Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

«Δεδομένη η χειραγώγηση αγώνων, το ξέρουμε όλοι...»

  19/01/2019 12:12
«Δεδομένη η χειραγώγηση αγώνων, το ξέρουμε όλοι...»

«Δεδομένη η χειραγώγηση αγώνων, το ξέρουμε όλοι...»

  19/01/2019 12:12

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος  σχολίασε τα περισσότερα ζητήματα που αφορούν το Eλληνικό ποδόσφαιρο. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο Koriopolis, τον ξυλοδαρμό του διεθνούς διαιτητή, Θανάση Τζήλου όπως και το VAR.

Αναλυτικά:

Για το Koriopolis: Λόγω και της επαγγελματικής μου ιδιότητας σέβομαι απόλυτα τη δικαιοσύνη. Το ότι υπάρχει χειραγώγηση αγώνων είναι δεδομένο... Το ξέρουμε όλοι. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, παρόλο που δεν είναι εύκολο να αποδειχτεί. Ευελπιστώ ότι θα το εξαλείψουμε με τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε ως ΕΠΟ. Παρά τις δυσκολίες, η προσπάθεια πρέπει να γίνει...

Απάντησε για το αν το 2019 η ΕΠΟ θα πάψει να βρίσκεται υπό την εποπτεία των FIFA και UEFA: Όλα θα κριθούν τον Απρίλιο, όταν και θα δούμε αν έχουν υλοποιηθεί τα έξι προαπαιτούμενα που είχε θέσει η κ. Σαμούρα στην επιστολή της. Τα πέντε ήδη βρίσκονται στο πλαίσιο της υλοποίησης. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Με τον εκσυγχρονισμό της Ομοσπονδίας θα αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Σχετικά με το VAR: Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το έχουμε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Μέχρι τον Φεβρουάριο θα τελειώσουμε με την ανάδοχο εταιρεία, όμως μετά πρέπει να εκπαιδευτούν οι διαιτητές και να πάρουμε την έγκριση της FIFA, αυτό χρειάζεται περίπου έξι μήνες.

Για τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το VAR: Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα βοηθήσει. Αν δεν ήμουν, δεν θα προχωρούσε. Βλέπετε ότι σταδιακά υιοθετείται κι από δύσπιστες ομοσπονδίες. Πλέον, το ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι λόγω των επιχειρηματικών κινήσεων που γίνονται. Η τεχνολογία θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των λαθών, παρόλο που αυτά είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι για όλα φταίνε οι διαιτητές. Δεν συμφωνώ με αυτό. Ασυγχώρητο είναι μόνο το λάθος που έχει σκοπιμότητα. Ο διαιτητής μπορεί να κάνει λάθη, όπως όλοι. Θεωρώ ότι η διαιτησία είναι καλύτερη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, όμως ο κριτής είναι ο κόσμος.

Όσον αφορά την υπόθεση Τζήλου: Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Επιβάλλεται να υπάρξει για να αποθαρρυνθούν κάποιοι. Με αφορμή αυτή την υπόθεση, πρέπει να δοθεί ένα τέλος.

Για την Πολιτεία και τους παράγοντες: Δεν γίνεται μία ομοσπονδία να μην μπορεί να συνεννοηθεί με την Πολιτεία, ακόμα κι όταν υπάρχει αυτοδιοίκητο. Ποιος είσαι; Το Βατικανό; Πρέπει να υπάρχει αρμονική συνεργασία με την Πολιτεία. Γνωρίζετε ότι οι σχέσεις μου με τον κ. Βασιλειάδη είναι εξαιρετικές. Έχω την άποψη ότι η πλειοψηφία κοιτάει τα του οίκου της. Το σκέφτονται κάποιοι ότι μιλάμε για συνεταιρισμούς; Έχω την αίσθηση ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να βελτιωθεί το προϊόν και να μην απαξιωθεί.

Πηγή:sports24.gr

Πίσω στην αρχή της σελίδας