«Το θωρηκτό των €375.000 που μπορεί να δελεάσει τον Θρύλο»

Το ματς του Περιστερίου με τον Ατρόμητο ήταν μόλις το τρίτο φετινό στο οποίο ο Ολυμπιακός κατάφερε να βάλει πάνω από ένα γκολ και πρώτο μετά το εντός έδρας 2-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στα μέσα Σεπτεμβρίου. Σε εφτά σερί αγωνιστικές σκόραρε ένα ή κανένα. Χρειάστηκε να μείνει ο αντίπαλος με 10 και να εκπνεύσουν τα 90’ στο χρονόμετρο για να τα καταφέρει ξανά.
 
Με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις. Με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ καθόλου. Αυτό που είναι πια ηλίου φαεινότερο έχει λάβει μορφή επιτακτικής ανάγκης στο διοικητικό και τεχνικό επιτελείο των ερυθρόλευκων.
 
Ό,τι ήταν να δουν, το έχουν δει από τους Αχμέντ Χασάν και Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο. Ούτε ο Αιγύπτιος, ούτε ο Ισπανός μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της φανέλας με το Νο. 9, στα συστήματα με τον έναν καθαρό φορ που εφαρμόζει ο Πέδρο Μαρτίνς.
 
Το μπάτζετ για την απόκτηση επιθετικού έχει τεθεί στα 3 εκατ. ευρώ και θα μπορούσε να επεκταθεί έως τα 4 εκατ. αν προέκυπτε μια πραγματικά ξεχωριστή περίπτωση. Ο 24χρονος Αργεντινός Φράνκο Σολδάνο της Ουνιόν Σάντα Φε είναι ένας παίκτης που αρέσει πολύ στον Πορτογάλο προπονητή, ωστόσο η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να αποφευχθεί στην παρούσα φάση το ρίσκο με Λατινοαμερικάνο που δεν έχει κάνει ποτέ το υπερατλαντικό ταξίδι.
 
Ο Ολυμπιακός χτενίζει την αγορά για Ευρωπαίο παίκτη που δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής, προκειμένου να βοηθήσει άμεσα. Αν έχει και εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, ακόμη καλύτερα. Για αυτό και στην κορυφή της λίστας τέθηκαν τα ονόματα των Σέρχιο Αραούχο, Κώστα Μήτρογλου και Μάρκους Μπεργκ.
 
Για τον πρώτο όμως η Λας Πάλμας ήταν αρνητική στις επαφές που έγιναν, ενώ οι περιπτώσεις και των άλλων διακρίνονται από μεγάλα έως ανυπέρβλητα εμπόδια. Εκτός του ότι δεσμεύονται με συμβόλαιο, έχουν υπέρογκους μισθούς για τα ελληνικά δεδομένα.
 
Και κάπου εδώ επανέρχεται ένα διαχρονικό ερώτημα. Θα πάρεις δανεικό έναν επιθετικό, πληρώνοντας υπεραξία για να βγάλεις το εξάμηνο, ή θα επιλέξεις ένα μακρόπνοο project, ξοδεύοντας τώρα ασφαλώς κάτι παραπάνω για να επενδύσεις πάνω στο νεοφερμένο;

Υποθέτω ότι δεν υπάρχει κανείς οπαδός του Ολυμπιακού που θα έπαιρνε την «κουρτίνα 1». Όπως δεν υπάρχουν πολλοί που θα έλεγαν «όχι» στην προοπτική απόκτησης του Πιέρου Σωτηρίου, αν έχουν δει αγωνιζόμενο τον Κύπριο επιθετικό.
 
Ναι, είναι μια ακριβή περίπτωση βάσει των οικονομικών όρων που θα αξίωνε η Κοπεγχάγη. Εξαιρετικά βατή όμως σε ότι αφορά τις απολαβές του παίκτη, ο οποίος λαμβάνει 375.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για χάσμα σε σχέση με τις αντίστοιχες των Μήτρογλου και Μπεργκ.
 
Ο 25χρονος Κύπριος επιθετικός αποτελεί βέβαια μια άκρως οικεία υπόθεση στο λιμάνι. Το καλοκαίρι του 2017 η μετακίνηση του από τον ΑΠΟΕΛ έμοιαζε κλεισμένη, έως ότου η Κοπεγχάγη κινηθεί αποφασιστικά και τον κάνει δικό της με ένα ποσό ανάμεσα στα 2,5 και τα 3 εκατ. ευρώ.
 
