Το παρθενικό του Σάλαϊ... στριμώχνει την Εθνική Ελλάδας

Την ήττα με 2-1 δέχθηκε η Εθνική Ελλάδας από την αντίστοιχη της Ουγγαρίας. Σκόρερ και ο πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ, Ρόλαντ Σάλαϊ. Χωρίς να είναι απαραίτητα κατώτερη από την Ουγγαρία, η Εθνική ομάδα δεν τα κατάφερε στη Βουδαπέστη και ηττήθηκε στην δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Nations League. Η ελληνική ομάδα δέχθηκε ένα γρήγορο γκολ, κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και να φέρει το ματς στα ίσια, όμως μία φάση βγαλμένη από το βιντεοπαιχνίδι στο τέλος του πρώτου μέρους την έφερε και πάλι να κυνηγά στο σκορ. Στην επανάληψη αν και πίεσε δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της και έτσι απώλεσε την δυνατότητα που είχε μετά το «διπλό» στο Ταλίν για ένα ιδανικό ξεκίνημα στη νεοσύστατη διοργάνωση.

Πως παρατάχθηκε η Εθνική

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε την Εθνική μας ομάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά και Τοροσίδη. Ως αμυντικά χαφ τους Κουρμπέλη και Μπουχαλάκη, μπροστά τους τριάδα με Λάζαρο, Φορτούνη και Πέλκα και στην κορυφή τον Δώνη.

Το ματς ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο με αναγνωριστικές μπαλιές από τις δύο ομάδες. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε  από μία ατομική ενέργεια του Κώστα Φορτούνη που αφού πέρασε δύο αντιπάλους του, πλάσαρε τεχνικά από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γκουλάσι.

Πέντε πάσες και γκολ για την Ουγγαρία!

Με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους αξιόλογη επίσκεψη στα ελληνικά καρέ. Το γκολ ήταν προϊόν εξαιρετικής συνεργασίας των Ούγγρων με την μπάλα να έχει ως τελικό αποδέκτη τον Ρόναλντ Σάλαι που με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπάρκα.

Άμεση ελληνική απάντηση!

 Πριν καν κοπάσουν, ωστόσο, οι πανηγυρισμοί των Μαγυάρων η ελληνική ομάδα βρήκε τον τρόπο να «απαντήσει». Ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το πρώτο επίσημο τέρμα του αμυντικού της Ρόμα με το εθνόσημο.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, η Εθνική μας ανέβασε κάπως την απόδοσή της. Μάλιστα, στο 26’ οι παίκτες του Σκίμπε έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ όταν ο Λάζαρος πήρε δύο κόντρες στα όρια της μεγάλης περιοχής των Ούγγρων και πλάσαρε στην απέναντι γωνία όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 32’ ήταν η σειρά του Πέλκα να δοκιμάσει ένα σουτ όμως ο Γκουλάσι έδιωξε σε κόρνερ.

Πέντε σουτ σε ένα λεπτό και… 2-1!

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 41’ όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μετατρέψουν σε απλούς θεατές τους Έλληνες παίκτες, με την μπάλα να καταλήγει τελικώς στα δίχτυα του Μπάρκα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε εντυπωσιακά τρεις φορές τις προσπάθειες των αντιπάλων του, είδε άλλη μία να κοντράρει όμως η πέμπτη ήτα και φαρμακερή. Η μπάλα στρώθηκε στον Κλεινχέισλερ έξω από την περιοχή και εκείνος με εκπληκτικό σουτ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Μίκαελ Σκίμπε θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη επιθετική ώθηση στην ομάδα του, πέρασε στο ξεκίνημα της επανάληψης τον Κώστα Μήτρογλου στη θέση του Δώνη. Στο 51’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Βασίλης Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκουλάσι.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Μίκαελ Σκίμπε αναγκάστηκε να κλείσει νωρίς τις αλλαγές του (είχε περάσει και ο Λυκογιάννης αντί του Τζαβέλλα στην αρχή του δευτέρου μέρους) καθώς ο τραυματισμός του Μανωλά δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στο ματς και αντικαταστάθηκε από τον Οικονόμου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας όμως δεν μπορούν να δημιουργήσουν για αρκετή ώρα τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Μετά από αρκετή ώρα, στο 72’ Ελλάδα έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή με τον Πέλκα να επιχειρεί το σουτ από ελαφρώς πλάγια θέση και τον Ούγγρο τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, ο Μήτρογλου ανάγκασε τον Γκουλάσι σε μία ακόμα καλή επέμβαση.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι παρά την πίεση της ελληνικής ομάδας και έτσι το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Πλέον, η Εθνική μας στρέφει την προσοχή της στους δύο αγώνες με την Φινλανδία στα μέσα του Οκτώβρη.

Το ταμείο του αγώνα:  Η Εθνική μας ηττήθηκε χωρίς απαραίτητα να είναι χειρότερη από την αντίπαλό της. Παρ’ όλα αυτά, οι Ούγγροι ήταν πιο αποτελεσματικοί και έτσι πήραν μία σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας στον όμιλο.

Αυτοί που ξεχώρισαν: Σε ρηχά νερά οι περισσότεροι από τους διεθνείς μας. Θα έλεγε κανείς πως όποιες φάσεις «βγήκαν» είχαν ως πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ενώ από την στιγμή που μπήκε στο ματς ζωντάνεψε κάπως την ελληνική επίθεση ο Κώστας Μήτρογλου.

Ο έλεγχος των διαιτητών: Στην φάση τραυματισμού του Μανωλά ο διαιτητής τιμώρησε τον Σάλαι με κίτρινη κάρτα, ενώ επρόκειτο για μαρκάρισμα που «σήκωνε» ακόμα και απευθείας κόκκινη. Από εκεί και πέρα, λάθος είναι και η απόφαση του επόπτη να μην καταλογίσει οφσάιντ στην φάση του γκολ του Μανωλά με τον αμυντικό της Ρόμα να είναι εκτεθειμένος.

Οι αρχικές συνθέσεις:

Ουγγαρία: Γκουλάσι, Λανγκ, Καντάρ, Φιόλα, Α. Νάγκι, Α. Σάλαι, Ρ. Σάλαι, Κόβακς, Κλεινχέισλερ, Ρ. Βάργκα, Μπέσε

Ελλάδα: Μπάρκας, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Μπουχαλάκης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Πέλκας. Παπασταθόπουλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Φινλανδία 2 6 2-0

2. Ουγγαρία 2 3 2-2

3. ΕΛΛΑΔΑ 2 3 2-2

4. Εσθονία 2 0 0-2

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/10)

ΕΛΛΑΔΑ - Ουγγαρία

Εσθονία - Φινλανδία

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας