το κλείσουμε. Βλέπω να γίνεται ένα στολίδι στον Τούμπα, που να μπορεί να φιλοξενήσει ημιτελικό Europa League, ένα γήπεδο που θα παρέχει ασφάλεια, να μην έχουμε δυσάρεστα που θα γίνεται «τσόντα» η μία κερκίδα στην άλλη. Απ’ ό,τι έχω καταλάβει θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ο Σαββίδης. Στον Ερασιτέχνη θα παραχωρηθεί, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω σε μέτρα. Μπορούν και για τη δημιουργία άλλων υποδομών χρήσιμα για το γήπεδο, το χρόνο 240.000 συν το 5%, λίγα τα μέτρα αλλά καθοριστικά για τη δημιουργία-επέκταση του νέου γηπέδου».
 
Για το πόσα χρόνια θα είναι η σύμβαση: «Για 100 χρόνια… Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε και στο θέμα της αδειοδότησης, να κάνουμε εργασίες στρατιωτικού τύπου. Υπάρχουν εντολές και προς τα άλλα αρμόδια υπουργεία για να τα προχωρήσουμε. Αφήστε να τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και τη Δευτέρα θα έχουμε τη συνάντηση.
 
28.701 είναι τώρα οι θέσεις. Για να μπορεί να φιλοξενήσει έναν ημιτελικό πρέπει κατά 7.000-8.000 να επεκταθεί και να έχει προδιαγραφές Europa League και να γίνουν υποδομές για έργα πολιτισμού, εμπορική χρήση, για να έχει έσοδα η ομάδα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Το δικαιούται ο ΠΑΟΚ, δεν του χαρίζουμε τίποτα, υπάρχει κάποιος που βάζει λεφτά  και θέλει να κάνει ένα στολίδι».
 
Για το αν ζήτησε χρηματοδότηση: «Δεν έχω μιλήσει με τον κ.Σαββίδη, θα τα συζητήσουμε όλα αυτά από  Δευτέρα, θα βρεθούν …μου κρατάει κακία που δεν πήρα θέση τότε με την ΑΕΚ, αλλά ένας πολιτικός δεν μπορεί να πάρει θέση. Παλιά έλεγαν ότι είμαι φίλος του Σαββίδη, ο κ. Σαββίδης είναι φίλος της πατρίδας, έχει επενδύσει στην Ελλάδα, έχει δώσει δουλειά, όταν άλλοι απέλυαν. Η πολιτεία δεν θα του δώσει δώρο, θα κάνει το καθήκον της, όπως έκανε σε όλες τις ομάδες. Έχω υποχρέωση και στον Μακεδονικό, που έχει ζητήσει ένα κομμάτι».
 
Για το πρωτάθλημα και το γεγονός ότι υπήρχε η αίσθηση ότι έχει... κλαπεί: «Αν είχε φτάσει η δύναμη της πολιτικής εξουσίας να δίνει πρωταθλήματα… Η πολιτεία δεν παρεμβαίνει ούτε σε διαιτητές, ούτε σε δικαστές. Δεν ήταν ωραία πράγματα, να τα αποφύγουμε, να θωρακίσουμε το ποδόσφαιρο, να μην παρεμβαίνει κανείς παρά μόνο τη δίκαιη κρίση του διαιτητή και το καθαρό παιχνίδι μεταξύ των ομάδων».
 
Για τα στρατόπεδα, Παύλου Μελά και Κόδρα: «Προχωράει γρήγορα του Παύλου Μελά, οι δομές που έχουμε συμφωνήσει, η περιουσία είναι των ταμείων, πήραμε τα διαμερίσματα, τα διαμορφώνουμε σαν κατοικία να έχουν ένα χαμηλό ενοίκιο, σαν αντιπαροχή της παραχώρησης, το πάρκο θα αποτελεί πνεύμονα για την περιοχή, ένα κέντρο πολιτισμού, οι αξιωματικοί πήραν διαμερίσματα που μπορούν να τα αξιοποιήσουν και να μειώσουν το κόστος της διαβίωσης τους. Μπορούν μέρη από τα στρατόπεδα να είναι για αθλητικές υποδομές».
 
Για άλλους χώρους στη Θεσσαλονίκη: «Αυτά που μιλάμε είναι καθαρά ανήκουν είτε στο Εθνικής Αμύνης, είτε στο Ταμείο στρατού, υπάρχουν και άλλα που προέκυψαν από δωρεές, είναι πιο μπλεγμένα. Να ξεκαθαρίσουμε τα ιδιοκτησιακά, να εγκρίνουμε την καλύτερη λύση, δεν πάνε ακριβώς στου δήμους, ένα μέρος θα πάει στον πολιτισμό, ένα μουσείο εθνικής αντίστασης, ένα για τον ποντιακό ελληνισμό, χώροι για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Όλα σε συνεργασία με τους δήμους».
 
Για το τι θα ακούσουμε στη ΔΕΘ: «Θα ακούσετε καλά πράγματα όχι μόνο για το γήπεδο, έναν πρωθυπουργό που έχει στα χέρια του την εθνική κυριαρχία και τη δυνατότητα νομοθέτησης προς όφελος των πολιτών χωρίς την έγκριση των δανειστών. Αυτό είναι μεγάλο βήμα… Αυτή τη χρονιά τιμάται η Αμερική, ένα στίγμα, τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί γεωπολιτικά, με την κατάσταση που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, είναι πόλος σταθερότητας. Προς νότια, βόρεια, σαν κέντρο των Βαλκανίων. Η εμπιστοσύνη και των ΗΠΑ και Ε.ε που προσκαλούν μέσω ΔΕΘ για επενδύσεις στην Ελλάδα, δείχνει ότι μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο».
 
Για την ΕΛΒΟ και άλλα ανοιχτά ζητήματα: «Πρέπει να ξανανοίξει… Θα ανακοινώσω και ένα πολύ καλό νέο για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ήταν προγραμματική μου δήλωση. Να προχωρήσουμε άμεσα στην προσέλκυση και διευκόλυνση επενδυτών. Να φέρουμε πίσω τους νέους, να λύσουμε το δημογραφικό».
Πηγή: Arena FM 89,4
 

Δειτε Επισης

Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Στο Πανθεσσαλικό στις 18 Μάϊου ο τελικός κυπέλλου-Η ενημέρωση της ΕΠΟ
Τζέκο για τη ρεβάνς με Ολυμπιακό-«Σταθείτε δίπλα μας την Πέμπτη, ακόμη και στα λάθη μας»
Ζήτησε συγνώμη για την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Σογιουντσού-«Αναλαμβάνω την ευθύνη»
Ο Κοτάρσκι κράτησε τον ΠΑΟΚ στο κόλπο και η Τούμπα θα κρίνει το όνειρο!
Χάθηκε η ευκαιρία να τους τελειώσει, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός δεν μασάει από έδρες και αντιπάλους
Βαθμολογία UEFA: Ψαλίδισε τη διαφορά από τη 15η θέση αλλά παραμένει μακριά η Ελλάδα
Συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ μετά από επεισόδια με την αστυνομία έξω από το γήπεδο της Μπριζ
Ο Ολυμπιακός νίκησε την Φενέρμπαχτσε 3-2 και πάει στην Πόλη με προβάδισμα πρόκρισης
Ανένδοτη η αστυνομία και η Μπριζ για έξτρα εισιτήρια στον ΠΑΟΚ