Κατσουράνης: «Ξέρουμε πώς λειτουργεί η Ελλάδα, άσχημα πράγματα συμβαίνουν από πίσω»

Στην Κύπρο βρίσκονται οι Legends 2004, οι οποίοι στις 6 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00πμ, στο κλειστό στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», θα αγωνιστούν σε φιλικό αγώνα 6X6 (Φούτσαλ), αφιερωμένο στο Fair Play.
 
Τον αγώνα που θα παρακολουθήσουν αποκλειστικά μαθητές.
 
Το παιχνίδι εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Πρεσβευτή Fair Play Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη.
 
Μετά την σημερινή (05/12) Συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε στα Μέσα και αναφέρθηκε στο θρίαμβο της Εθνικής το 2004 και για την εικόνα της ομάδας από τότε.
 
Για την παρουσία τους στην Κύπρο: «Έχουμε έρθει εδώ για να προωθήσουμε το fair play, να στείλουμε μηνύματα κυρίως στα παιδιά και αυτό μας ενδιαφέρει. Μέσα από τον αθλητισμό μπορείς να περάσεις πολλά πράγματα, να μην μπλέξουν τα παιδιά σε διάφορες κακουχίες όπως είναι το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και άλλα πράγματα άσχημα. Όσο ένα παιδί ασχολείται με τον αθλητισμό, στα γυμναστήρια, πηγαίνει γήπεδο και να ενημερώνεται για το κάθε άθλημα που κάνει, γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Γενικά ο αθλητισμός μπορεί να δώσει στους νέους ένα ωραίο σώμα και μυαλό και πάρα πολλά αγαθά. Να ευχαριστήσουμε κυρίως τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη που μας έκανε αυτή την πρόκληση να έρθουμε εδώ και να συμμετέχουμε, θεωρούμε ότι είναι τιμή μας. Όποτε ερχόμαστε εδώ στο νησί, στην Κύπρο, όλα είναι άψογα, η φιλοξενία είναι άψογη. Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι το ίδιο».

Αν υπάρχουν κοινά σημεία στην Ελλάδα του 2004 με αυτήν του 2018: «Όχι δεν έχουν καμία σχέση αυτή τη στιγμή και δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση της ομάδας του 2004 με καμία από εκεί και πέρα, κατά τη γνώμη μου. Είναι νέα παιδιά, καινούργιος προπονητής, καινούργια προσπάθεια, να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία. Έχουμε ήδη αποτύχει να πάμε σε δύο διοργανώσεις και ελπίζουμε όλοι σαν Έλληνες να πάμε στο Euro 2020. Aυτός είναι ο στόχος».

Τι έχει αλλάξει στην Εθνική Ελλάδας: «Τα πράγματα άλλαξαν από το 2014 και μετά. Είναι αποφάσεις που δεν ήταν σωστές και έφεραν τα πράγματα σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα».

Αν έμεινε στάσιμο το επίπεδο της Εθνικής: «Δεν νομίζω ότι το εκμεταλλεύτηκε η Ελλάδα όσο μπορούσε. Κάποιοι μεμονωμένα, όπως ήταν οι ποδοσφαιριστές, μπορεί να το εκμεταλλεύτηκαν αλλά οργανωμένα ως ποδόσφαιρο, νομίζω δεν είχαμε την τεχνογνωσία για να το εκμεταλλευτούμε. Οπότε δεν έγινε τίποτα σπουδαίο ώστε να οργανωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο για να κάνει βήματα μπροστά».

Αν θεωρούν οι παίκτες του 2004 ότι αδικήθηκαν από την ΕΠΟ και αν θα έπρεπε να είναι σε καίρια σημεία: «Αν λειτουργούσαν όλα στην Ελλάδα γενικά ίσως, αλλά ξέροντας πώς λειτουργεί η Ελλάδα όχι τώρα, όχι μετά το 2004 αλλά και πριν το 2004 και ξέρουμε ότι αυτό είναι δύσκολο, αν και αυτό είναι το σωστό. Κατά τη γνώμη μου αυτό πρέπει να γίνει, αλλά γνωρίζαμε γιατί ζούσαμε και είμαστε μπολιασμένοι με αυτό ότι θα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Υπάρχουν άσχημα πράγματα που συμβαίνουν από πίσω».

Αν μπορεί να ξανά πετύχει κάτι η Ελλάδα στο μέλλον: «Ίσως, δεν ξέρω αν ήταν θαύμα. Εγώ ξέρω ότι, αντιθέτως με πολλούς που έλεγαν ότι το Εuro η Ελλάδα το πήρε στην τύχη και διάφορα άλλα, νομίζω ότι αυτοί είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο. Στην τύχη δεν μπορείς να πάρεις ένα Euro. Νομίζω ήμασταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά μαζί με την Τσεχία, αυτό λένε αρκετοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και σοβαροί ξένοι άνθρωποι. Δεν παύει αυτό να είναι ένα θαύμα. Δεν ξέρω αν θα επαναληφθεί. Μακάρι να επαναληφθεί και όχι μία φορά, μακάρι και άλλες φορές, όσες μπορεί περισσότερες»   
 

Δειτε Επισης

Η θέση της Πάφου για το αίτημα στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού-«Κάθε ομάδα θα το έκανε»
Σπιλέφσκι: Στην Κύπρο μόλις ανοίξω το στόμα μου, μπαμ κόκκινη
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας για το ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ-«Ευχόμαστε ο κόσμος μας να νιώσει ξανά τη χαρά»
Η ανάλυση της ΚΟΠ για τα πέναλτι που κέρδισαν ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Πάφος
Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη η Apollon Ladies
Αποζημιώνεται ο Καραβίδας από τη FIFA για το... στήσιμο από τον Ουάρντα με 150.000 ευρώ
Στο μικροσκόπιο της Επ. Δεοντολογίας τρεις αγώνες που ενδέχεται να ήταν προσυνεννοημένοι
Κούρης και Σπάρτακος διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Μικρών Κατηγοριών
Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό