Ο «Τόρο» αντίδοτο σε αστοχία κι ατυχία!

Με 7 αλλαγές στη σύνθεσή του σε σχέση με την ήττα του Ηρακλείου και βελτιωμένη ψυχολογία μετά το «ritiro» του Πέδρο Μαρτίνς στου Ρέντη, ο Ολυμπιακός πήγε στο Λουξεμβούργο για ένα ματς... do or die απέναντι στην πρωταθλήτρια του δουκάτου και πρωτάρα σε φάση ομίλων, Ντουντελάνζ, για την 3η αγωνιστική του 6ου γκρουπ του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν το πρώτο... μέρος από το απαραίτητο για την πρόκριση στην επόμενη φάση εξάποντο και από τα πρώτα λεπτά του αγώνα στο «Ζοσί Μπαρτέλ» φάνηκε ότι ήταν αποφασισμένοι για κατάθεση χαρακτήρα και ικανοτήτων. Οι διαφορές στην εμπειρία και την ποιότητα των δύο ομάδων φάνηκαν σχεδόν... ακαριαία, με τους Πειραιώτες να έχουν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο δημιουργικά, το οποίο όμως και πάλι σημαδεύτηκε από την μεγάλη τους φετινή παθογένεια: την αδυναμία να τελειώσουν τις φάσεις που δημιουργούν!

Η ομάδα του Μαρτίνς μπήκε στο γήπεδο πιέζοντας εξ αρχής έντονα τον αντίπαλο και έχοντας τη γνωστή καλή κυκλοφορία μπάλας, σπάζοντας εύκολα το αντίστοιχο πρέσινγκ της Ντουντελάνζ με γρήγορες και συνεχείς μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της, για τις οποίες όπως φάνηκε το συγκρότημα του Ντίνο Τόπμελερ δεν είχε ιδιαίτερες απαντήσεις. Το ματς σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν... μόνο Ολυμπιακός, με κατοχή μπάλας σταθερά γύρω στο 60%, χωρίς να απειλείται παρά μόνο σε 1-2 κατεβασιές της Ντουντελάνζ που έμειναν ανολοκλήρωτες και με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν τα πρώτα 45 λεπτά με 17 τελικές και 8 καθαρές ευκαιρίες για γκολ, κυρίως με Ναουέλ, Φορτούνη και Λάζαρο. Για ακόμη μια φορά όμως, ο ήρωας της υπόθεσης ήταν ο αντίπαλος γκολκίπερ, ο Λάζαρος που αντικατέστησε τον τραυματία Γκερέρο είχε ένα δοκάρι, ενώ χάθηκαν ακόμη 2-3 φάσεις από τις λεγόμενες «άχαστες».

Παρότι το τέμπο στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν αντίστοιχο με αυτό του πρώτου, για ένα τέταρτο, η επιθετική ανομβρία του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί με τον ρυθμό που χάνονταν οι ευκαιρίες. Μετά από τρεις καλές φάσεις στην εστία της Ντουντελάνζ, τελικά η λύση ήρθε από την... άμυνα: κόρνερ του Φορτούνη στο 66', έξοχη κεφαλιά του Βασίλη Τοροσίδη και 0-1! Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άνετα το ματς, έχασε νέες ευκαιρίες (σ.σ. νέο δοκάρι Λάζαρου στο 77') για περισσότερα γκολ και τελικά, έφτασε και στο 0-2 στην αντεπίθεση του 81' όταν ο Ποντένσε έδωσε στον Φορτούνη για το τετ-α-τετ και αυτός με λίγη... βοήθεια από τον Γιορντάνοφ έγραψε το τελικό 0-2. Έτσι, επέστρεψε στις νίκες μετά από 5 ματς, πήρε το πρώτο «τρίποντο» στον όμιλο και κυρίως ψυχολογική τόνωση για τη δύσκολη συνέχεια.

Πηγή: Sdna.gr

Δειτε Επισης

Κάργας: Αποτύχαμε σαν κοινωνία πιο πολύ χαρήκαμε που αποκλείστηκε η Εθνική
Κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός κυπέλλου στην Ελλάδα στο Πανθεσσαλικό
Τα δεδομένα για τον Γιοβάνοβιτς και η απόφαση για τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος
Ο Ραούλ Μπράβο απαλλάχτηκε από την κατηγορία για στημένους αγώνες
Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Ελλάδας-«Πονέσαμε πολύ...»
Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης
Γιακουμάκης: Δέχτηκα άπειρες... ευχές, με καταρράκωσε που δεν κράτησα την υπόσχεση στην οικογένειά μου
Εξαιρετικά δύσκολη η παραμονή του Πογιέτ στον πάγκο της Ελλάδας
Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό με Μπέο, Αλαφούζο, Καρυπίδη
Λουτσέσκου: Ποιητής του ποδοσφαίρου ο Κωνσταντέλιας