Ολυμπιακός έπος κόντρα στη Μίλαν!

Εκπληκτική πρόκριση στις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League για τον Ολυμπιακό, που νίκησε με 3-1 τη Μίλαν στο Φάληρο και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου μαζί με τους «ροσονέρι», των οποίων υπερτερούσε στην ισοβαθμία. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 με τον Σισέ στο 60΄ και το αυτογκόλ του Ζαπάτα στο 70΄, αλλά ο Κολομβιανός άσος μείωσε στο 72΄.  Η ψυχραιμία του Φορτούνη από τα 11 βήματα στο 81΄ έδωσαν την πρόκριση στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν νίκη με δύο γκολ διαφορά και μπήκε στο παιχνίδι πολύ επιθετικά. Λίγο έλειψε μάλιστα να ανοίξει το σκορ στα 15’’, αλλά ο Γκερέρο νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Ρέινα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μία κλασική ευκαιρία. Στην επανάληψη ο αγώνας απέκτησε ένα «τρελό» ρυθμό. Στο 60’ οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ.

Ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, o Βούκοβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά σταμάτησε στον Ιγκουαΐν. Ο Σισέ με κεφαλιά πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Φορτούνης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του βγήκε τετ α τετ με τον Ρέινα, αλλά τον κέρδισε ο τερματοφύλακας της Μίλαν, το ριμπάουντ πήρε ο Γκερέρο αλλά σταμάτησε στο σώμα του Σαπάτα. Στο 70’ ο Γκιγιέρμε έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Ζαπάτα πήρε ύψος και κρέμασε τον Ρέινα. Το 2-0 ηταν σκορ πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, αλλά η Μίλαν απάντησε άμεσα.

Δύο λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ ο Ζαπάτα έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1. Η πίεση των παικτών του Μαρτίνς συνεχίστηκε και στο 75’ έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ. Ο Ομάρ βρήκε τον Γκερέρο, αλλά το πλασέ του τελευταίου διώχνει με αυτοθυσία ο Αμπάτε με τάκλιν. Στο 81’ ο Μπαστιέν δείχνει την εσχάτη των ποινών, καθώς ο Αμπάτε έριξε μέσα στην περιοχή τον Τοροσίδη, που είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα στον αγώνα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης κι έκανε το 3-1. Στα τελευταία λεπτά η Μίλαν δεν μπόρεσε να απειλήσει και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση, αφήνοντας τους «ροσονέρι» εκτός της συνέχειας του Europa League

Διαιτητής: Μπαστιέν (Γαλλία)

Κίτρινες: Κούτρης, Καμαρά, Σισέ - Ρέινα, Μπακαγιόκο, Αμπάτε, Τσαλχάνογλου

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα - Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης - Γκιγέρμε, Καμαρά (79’ Τοροσίδης) - Φετφατζίδης (69’ Νάτχο), Φορτούνης, Ποντένσε (85’ Μπουχαλάκης) - Γκερέρο.

Μίλαν (Γκατούζο): Ρέινα - Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ροντρίγκες (85’ Χαλίλοβιτς) - Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου - Καστιγέχο, Ιγκουαΐν, Κουτρόνε (78’ Λασάλτ).

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του ΠΑΟΚ για το θάνατο του 15χρονου-«Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή»
Επιστρέφει στους πάγκους ο Μανόλο Χιμένεθ-Συμφωνία με ομάδα της Παραγουάης
Αρχίζουν οι μάχες για την παραμονή στην Ελλάδα
Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
«Ελπίζω να βρεθούμε στον τελικό με ΠΑΟΚ, στόχος του Μαρινάκη η ευρωπαϊκή καταξίωση του Ολυμπιακού»
Το προφίλ της αντιπάλου του Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε
Το προφίλ της Κλαμπ Μπριζ-Έμεινε πίσω εγχώρια αλλά... δεν χαρίζεται στην Ευρώπη
Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ-Tα ζευγάρια των προημιτελικών του Conference
Τι έκανες ρε Κουλιεράκη; Τον ξεχώρισε η UEFA, ματς καριέρας από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ
Σενάρια για Αλμέιδα τέλος-Νέος προπονητής της Λάτσιο ο Τούντορ