«Δαπανηρή μεταγραφή, θεωρούσε μικρό για τα κυβικά του το κυπριακό πρωτάθλημα»

Ο Γουίλαμ Αμορίμ, ο οποίος στο παρελθόν είχε παίξει στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα, ως γνωστό θα αγωνίζεται από την Στεάουα Βουκουρεστίου ως δανεικός στην Ξάνθη.

Το sdna ασχολείται με το παρασκήνιο της μεταγραφής του Βραζιλιάνου αποκαλύπτοντας τις οικονομικές πτυχές καθώς και το «όχι» που είπε στις δύο κυπριακές ομάδες.

Το δημοσίευμα του sdna:
«Δαχτυλίδια με τον Γουίλιαμ Ντάγκλας ντε Αμορίμ, ετοιμάζεται να αλλάξει η Ξάνθη. Η ομάδα της Θράκης έχει έρθει σε συμφωνία με την Στεάουα Βουκουρεστίου για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου εξτρέμ για τον επόμενο 1,5 χρόνο.  

Σημείο αναφοράς στο συγκεκριμένο deal, πέρα φυσικά από το γεγονός πως ο 27χρονος παίκτης στο πρόσφατο παρελθόν είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον και «μεγάλων» ελληνικών ομάδων, είναι το κόστος της μεταγραφής που αποτελεί μια από τις ακριβότερες της (μνημονιακής) Ξάνθης την τελευταία δεκαετία.

Το SDNA «σκάλισε» εκεί ακριβώς που έπρεπε κι έχει τις (οικονομικές) κι όχι μόνο λεπτομέρειες της μεταγραφής που σήκωσε…σκόνη στην Ξάνθη.

1) Το ενοίκιο που θα εισπράξει η Στεάουα Βουκουρεστίου για τον δανεισμό και την μετακόμιση του ποδοσφαιριστή για τον επόμενο 1,5 χρόνο στα Πηγάδια, ανέρχεται στις 150.000 €

2) Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με την ρουμάνικη ομάδα που «τρέχει» μέχρι το 2021, με ετήσιες απολαβές ύψους 400.000 €.

Η Ξάνθη θα καλύψει το…μισό συμβόλαιο του (200.000 €) για το υπόλοιπο διάστημα της τρέχουσας σεζόν, ενώ τα ίδια χρήματα θα πληρώσει στον παίκτη και την επόμενη χρονιά, με την Στεάουα να συμμετέχει στα υπόλοιπα μισά χρήματα (200.000 €) του συμβολαίου.

3) Στο συμβόλαιο του Αμορίμ με την Ξάνθη, θα μπει και μια οψιόν αγοράς (όχι μικρή) που θα προσφέρει τη δυνατότητα στην ομάδα της Θράκης να αγοράσει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι του 2020.

4) Ο Αμορίμ το περασμένο καλοκαίρι είχε προτάσεις από Κύπρο (ΑΠΟΕΛ, Απόλλων Λεμεσού) ωστόσο δεν ήθελε να πάει στο «Νησί της Αφροδίτης», θεωρώντας μικρό για τα…κυβικά του το κυπριακό πρωτάθλημα.

5) Ο Βραζιλιάνος παίκτης παρότι γνώριζε πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα της Στεάουα Βουκουρεστίου, κυρίως λόγω της ρήξης του με τον εκρηκτικό ιδιοκτήτη της, Τζίτζι Μπεκάλι, εν τούτοις «κάθισε» στο συμβόλαιό του χωρίς να πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής.

Παρεμπιπτόντως, το αφεντικό της Στεάουα είχε δαπανήσει 800.000 € για να τον αγοράσει από την Άστρα Γκιουργκιού το καλοκαίρι του 2016.

Την περασμένη σεζόν το κοντέρ του Αμορίμ έγραψε 27 συμμετοχές, 4 γκολ και 4 ασίστ με τη φανέλα της Στεάουα, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες του ρουμάνικου συλλόγου».

Δειτε Επισης

Πήρε το διπλό κόντρα στην ΑΕΖ και ακόμη ελπίζει η Δόξα
Πέτυχαν από τρία γκολ Εθνικός και Απόλλωνας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό
«Δεν παρακάλεσε ποτέ κανέναν για χρήματα ο Κίρζης, θα καλύψει μόνος του τη ζημιά»
Οι ενδεκάδες Εθνικού και Απόλλωνα στο Δασάκι
Η ανακοίνωση της Πάφου για τον τελικό κυπέλλου
Άκυρο στο αίτημα της Πάφου για να διεξαχθεί σε άλλο γήπεδο ο τελικός Κυπέλλου
Επιστολή της Πάφου στην ΚΟΠ για αλλαγή έδρας του τελικού κυπέλλου
Αφιερωμένες αγωνιστικές για την τελική φάση του EURO
Δύο παιχνίδια για την 11η αγωνιστική στον δεύτερο όμιλο
Στην Περιστερώνα ο τελικός Κυπέλλου Apollon Ladies-Λευκοθέα Λατσιών