Οκκάς: «Πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός λόγω έδρας»

Ο παλαίμαχος Κύπριος ποδοσφαιριστής, Γιάννης Οκκάς, ανέλυσε την αποψινή μάχη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Τηλέφωνο, ταμείο, τρελοκομείο» 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για το αν έχει μεγαλύτερη πίεση ο προπονητής ή ο ποδοσφαιριστής: «Ο προπονητής (σ.σ. είπε γελώντας). Όταν είσαι ποδοσφαιριστής δεν εκτιμάς και πολύ τη θέση του προπονητή».

Για το πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση της ομάδας όταν έχεις πρόγραμμα με συνεχόμενους αγώνες: «Πρέπει κάποιοι που αγαπούν το ποδόσφαιρο να καταλάβουν, ότι η θέση του προπονητή είναι πολύπλευρη. Πρόσφατα με την εθνική ομάδα Κύπρου Κ17, είχα να διαχειριστώ με την αγώνες Τρίτη, Πέμπτη τα δύο φιλικά με την Εθνική και μετά το παιχνίδι του Σαββάτου. Μιλάω από την πλευρά του ομοσπονδιακού, αλλά δεν είναι μακρινό με αυτό που έχει να αντιμετωπίσει ένας προπονητής σε μία ομάδα. Οι προπονητές πρέπει να διαχειριστούν κούραση, κάρτες, τραυματισμούς. Είναι και η προπόνηση που οι φίλαθλοι δεν το βλέπουν. Βλέπουν από Σάββατο σε Σάββατο τι γίνεται. Είναι δύσκολη η θέση του προπονητή. Είναι όμως κάτι που το αποφασίζει ο ίδιος ο προπονητής και πρέπει να είναι έτοιμος».

Για το αν η ψυχολογία παίζει ρόλο σε μεγάλα ματς όπως το αποψινό του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ: «Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν θα έλεγα τον μεγαλύτερο ρόλο. Η ετοιμότητα είναι πρώτη που έχει μέσα και την ψυχολογία και την προπόνηση που έχεις κάνει. Το πως έχει στο μυαλό σου την τακτική ή τη στρατηγική του προπονητή. Εκεί δίνω κι εγώ πολύ έμφαση. Χωρίς ψυχολογία ο παίκτης δεν μπορεί να βγάλει το ταλέντο του. Είναι μεγάλο όπλο η καλή ψυχολογία. Ο καλός προπονητής είναι και καλός ψυχολόγος».

Για το που μπορεί να κριθεί το ματς: «Σε αυτά τα παιχνίδια περιμένουμε κάτι που αφορά το ατομικό στοιχείο να κάνει τη διαφορά. Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι η αφοσίωση στο πλάνο του προπονητή και η ομαδικότητα. Ο Φορτούνης γι” αυτό παίζει στον Ολυμπιακό, γιατί έχει ταλέντο και ποιότητα και θα κάνει τη διαφορά, αλλά αυτά βγαίνουν από την ομάδα. Το ίδιο γίνεται και με τον Πέλκα».

Για το αν υπάρχει φαβορί: «Ο Ολυμπιακός ξεκινάει με ένα πλεονέκτημα, γιατί είναι γηπεδούχος. Λέω «ξεκινάει» γιατί μερικές φορές αυτό σου γυρνάει μπούμερανγκ. Λόγω του Καραϊσκάκης ξεκινάει με πλεονέκτημα».

Για τον Γιαγιά Τουρέ που είχαν παίξει συμπαίκτες στον Ολυμπιακό: «Έχω ζήσει τον Γιάγια Τουρέ. Το 35 στην ηλικία δεν δείχνει κάτι. Εχει να κάνει με τις βάσεις που έχει σαν ποδοσφαιριστής. Ο Γιάγια Τουρέ φεύγοντας από τον Ολυμπιακό πήγε σε ομάδες φουλ επαγγελματικές, όπως ήταν ο Ολυμπιακός. Είχε όλο το πακέτο για να είναι «επαγγελματίας». Η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική. Στα 35 σου στο ποδόσφαιρο μπορείς να προσφέρεις πάρα πολλά. Δεν βλέπω τον λόγο να μην προσφέρει».

Για το αν οι δύο ομάδες και λόγω προγράμματος μπορούν να συμβιβαστούν με την ισοπαλία: «Το «ας πάρουμε κάτι από το τίποτα», είναι σωστή προσέγγιση. Όμως την ώρα του παιχνιδιού σκέφτεσαι το παρόν. Και αυτό είναι το σωστό! Για το μέλλον έχεις χρόνο να το δεις. Από όλες τις πλευρές. Την κούραση ή την τακτική. Το ποδόσφαιρο έχει κάνει άλματα όσον αφορά την «επαναφορά» του ποδοσφαιριστή. Εγώ όταν έπαιζα δεν μπορούσα να σκεφτώ το επόμενο παιχνίδι. Αλίμονο αν παίζεις με τον ΠΑΟΚ και στο 70′ σκέφτεσαι το επόμενο ματς. Εγώ σκεφτόμουν με τα… χίλια το παρόν. Από την επόμενο μέρα κοιτάς το επόμενο παιχνίδι και υπάρχουν τα εφόδια για να γίνει αυτό».

Για το αν του λείπει η προσμονή για ένα τόσο μεγάλο ματς: «Μου λείπει όσο τίποτε άλλο (σ.σ. είπε γελώντας). Είναι δύσκολη και γλυκιά αναμονή».

Δειτε Επισης

«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»
Πλήγμα με Μπεζούς στην Ομόνοια-Έξι μήνες εκτός δράσης
Σπουδαία κίνηση για την Πάφο-Συνεργασία με την ακαδημία της Γουότφορντ
Τούτιτς: Η Ομόνοια μπορεί να πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, το αξίζει
Χωρίς Βαλμπουενά στον επαναληπτικό με Πάφο ο Απόλλωνας
Πώς απαντά το ΓΣΠ για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ και για οφειλόμενα ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας
Ανακοινώθηκαν τα τελευταία ντέρμπι του πρωταθλήματος από την ΚΟΠ