«ʼμα η UEFA είχε ν’ ασχοληθεί σοβαρά με το τι λένε οι ανταγωνιστές του ΑΠΟΕΛ…»

Η βαθμολογική διαφορά ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού είναι οκτώ πόντοι. Η πραγματική διαφορά, όχι δικαιοδοτικών οργάνων, μόνον αγωνιστικού χώρου, δέκα. Δέκα πόντοι, σε δεκατρείς αγωνιστικές! Η αληθινή «βαθμολογία γηπέδου» έχει ως εξής: ΠΑΟΚ 37, Ατρόμητος 28, Ολυμπιακός 27, ΑΕΚ 26, Παναθηναϊκός 25. Σε τούτο το top-5 ο Ολυμπιακός για την ώρα βγάζει την 5η επίθεση, την 3η άμυνα, την 5η διαφορά τερμάτων. Δεν είναι σε τίποτα, όχι πρώτος, καν δεύτερος.
 
Να λες πως φταίει για όλο αυτό η διαιτησία, ιδίως εφέτος που τα ντέρμπι τα έχουν παίξει ξένοι διαιτητές, ξεκάθαρα ψάχνεις παράφρονες να εισακούσουν. Ακόμη κι αν το target group είναι ένας σκληρός πυρήνας οπαδικού ακροατηρίου που πρέπει να μείνει συσπειρωμένο απέναντι σε κάποιον εχθρό, πάλι δεν ακούγεται τόσο κομψό να τους αντιμετωπίζεις σαν παράφρονες.
 
Άμα η UEFA είχε ν’ ασχοληθεί σοβαρά με το τι λένε οι ανταγωνιστές της BATE στη Λευκορωσία, της Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία, της Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία, της Βίκτορια Πλζεν στην Τσεχία ή του ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, ολημερίς δεν θα έκαναν άλλη δουλειά στη Νιόν απ’ το να βλέπουν πληκτικά dvd. Ο Ολυμπιακός έχει διολισθήσει στο προτελευταίο στάδιο επικοινωνιακού σουρεαλισμού.
 
Το τελευταίο θα είναι, όταν βάλουν να καταγγείλει τον σκοτεινό ρόλο του Θεόδωρου Θεοδωρίδη …ο Σάββας Θεοδωρίδης. Πάντοτε, όσο χαμηλά, θα μένει ένα στάδιο παρακάτω. Για να ελπίζεις πως δεν θα φτάσεις να το ζήσεις. Εάν υπάρχει στην κακοφωνία κάτι ν’ ανταποκρίνεται στη ζώσα πραγματικότητα, αυτό είναι ότι όντως ο Έλληνας γενικός γραμματέας της UEFA έχει με θετικό πρόσημο μες στο κεφάλι του τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας. Τελειώνει, εκεί.
 
Ένας Ολυμπιακός με κύρος και πυγμή, δεν ερωτά σαν κυρα-Κατίνα στη γειτονιά. Ένας Ολυμπιακός με απαίτηση να εισακουστεί, λέει. Ευθέως και υπευθύνως. Η μετοχική σύνθεση της Ξάνθης είναι αυτό κι αυτό. Ο Τζήλος μίλησε μ’ αυτόν κι αυτόν. Όταν ρωτάς «να μας πουν», δεν λες τίποτα. Και δεν λέει, η ρητορική των ερωτήσεων, τίποτα. Μιλάς, για να μιλάς.
 
Έτσι κι αλλιώς, μη γελιόμαστε, σ’ αυτό το φεγγάρι που διανύουμε, ο νούμερο-ένα εχθρός δεν είναι ο Ιβάν. Δεν είναι, ούτε ο Μελισσανίδης. Φυσικά, δεν είναι ο Αλαφούζος. Σ’ αυτό το φεγγάρι, ο νούμερο-ένα εχθρός είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης. Απλώς, επειδή δεν μπορούμε να το πούμε φωναχτά, φωνάζουμε… για τον Θωμά. Είπαμε, σουρεαλισμός.
 
Ο Ολυμπιακός έχει μια καλή ομάδα, που θέλει τον στοιχειώδη χρόνο της για να γίνει πολύ καλή ομάδα. Ο Τσιμίκας είναι 22 ετών, ο Ναουέλ επίσης. Ο Κούτρης, ο Σισέ, ο Ντανιέλ Ποντένσε 23. Ο Καμαρά, 21. Αν την κρατήσουν, αν την εμπιστευθούν, αν δεν τη στείλουν άκλαυτη σ’ ένα επόμενο κάδο ανακύκλωσης, επειδή «δεν κάνουν ούτε για χαρτί τουαλέτας», του χρόνου θα είναι πρώτο φαβορί τίτλου! Με τον ΠΑΟΚ εκτονωμένο, εφόσον θα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και με +1 χρόνο στην καμπούρα του Λέο Μάτος, του Βαρέλα, του Μαουρίσιο, του Κρέσπο, του Βέρνμπλουμ, του Βιεϊρίνια, του Μπίζεσβαρ, του Κάνιας.
 
Κι αν δεν την τρελάνουν, να συμπληρώσω. Ο σουρεαλισμός ήδη τρελαίνει τον προπονητή, κάνει μπαμ αυτό. Απ’ όσα φαίνονται δε, αρχίζει να τρελαίνει και ποδοσφαιριστές. Αν λες-λες-λες ότι η UEFA βάζει πλάτες στην ΕΠΟ για ν’ αδικεί τον Ολυμπιακό, πολύ θέλει;
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Αλλαγή ώρας στο Εθνικός Άχνας-Απόλλωνας
Σύσκεψη στην ΚΟΠ για τις διοργανώσεις του Futsal
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ημιτελικών του κυπέλλου
Ανυπομονούν για τη ρεβάνς με τον Απόλλων η Πάφος-«Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο»
Τελειώνει από τον Εθνικό ο Σατσιάς
Παρελθόν από τη Δόξα ο Γιώργος Πετράκης
«Όταν ο Κακόριν πέρασε από τον Πίριτς είχε κάποια επαφή, θα μπορούσε να υπήρχε παράβαση για πέναλτι»
Στο ΓΣΠ το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα σε Ομόνοια 29ης Μαΐου και Ομόνοια Αραδίππου
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-15
Το μήνυμα του Μπεζούς-«Να με στηρίξετε, να πιστέψετε και να αγαπάτε την Ομόνοια»