Ουζουνίδης: «Πήραμε το μάθημα με τον ʼγιαξ»

Η αλήθεια είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης εκείνη την βαριά ήττα στην πρεμιέρα του Champions League απο τον Άγιαξ στο  Άμστερνταμ, την κουβαλάει ακόμα. Και όχι μόνο την σκέφτεται, αλλά την... διδάσκει ακόμα και στους παίκτες της ΑΕΚ.

Γι αυτό και  ενόψει του αυριανού (2/10 -22.00) παιχνιδιού με την Μπενφίκα, ο Ουζουνίδης μίλησε για το μάθημα που πήρε η Ένωση από την ήττα από τον Άγιαξ. Ενώ τόνισε το προφανές. Δηλάδη την απόλυτη ανάγκη για νίκη απέναντι στους Πορτογάλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουζουνίδη:

-Σε ένα κακό πρώτο 45λεπτο στην Ολλανδία η ΑΕΚ έχασε το ματς. Είναι ευκαιρία για την ΑΕΚ το αυριανό ματς;

«Αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι πρέπει να κερδίσουμε. Δεν είναι εύκολο. Το πρώτο ματς μας έδειξε πολλά. Κυρίως για την συγκέντρωση στο παιχνίδι. Δεν συγχωρούν αυτές οι ομάδες τα λάθη. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση στην άμυνα και να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις μας. Ήταν καλό μάθημα το παιχνίδι με τον Άγιαξ. Για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτό το επίπεδο. Περιμένω καλύτερη αντίδραση αύριο».

-Που πρέπει να εστιάσει η ΑΕΚ;

«Δεν εστιάζεις κάπου. Σε όλους τους τομείς πρέπει να είσαι καλός. Δεν παίρνεις κάτι αν υστερείς κάπου. Είναι σημαντικό να είμαστε 100% πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι. Θέλει τρέξιμο και πρέσινγκ. Και στα 90 λεπτά. Όχι για ένα διάστημα. Σε τιμωρούν αυτές οι ομάδες. Και ο ΠΑΟΚ για 25 λεπτά ήταν καλύτερος από την Μπενφίκα και έκανε λάθος μετά, δέχθηκε δύο γκολ και είδαμε. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε καλοί σε άμυνα και επίθεση».

- Ποια είναι η δύναμη της Μπενφίκα;

«Έχει ομάδα με ταλέντο. Και ομάδα με καλά και γρήγορα άκρα. Επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ταυτόχρονα μια ομάδα χωρίς εμπειρία σε υψηλό επίπεδο που κάνουν λάθη. Προσπαθεί να ξαναέρθει σε υψηλό επίπεδο και χρειάζεται χρόνο για να το πετύχει».

- Να περιμένουμε αλλαγή στο κέντρο άμυνας;

«Θα αποφασίσω και θα δούμε. Είναι διαφορετικό ματς και θα δούμε ποιοι είναι οι κατάλληλοι να ανταποκριθούν. Έχω 4 πολύ καλούς κεντρικούς αμυντικούς, μπορώ να τους βάλω και σε άλλες θέσεις».

- Πως βλέπετε την ΑΕΚ και την Μπενφίκα τώρα στον όμιλο;

«Πολύ σημαντικό και για τους δύο το αυριανό παιχνίδι. Η Μπενφίκα έχει μεγαλύτερη πίεση από εμάς. Εμείς έχουμε κάνει ήδη κάτι πολύ μεγάλο με την πρόκριση στους ομίλους. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε και να πάρουμε βαθμούς. Αύριο θα δούμε πολλά και για τις δύο ομάδες. Η Μπάγερν είναι σε άλλο επίπεδο. Δίχως να παίξει καλά κέρδισε εύκολα. Είναι κρίσιμα τώρα τα παιχνίδια».

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας
Η διαφωνία του Πουρσαϊτίδη με τον Τιμούρ, ο Ιβάν και η Εθνική Ελλάδος