Είχε προηγηθεί μια εκπληκτική σεζόν από τον Σωτηρίου, που δημιουργούσε ευθείες συγκρίσεις με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Τη σεζόν 2016-17 πέτυχε 26 γκολ με τον ΑΠΟΕΛ σε όλες τις διοργανώσεις. Ήταν αυτός που «υπέγραψε» το εκτός έδρας 1-0 επί του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και που άνοιξε το σκορ στην ιστορική νίκη – πρόκριση (2-0) επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στη φάση των «32».
 
Οι εν λόγω συγκρίσεις αιτιολογούνται από τη σωματοδομή και το αγωνιστικό στιλ του – πρόκειται για ένα πολύ δυνατό παίκτη με ύψος 1,86 και ποιότητα στην εκτέλεση, τόσο με την μπάλα κάτω, όσο και στον αέρα.

Πέραν της καλής τεχνικής κατάρτισης του, αρέσκεται να βγάζει το… λάδι της αντιπάλης άμυνας, πιέζοντας μετά μανίας τα μπακ. Στην πρώτη χρονιά του στη Δανία έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο επιθετικός με τα περισσότερα γκολ μεταξύ όλων των «rookie» που έχουν φορέσει τη φανέλα της Κοπεγχάγης.
 
Κανείς άλλος δεν έβαλε 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Φεντερίκο Σανταντέρ είχε σταματήσει στα 14 τη σεζόν 2015-16, ως νεοφερμένος στο «Πάρκεν». Όπως επίσης κανείς Κύπριος παίκτης δεν έβαλε ποτέ τόσα στην πρώτη χρονιά του σε ομάδα του «εξωτερικού». Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου σκόραρε 11 φορές με τον Ηρακλή τη σεζόν 1997/98 και ο Γιάννης Οκκάς οχτώ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ τέσσερα χρόνια αργότερα.
 
Φέτος ο Πιέρος δεν είναι εξίσου παραγωγικός, ένας τραυματισμός στην αρχή της σεζόν τον άφησε λίγο πίσω και μέχρι στιγμής τα γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις είναι έξι. Με τον τρόπο που εξακολουθεί να δουλεύει όμως ο συμπαίκτης του Κάρλος Ζέκα, το μέλλον μόνο ευοίωνο προδιαγράφεται.
 
Για τη δουλειά που χρειάζεται ο Ολυμπιακός, το γέννημα – θρέμμα ενός άλλου Ολυμπιακού (της Λευκωσίας) φαντάζει θαυμάσια λύση. Μια επίθεση με Φορτούνη, Ποντένσε, Λάζαρο και αυτόν ως αιχμή δεν θα ήταν καλό νέο για τις αντίπαλες άμυνες. Επιπλέον, ως «ομοαίματος» δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, μετακομίζοντας σε ένα οικείο λόγω γλώσσας και κουλτούρας περιβάλλον.
 
Είναι ίσως καιρός να επενδύσει ξανά με πολυετή ορίζοντα ο Ολυμπιακός σε έναν επιθετικό. Η τελευταία φορά που το έκανε ήταν με τον Κώστα Μήτρογλου, με τις γνωστές ευεργετικές συνέπειες, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Πηγή: menshouse.gr

Δειτε Επισης

Κέρδισε τη Σαλαμίνα και συνεχίζει τη μάχη η Δόξα-Επικράτησε του Εθνικού ο Οθέλλος
BINTEO: Η ανάλυση πίσω από την φωτοβολίδα του Τάνκοβιτς που ξέρανε τον Απόλλωνα-Στα 35 μέτρα με 85 χλμ
Τώρα που η μπάλα καίει καλούνται να αποδείξουν πόσα καντάρια μπάλας ξέρουν-Όλα τα βαθμολογικά δεδομένα
Δημητρίου: Προχωρούν οι διαδικασίες για ιδιόκτητο γήπεδο και ανακαίνιση του Ηλίας Πούλλος
Ορίστηκαν οι διαιτητές στα κρίσιμα ντέρμπι για τη μάχη του πρωταθλήματος
Οπαδός υπέστη ανακοπής καρδιάς στο Απόλλων-Πάφος, νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
«Την πίεση θα την έχει το ΑΠΟΕΛ και όχι εμείς, πολλοί έχουν ξεγράψει τον Άρη και ότι κάναμε φέτος»
Αυλαία για την δέκατη αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Τέλος και επίσημα από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Λέουβενμπεργκ: Πονάει ο αποκλεισμός, όμως θα προχωρήσουμε σε μια νέα σεζόν με καλύτερα αποτελέσματα