Οι κιτρινόμαυρες πρεμιέρες στ' αστέρια! (vids)

Η ΑΕΚ επιστρέφει απόψε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από 12 χρόνια. Η φετινή σεζόν είναι η πέμπτη στην ιστορία του συλλόγου σε ομίλους Champions League και παραδοσιακά η ευρωπαϊκή περιπέτεια ξεκινάει εκτός Ελλάδας, όπως είχε γίνει και στις τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες συμμετοχές της ΑΕΚ στη διοργάνωση. Το gazzetta.gr σας θυμίζει τι έκανε η ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική των ομίλων στις τέσσερις φορές που έχει βρεθεί εκεί, κατά τις οποίες αγνοεί μεν τη νίκη, ωστόσο έχει ηττηθεί μόλις μία φορά.

Μπορούσε ακόμα και τη νίκη στην Αυστρία
Τη σεζόν 1994-1995 η ΑΕΚ, στην πρώτη της παρουσία στους ομίλους του Champions League, πέφτει σε έναν απαιτητικό όμιλο με Μίλαν, Άγιαξ και Σάλτσμπουργκ. Η πρεμιέρα της Ένωσης γίνεται στην Αυστρία με την ΑΕΚ να στέκεται πολύ καλά απέναντι στη Σάλτσμπουργκ και να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες. Κινδυνεύει με ένα δοκάρι των Αυστριακών στο δεύτερο μέρος, αλλά τελικά παίρνει το 0-0, ξεκινώντας αήττητη τον όμιλο.



Άγγιξε το διπλό στο Βέλγιο
Η δεύτερη παρουσία της ΑΕΚ στους ομίλους τη σεζόν 2002-2003 τη φέρνει αντιμέτωπη με μεγάλα ονόματα όπως τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Ρόμα, ενώ τον όμιλο συμπληρώνει η Γκενκ. Απέναντι στη βελγική ομάδα εκτός έδρας αρχίζει το ταξίδι της Ένωσης με τους «κιτρινόμαυρους» να φεύγουν από το Βέλγιο με το 0-0, σε ένα παιχνίδι πάντως που θα μπορούσαν να είχαν πάρει την πρώτη τους νίκη, αλλά οι μεγάλες ευκαιρίες από τους Νικολαΐδη και Λάκη δεν έγιναν γκολ.



Ο Τσιάρτας κράτησε όρθια την ΑΕΚ στο τέλος
Για δεύτερη σερί σεζόν (2003-2004) η ΑΕΚ βρίσκεται στους ομίλους του Champions League και κληρώνεται σε όμιλο με Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Μονακό και Αϊντχόφεν. Η Ένωση στο γήπεδο της Λεωφόρου υποδέχονται την Ντέπορ την πρώτη αγωνιστική και ένα γκολ του Βασίλη Τσιάρτα προς το τέλος της αναμέτρησης κρατάει όρθια την ΑΕΚ, δίνοντας την ισοπαλία (1-1) και συνεχίζοντας το αήττητο σερί των ισοπαλιών στις πρεμιέρες της διοργάνωσης.
 



Το αήττητο «έσπασε» στο Μιλάνο
Τη σεζόν 2006-2007 σε όμιλο με Μίλαν, Λιλ και Άντερλεχτ έρχεται η πρώτη ήττα της ΑΕΚ σε πρεμιέρα Champions League. Η αρχή άλλωστε στην τέταρτη παρουσία της Ένωσης της διοργάνωσης ήταν δύσκολη καθώς λαμβάνει χώρα στο Σαν Σίρο απέναντι στη Μίλαν, η οποία με ένα καθαρό 3-0 φτάνει στην τελική επικράτηση.

Πηγή: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Τινάζει την μπάνκα ο πρόεδρος της Πόρτο-«Ο Ολυμπιακός θα δώσει τα 17,5 εκατ. ευρώ για τον Κάρμο»
Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη