Μια τελική ήταν... αρκετή!

Μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην αντίστοιχη της Ουγγαρίας. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Κώστας Μήτρογλου στο 65', στην πρώτη του τελική σε ολόκληρο το παιχνίδι.
 
Αυτή είναι η δεύτερη νίκη για την Ελλάδα, που την στέλνει στους 6 βαθμούς πριν τις πολύ σημαντικές αναμετρήσεις με τη Φινλανδία που ενδέχεται να κρίνουν την πρωτιά του τρίτου ομίλου στο Πρωτάθλημα Εθνών.
 
Το προφίλ του αγώνα:
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθνική ομάδα να προσπαθεί να ανεβάσει το τέμπο και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα καρέ των Ούγγρων. Παρ’ όλα αυτά, μετά το πρώτο δεκάλεπτο η πίεση των φιλοξενούμενων ψηλά, δεν επέτρεψε στους παίκτες του Σκίμπε να αναπτυχθούν όπως θα ήθελαν και έτσι το μεγαλύτερος μέρος του πρώτου ημιχρόνου κύλησε με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και φάουλ εκατέρωθεν.

Μάλιστα, οι Μαγυάροι ήταν αυτοί που είχαν 2-3 υποψίες ευκαιριών προκειμένου να πετύχουν κάποιο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Συνολικά, θα μπορούσε κανείς να πει πως αυτή η εικόνα της Εθνική στο πρώτο ημίχρονο ήταν η χειρότερη στην ως τώρα πορεία της στο νεοσύστατο Πρωτάθλημα Εθνών. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Εθνική Ελλάδας να αντιμετωπίζει και πάλι προβλήματα στην ανάπτυξή της. Παρ’ όλα αυτά, ο Μήτρογλου χρειαζόταν μονάχα μία φάση και την βρήκε. Ο επιθετικός της Μαρσέιγ αξιοποιώντας την εξαιρετική σέντρα του Τσιμίκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε μπροστά την ελληνική ομάδα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Ρόσι έδειξαν να έχουν επηρεαστεί αρκετά από το γκολ που δέχθηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο ακόμα και τα πιο απλά. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το τέλος χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις στο παιχνίδι από εκείνο το σημείο και έπειτα. 

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Μαρινάκης: Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου μέσα στην Πόλη
Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Conference
Άλωσε την Πόλη ο Ολυμπιακός και πήρε ιστορική πρόκριση στους «4» του Conference League
Τα χρήματα που βάζει στο ταμείο του ο ΠΑΟΚ από το Conference League
Μεγάλη πρόκριση η Ρόμα, ακάθεκτη για κούπα η Λεβερκούζεν και εκτός Ευρώπης η Λίβερπουλ
Έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ η Κλαμπ Μπριζ και τον άφησε εκτός Conference League
Άνω κάτω η Μπριζ-Έφυγε ο Ολσεν από την Ελλάδα και πήγε στη Δανία
Με δύο εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε
Πήρε θέση η ΕΠΟ-«Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής»