Κέρδισε αλλά μπορεί και καλύτερα η Εθνική Ελλάδος!

Πρεμιέρα με το δεξί στη νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League για την Ελλάδα που επικράτησε με 1-0 της Εσθονίας στο Ταλίν χάρη σε ένα γκολ του Κώστα Φορτούνη και κατέκτησε τους πρώτους τρεις βαθμούς στον όμιλο που συμμετέχουν ακόμα η Ουγγαρία και η Φινλανδία.

Το πρώτο μέρος κύλησε με την ελληνική ομάδα να είναι πολύ ανώτερη της Εσθονίας, να πετυχαίνει ένα γκολ με τον χαφ του Ολυμπιακού και να έχει αρκετές ευκαιρίες και για κάποιο ακόμα που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Επιπλέον, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους γηπεδούχους. Στην επανάληψη η αναγκαστική αλλαγή του Κώστα Μήτρογλου επηρέασε την Εθνική μας όμως και πάλι με σωστή διαχείριση κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Όμορφο ποδόσφαιρο και γρήγορο γκολ για την Εθνική

Οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 4’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική μας μετά από πολύ ωραία συνεργασία του Μήτρογλου με τον Μάνταλο που έφερε τον άσο της ΑΕΚ σε θέση τετ-α-τετ με τον Εσθονό τερματοφύλακα όμως εκείνος τον σταμάτησε. Η ελληνική ομάδα συνέχισε να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο με πολύ καλούς συνδυασμούς και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Μετά από εξαιρετική κεφαλιά πάσα του Μήτρογλου στο 14’, ο Φορτούνης βρέθηκε απέναντι στον Άκσαλου και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ.

Η πρώτη φορά που ο Βασίλης Μπάρκας ένιωσε απειλή ήταν στο 25’ όταν ο Βασίλιεφ έκανε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να πέσει και να διώξει. Από τη συμπλήρωση του μισάωρου και μετά οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και κέρδισαν κάποιες στημένες φάσεις χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο μπροστά στα ελληνικά καρέ. Αντιθέτως, το συγκρότημα του Σκίμπε ήταν αυτό που έφτασε μία «ανάσα» από το δεύτερο τέρμα στο 40’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, Μανωλάς και Μήτρογλου δεν βρήκαν την μπάλα και εκείνη σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Εσθονίας. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους η Ελλάδα είχε μία ακόμα ευκαιρία για γκολ όταν μετά από σέντρα του Φορτούνη από δεξιά, ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ατυχία με Μήτρογλου για την ελληνική ομάδα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα πρόβλημα για τον Μίκαελ Σκίμπε καθώς είδε τον Κώστα Μήτρογλου να τραυματίζεται στον αστράγαλο και αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει με τον Τάσο Μπακασέτα. Κάπως έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε χωρίς καθαρό σέντερ φορ και έχοντας ουσιαστικά τέσσερα «δεκάρια».

Σωστή διαχείριση από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

Η εξέλιξη αυτή επηρέασε την Εθνική μας που δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο μέρος. Πάντως και πάλι οι Εσθονοί δεν φαίνονταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Αντίθετα, στο 66’ οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν όταν ο Πέλκας σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ. Η πιο αξιόλογη φάση των γηπεδούχων ήταν στο 71’ όταν μετά από σέντρα από δεξιά, ο Λουτς έκανε το σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο.

Από εκείνο το σημείο και μετά η γαλανόλευκη μπήκε σε λειτουργία… διαχείρισης με τους παίκτες του Σκίμπε να έχουν πρώτα από όλα στα μυαλό τους να αποφύγουν το οποιοδήποτε λάθος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις. Τα κατάφεραν με επιτυχία και έτσι μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης δεν απειλήθηκαν. Μάλιστα, με τη συμπλήρωση των 90’ είχαν την ευκαιρία για δεύτερο γκολ όταν ο Φορτούνης μετά από κάθετη του Μάνταλου έφυγε τετ-α-τετ όμως με τον Άκσαλου όμως δεν κατάφερε να τον νικήσει. Κάπως έτσι το 1-0 ήταν το τελικό σκορ με την Εθνική μας να φεύγει από το Ταλίν με τους τρεις βαθμούς της νίκης και να στρέφει την προσοχή της στο ματς της Τρίτης με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη.

Το ταμείο του αγώνα: Η Εθνική μας επικράτησε δίκαια της Εσθονίας στο Ταλίν ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Nations League. Η ελληνική ομάδα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ο τραυματισμός του Μήτρογλου την ανάγκασε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα, πράγμα που κατάφερε με επιτυχία.

Ο έλεγχος των διαιτητών: Καλή διαιτησία από την τριάδα χωρίς κάποια ιδιαίτερα δύσκολη φάση. Σωστή χρήση των καρτών, ενώ σωστές ήταν και οι υποδείξει των βοηθών.

Αυτοί που ξεχώρισαν: Πολύ καλή παρουσία στο πρώτο μέρος από τον Κώστα Μήτρογλου που σέρβιρε το γκολ στον Φορτούνη και άλλη μία μεγάλη ευκαιρία στον Μάνταλο. Πολύ θετική παρουσία και από τον σκόρερ αλλά και από τον χαφ της ΑΕΚ.

Γήπεδο: "Le Coq Arena"

Διαιτητής: Σερντάρ Γκεζιουμπουγιούκ

Βοηθοί: Ντάβε Γκόοσενς, Τσαρλς Σάαπ

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Καμς,  Μπαράνοβ, Βίμαν, Μετς, Πικ, Οζάμα (80' Ταμ), Νμιτρίγεβ, Λουτς (85' Πούρι), Βασίλιεβ,  Ανιέρ (64' Ζενιόβ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λυκογιάννης, Μπουχαλάκης (78' Τζιόλης), Κουρμπέλης, Πέλκας (90'+1' Κουλούρης), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου (51' Μπακασέτας).

Γκολ: 14' Φορτούνης

Κάρτες:  45' Μετς, 65' Μπαράνοβ

Δειτε Επισης

Ο Κουέστα έγινε ο πρώτος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του Άρη
Φαβορί για τον τίτλο η ΑΕΚ, στο +4 από τον ΠΑΟ-Έχασαν έδαφος ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός
Αλλαγές στο πρόγραμμα της Super League - Ορίστηκε φινάλε στις 19 Μαΐου, επηρεάζεται ο τελικός κυπέλλου
Με τον κόσμο της στο Καραϊσκάκης η Άστον Βίλα-Tόσα εισιτήρια πήρε για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Στην Άστον Βίλα μέχρι το 2027 ο Έμερι
Οι θρυλικοί μπέμπηδες του Ολυμπιακού ήρθαν για να μείνουν και να δώσουν ελπίδα σε μία ολόκληρη γενιά
Τα τρομερά μωρά του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης-Νίκησαν τη Μίλαν και έγραψαν ιστορία
Απίστευτο και όμως αληθινό-Η Μπασακσεχίρ έστησε προτομή στον Πέλκα στα social media (pic)
Σειρήνες από Πορτογαλία για Κωνσταντίνο Τζολάκη
O Oλυμπιακός Πειραιώς διεκδικεί το Youth League απέναντι στη Μίλαν